Astry- uprawa
-
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Astry
Wkopałem je w sobotę.
Trzymają się ślicznie. Nic jak na razie nie padło..
Nawet ich nie okrywam..
Może stroiszem je okryję, jak będą zapowiadać przymrozek..
Trzymają się ślicznie. Nic jak na razie nie padło..
Nawet ich nie okrywam..
Może stroiszem je okryję, jak będą zapowiadać przymrozek..
-
- 50p
- Od: 26 mar 2011, o 18:31
Eliza, niezła kolekcja To sobie popikujesz trochę...
Moje wyglądają mniej więcej tak samo tylko, że ja mam ledwie 16 sztuk ... ale mi wystarczy bo i tak nie mam gdzie sadzić. Pięć sztuk rośnie w doniczce razem z lnem wielkokwiatowym. I jedne i drugie kwiatki będą czerwone - mam nadzieję, że mój eksperyment się uda i wyjdzie z tego ładna czerwona kompozycja
ciekawe kiedy nam zakwitną
Moje wyglądają mniej więcej tak samo tylko, że ja mam ledwie 16 sztuk ... ale mi wystarczy bo i tak nie mam gdzie sadzić. Pięć sztuk rośnie w doniczce razem z lnem wielkokwiatowym. I jedne i drugie kwiatki będą czerwone - mam nadzieję, że mój eksperyment się uda i wyjdzie z tego ładna czerwona kompozycja
ciekawe kiedy nam zakwitną
- zjawka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 paź 2010, o 20:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Bardzo dziękuje za informacje
Tylko jeszcze jedno co mi nie daje spokoju ... co z nocnymi przymrozkami ,maluszki wytrzymają ?
Niestety nie mam możliwości biegać i okrywać bo to ciut daleko.
Nie miałam wcześniej nigdy do czynienia z tymi roślinami.
Tylko jeszcze jedno co mi nie daje spokoju ... co z nocnymi przymrozkami ,maluszki wytrzymają ?
Niestety nie mam możliwości biegać i okrywać bo to ciut daleko.
Nie miałam wcześniej nigdy do czynienia z tymi roślinami.
-
- 50p
- Od: 26 mar 2011, o 18:31
Eliza, folia tylko zabezpiecza parapecik kupiłam takie torfowe krążki do wysiewu nasionek, jak się polewa wodą tą pęcznieją i robi się taka mini doniczka. Ale w ogóle się to nie opłaca. Jednak tylko na początku tak zaszalałam, teraz to już po prostu na doniczki przerabiam co się da - opakowania po jajkach, margarynie i chińskim jedzeniu na wynos
-
- 1000p
- Od: 9 lut 2011, o 13:10
- Kontakt:
A ja zauwazyłam ze moje posiane do gruntu pieknie wschodza... a kuuurde mam jeszcze 9 minidoniczek po 112 oczek z sadzonkami sporawymi i teraz zastanawiam sie gdzie ja to wszystko posadze skoro mi powyłaziły te posiane do gruntu chyba będę musiala porozdawac na prawo i lewo, ewentualnie gdzies jeszcze sie je powtyka tam gdzie nie nie bylo planowane posadzenie ich bo jednak szkoda mi je wywalac
- Tulipan998
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Moje astry przepikowane na stryszku coś stoją chyba ze 3 tyg takie same... , no może podrosły ale bardzooo minimalnie, jutro mam zamiar je posadzić może nie będzie już mrozów... . Jednak jak na początek maja jest stanowczo ra chłodno .
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||