Szklarnia
- gapapl
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 maja 2014, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Szklarnia-dylemat.
Ja nie pisałam,że za Lilię wezmę 20 dych
Wiem jak działa handel bo tym się wcześniej zajmowałam plus urok osobisty i już kaski więcej hihih
Nad wyborem roślin musimy pomyśleć.
Wiem jak działa handel bo tym się wcześniej zajmowałam plus urok osobisty i już kaski więcej hihih
Nad wyborem roślin musimy pomyśleć.
Wyżej ktoś liczył 20 zł za pęd. Wieki temu,robiłem lilie i na kwiat i na cebule. Albo kwiat,albo cebule.
Teraz też trochę jeszcze robię na sprzedaż,dlatego odzywam się w tym wątku. Ale uwązaj,
takie małe,7x7 jest trudniejsze w uprawie niż doniczki wielkości wiadra. Mała doniczka,więcej
pracy,zarobek może być większy. Duża donica,perspektywy rozwoju,a zarobek w przyszłości.
Teraz też trochę jeszcze robię na sprzedaż,dlatego odzywam się w tym wątku. Ale uwązaj,
takie małe,7x7 jest trudniejsze w uprawie niż doniczki wielkości wiadra. Mała doniczka,więcej
pracy,zarobek może być większy. Duża donica,perspektywy rozwoju,a zarobek w przyszłości.
- onectica
- Od: 16 sie 2012, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A jakbyś tak wygospodarowała kącik na rosliny, z których potem powstają elementy dekoracyjne? To można sprzedawać wysyłkowo przez okrągły rok. Niekoniecznie mówię o kwiatkach na tzw. suszki, ale o elementach, które wykorzystuje się w wieńcach okolicznościowych (bożonarodzeniowe/adwentowe/wielkanocne etc.) Jak masz miejsce to posadź też na próbę tykwę na przykład.
Może jakiś krzak z ekologicznymi ziołami - przy okazji - do zupy i do woreczka zapachowego.
Pewnie wyłacznie na tym pieniędzy nie zrobisz, ale i to może przynieść korzyść.
adenium - dobry pomysł.
Na wiosnę sadzonki na balkony i tarasy - proste w obsłudze i szybko nadające się do wypchnięcia.
Według mnie powinnaś popróbować różnych rzeczy i zorientować się w praktyce w co najlepiej wejść
Może jakiś krzak z ekologicznymi ziołami - przy okazji - do zupy i do woreczka zapachowego.
Pewnie wyłacznie na tym pieniędzy nie zrobisz, ale i to może przynieść korzyść.
adenium - dobry pomysł.
Na wiosnę sadzonki na balkony i tarasy - proste w obsłudze i szybko nadające się do wypchnięcia.
Według mnie powinnaś popróbować różnych rzeczy i zorientować się w praktyce w co najlepiej wejść
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 11 maja 2007, o 22:30
- Kontakt:
A może doniczkowe zioła zawsze to łatwiej sprzedać niż kwiaty
Ja bym poszła w kwiaty albo naprawdę naturalne warzywa bez oprysku. Możesz z czasem dokupić małą szklarenkę: Reklamę zmoderowano. bab... i spróbować czegoś jeszcze. Myślę, że takie naturalne bez oprysku warzywa mają sens ale musisz być pewna, że będziesz miała odbiorców, albo rzadko spotykane kwiaty też powinnaś mieć wzięcie. Wszystko zależy jakie masz możliwości i finanse.
- gapapl
Dziękuję za wasze opinie
Póki co szklarni jeszcze nie postawiliśmy
Do tego mąż chce uprawiać pomidorki w hydroponice. Oczywiście na sprzedaż.
Czekam jeszcze na wasze pomysły
Póki co szklarni jeszcze nie postawiliśmy
Do tego mąż chce uprawiać pomidorki w hydroponice. Oczywiście na sprzedaż.
Czekam jeszcze na wasze pomysły
- MARIOooZIOOM
- 100p
- Od: 25 lut 2014, o 17:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Hej mam 3 tunele foliowe i Ci powiem, że na wysiewy to już trochę późno trzeba zaczynać pod koniec stycznia i oczywiście mieć piece w foli:)
- ullak
- Od: 10 mar 2015, o 11:45
Może się zainteresuje akwaponiką?Do tego mąż chce uprawiać pomidorki w hydroponice. Oczywiście na sprzedaż.
Tak to wygląda: http://diyaquaponicsguide.com/wp-conten ... ponics.jpg
Hoduje się jednocześnie ryby i jakieś warzywa. Ryby zapewniają nawóz, a rośliny filtrują wodę rybom.
Słomiany zapał, czyli u leniwego ogrodnika
Tilling the soil is the equivalent of an earthquake, hurricane, tornado, and forest fire occurring simultaneously to the world of soil organisms.
USDA
Tilling the soil is the equivalent of an earthquake, hurricane, tornado, and forest fire occurring simultaneously to the world of soil organisms.
USDA
- gapapl
Jeeee o czymś takim jak akwaponika nie słyszałam
Powiem Ci że jak wróci z pracy to zaraz mu o tym powiem
Mamy wielkie akwarium
Powiem Ci że jak wróci z pracy to zaraz mu o tym powiem
Mamy wielkie akwarium
- ullak
- Od: 10 mar 2015, o 11:45
No proszę, to już doświadczenie w hodowli ryb jest, jak się dobrze składa!
Co do opłacalności, podobno najbardziej się opłacają "microgreens" czyli różne bardzo młode listki: http://tinyurl.com/lckd4lr
Zalety:
- szybko rosną
- klienci już znają te rośliny (np. słonecznik, buraczki, sałata, pietruszka)
- można sobie liczyć przyzwoitą cenę
Co do opłacalności, podobno najbardziej się opłacają "microgreens" czyli różne bardzo młode listki: http://tinyurl.com/lckd4lr
Zalety:
- szybko rosną
- klienci już znają te rośliny (np. słonecznik, buraczki, sałata, pietruszka)
- można sobie liczyć przyzwoitą cenę
Słomiany zapał, czyli u leniwego ogrodnika
USDA
USDA
- gapapl
MARIOooZIOOM Wiem,że na wysiewy to już trochę późno.No,ale pomidorki będą to już wiem
Z piecem problemu nie będzie.
Z piecem problemu nie będzie.
- gapapl
-
- Od: 18 lip 2014, o 19:26