Moja zielona miłość - aanula2 cz.3/ r.2o1o/2011

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moja zielona miłość - aanula2 cz.3/ r.2o1o/

Post »

Świetny modrzewiowy prezent Aneczko :uszy Ostatnio sama zaczęłam "zamawiać" sobie takie prezenty... zielono zakręceni sa przewidywali - co chcesz - coś z ogrodniczego... :;230

Ilość ślimaków u Ciebie mnie powaliła :shock: :shock: ślimakol działa - tylko one pewnie zdychają gdzieś dalej... niestety skutkuje najlepiej wybieranie i niszczenie... i wzruszanie ziemi... bo wtedy wykopuje się ich jajeczka, które składają...

Tej wiosny mamy plagę slimaków i... mleczy, mam żółty trawnik i pole i pasek trawy przed bramą... koszmar.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aneczko przepiękne masz tulipany, a widoki ogrodu zapierają dosłownie dech cudnie, takie wszystko wypielęgnowane :D
Ślimaków współczuję, ilość wydaje się ogromna, u mnie też są, ale nie w takiej bandzie :shock: Mam nadzieję, że poradzisz sobie z nimi :roll:
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Czerwień tulipanów i biel kamyczków - ujmujący obrazek !! A ślimaków to i u mnie dostatek ! :evil:
Moje są nagie i malutkie ok.1cm dł. i robią dosłownie sieczkę z wszystkiego co na drodze :( Też wysypuję ślimakol a ich coraz więcej ... w ubiegłym roku prawie ich nie było u mnie , skąd się biorą ???

pozdrawiam.

Maryna. :)
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Bajeczne tulipany ,ślimaków współczuję .Też mam ich dużo ,ale nie aż tyle co Ty. :shock:
Świetne prezenty . ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2007, o 10:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

onka37 pisze:No Aniu faktycznie ślin\morów masz zatrzęsienie- ja też ale aż tyle widzę pierwszy raz. jak sobie pomysle że ponoc padać ma do 19 tego maja to mię trzęsie
Iwonko, w ub. roku też miałam plagę ślimaków, ale to co mam teraz przeszło wszelkie granice :evil: I teraz zamiast krzaczorków będę musiała wydawać pieniądze na Ślimakol ;:223
neil pisze:Mam ten sam problem ze ślimakami.Poradzono mi porozstawiać kubeczki z piwem .. na początku myślałam że to nie działa ale wczoraj aż się zdziwiłam ile tam ich było. Także jutro stawiam nową partię kubeczków z piwem . Jeszcze ponoć popiół drzewny jest dobry także jutro rozsypię w miejsca gdzie ich jest najwięcej i zobaczymy. Pozdrawiam
Neil, witam serdecznie kolejną Białostocczankę :wit Napisz coś więcej o sobie i swojej przygodzie z ogrodem. :D
Piwo dla ślimaków było już w ub. roku :wink: Ochlajtusy jedne wypiły wszystko i takie pijane poszły sobie na rabaty :;230 W tym roku wolę sama wypić piwko i poczęstować znajomych, niż poić te szkodniki ;:136

gawronka pisze:Ja też stawiałam kubeczki z piwem i dookoła obsypywałam płatkami owsianymi (ktoś mi tak doradził ). Piwo wypiły, płatki zżarły a na deser skubały roślinki
Aniu, jak nie miałaś jak wracać to trzeba było walić do mnie jak w dym ;:108
P.S. jestem z Nowego Miasta :tan
gawronka chyba mamy te same ślimaki :;230 z klubu AA ;:112
Nowe Miasto to rzut beretem na moją działkę :tan
Podaj jakieś namiary na siebie, to następnym razem może skorzystam z pomocy ;:196
A gdzie masz swój wątek ogrodowy ...? Zakładaj szybciorem :uszy
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

[Iza] pisze:Piękny ogród, jestem zachwycona twoimi wielkimi tujami. Wyglądają jak niedżwiedzie :D Czy to brabanty czy szmaragdy? Ile mają lat?
Iza cieszę się, że podoba Ci się mój ogród :D
Tuje rosną u mnie szósty rok, to są "Szmaragdy". Były malutkie i chudziutkie jak je sadziłam a teraz muszę już je trochę przycina żeby nie zarosły całego ogrodu :D
"Brabanty" też mam, ale one rosną z tyłu działki i tworzą ładny żywopłot, który zasłania działkę od strony ulicy.
Ave pisze:Świetny modrzewiowy prezent Aneczko Ostatnio sama zaczęłam "zamawiać" sobie takie prezenty... zielono zakręceni sa przewidywali - co chcesz - coś z ogrodniczego...

Ilość ślimaków u Ciebie mnie powaliła ślimakol działa - tylko one pewnie zdychają gdzieś dalej... niestety skutkuje najlepiej wybieranie i niszczenie... i wzruszanie ziemi... bo wtedy wykopuje się ich jajeczka, które składają...
Tej wiosny mamy plagę slimaków i... mleczy, mam żółty trawnik i pole i pasek trawy przed bramą... koszmar.
Ewuś moje zamówienia prezentowe już dawno dotyczą tylko ogrodu :;230
Czy to Dzień kobiet, czy Dzień matki, urodziny, imieniny ... zawsze zamawiam roślinki albo sprzęt ogrodniczy ;:87 Uzbierało się już tego trochę przez te 5 lat ... :tan
AGNESS pisze:Aneczko przepiękne masz tulipany, a widoki ogrodu zapierają dosłownie dech cudnie, takie wszystko wypielęgnowane
Ślimaków współczuję, ilość wydaje się ogromna, u mnie też są, ale nie w takiej bandzie :shock: Mam nadzieję, że poradzisz sobie z nimi :roll:
Aguś dziękuję ;:196
Walkę ze ślimakami rozpoczęłam i nie poddam się tak szybko ;:163
Ślimakol w dłoń i do boju :pogon
marpa pisze:Czerwień tulipanów i biel kamyczków - ujmujący obrazek !! A ślimaków to i u mnie dostatek ! :evil:
Moje są nagie i malutkie ok.1cm dł. i robią dosłownie sieczkę z wszystkiego co na drodze :( Też wysypuję ślimakol a ich coraz więcej ... w ubiegłym roku prawie ich nie było u mnie , skąd się biorą ???

pozdrawiam.

Maryna. :)
Maryniu moja walka ze ślimakami trwa już dwa lata, ale takiej ilości to jeszcze nie miałam ... ;:223
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Anuś u mnie też pojawiły się takie ślimaki, gdzie nie spojrzę tam są ale u Ciebie masakra :roll: może zbierz je do wiaderka i przeżuć przez płot do sąsiada :;230

Ale teraz poważnie ja od kilku lat miałam p[lagę tych ślimaków bez skorup...w tym roku znalazłam tylko jednego. Czyżby wymarzły tej zimy ? albo moja radość jest za prędka...może jeszcze nie czas na nie :?
Ślimak jak ślimak to plaga dla naszych roślinek ale z dwóch jakbym miała wybierać to już lepsze te w skorupach..tamte ble :?
Miłego wieczoru Aniu ;:196
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Żeby tu nie było tak smutno jak za oknem :roll: to trochę kolorów z ogródeczka ;:108

Migdałek jak z bajki...

Obrazek

Obrazek

Nowe przyrosty iglaczków :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pierwszy floksik pokazał już kolorki ...

Obrazek

Pierwszy kwiatuszek kanadyjskiego...pachnie zabójczo :tan

Obrazek
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Anuś ;:196 to prawda Migdałek jak z bajki :lol: u mnie już prawie przekwitł..teraz króluje bez jak zresztą już wiesz....

Wiesz że bardzo lubię te przyrosty na iglaczkach, przepięknie wykładają w takich sztach...Kiedyś jak się jeszcze nie znałam to myślałam że to taki gatunek iglaków :oops:

Powiedz Kochanie jak tam pogoda u Ciebie, czy słoneczko wyjżało choć ta chwilkę :?:
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Joluś, bzu niestety nie mam :( oczywiście z braku miejsca :roll: a bardzo go lubię i dlatego moi chłopcy czasami przynoszą mi bukiet :D

Słoneczka niestety nie było ... ani przez sekundę :cry: dlatego, żeby poprawić sobie trochę nastrój oglądam forumowe ogrody ;:108

No to na jeszcze lepszy nastrój wiosenne kolory ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Anulko to ja swoje ślimory też zapisuję do klubu AA. :;230
Te bestie tak się przyzwyczaiły do wszystkich nastawianych na nich paści, że chyba tylko jeden sposób został skuteczny..... ;:5
Szkoda, że nowe przyrosty iglaczków tak krótko się utrzymują w tym stanie, bo wtedy iglaki wyglądają najładniej.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
mirdem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2010, o 11:55

Post »

Anulka tam przy iglaczkach to ty już masz takie hosty :shock: :shock: :shock: , no ładnie, a przeciez to u mnie jest ciepłe południe :;230 :;230 :;230 (województwa- żeby nie było)
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Ja jeszcze o tych szmaragdach :wink: Czy jakoś je specjalnie pielęgnujesz, nawozisz, że :wink: tak porosły? Ja też mam kilka, ale takie małe bździągwy i wydaje mi się, że nigdy nie urosną.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”