Początek mini ogródka

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
elila
1000p
1000p
Od: 24 kwie 2009, o 20:05
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Początek mini ogródka

Post »

Witaj Moniko :wit :wit
Widzę, że w ogrodzie też urzędujesz, Super!
Przejrzałam twój wątek i bardzo mi się podoba. Pewnie niedługo ruszą prace wiosenne. Ja już nie mogę się doczekać cieplejszych dni...
Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
diament
1000p
1000p
Od: 5 gru 2009, o 22:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Patryku DZIĘKUJĘ ;:196 :oops:
Z bonsai jestem w polu bo jeszcze fuksji nie zdobyłam ale może u kogoś latem wypatrzę :;230

Martuś to mnie pocieszyłaś ;:196 Pewnie, że zdążę :tan Muszę szybko dużo serków spałaszować :;230

Elila witaj :wit dziękuję i zapraszam częściej ;:196 Ja też czekam na ciepełko :lol:
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Witaj Moniko :wit -i ja tu zajrzałam ...i już zostanę...jeśli pozwolisz....bo bardzo mi się podoba.....
wiesz...myślę o posadzeniu lilii do donic....żeby na tarsie kwitły....widziałam tak na forum i spodobało mi się :uszy
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Ann-ka72
1000p
1000p
Od: 1 paź 2009, o 18:56

Post »

Witaj Diamencik :wit

Zajrzałam z ciekawości i zostanę już na dłużej, będę obserwować jak dopada Ciebie coraz to nowa choroba- róże, powojniki, hortensje, trawki chyba już chwytają-bo widzę nasiona kostrzewy :;230 :;230 trawnika jeszcze masz pod dostatkiem i wiem,że będzie ubywać :D Nie zaprzeczaj i nie broń sie przed chorobą :;230 :;230 ten wirus roznosi sie przez wchodzenie na to forum :;230
Oczko bardzo fajnie się prezentuje.Gdybym miała więcej miejsca to pewnie też bym u siebie zrobiła....A tak, będę oglądać na forum.
Bardzo mi się podoba magnolia, ale ja mam takie skrzywienie magnoliowe-wszędzie wypatruję magnolii.Jaka to odmiana? Nigra?Trochę za jasny kwiat...
Jeśli chodzi o magnolię- jeżeli nie ma za sucho latem,to zasychające kwiaty mogą świadczyć o chorobie grzybowej. Trudno mi powiedzieć jaki grzyb może to powodować-moje jakoś ta zaraza omija na razie.Trzeba byłoby poszukać w necie o chorobach magnolii, a na forum Mirek L. ma duzą wiedzę powiedziałby czym pryskać/podlewać.

Zakupy fajne.

pozdrawiam.Anna
Awatar użytkownika
diament
1000p
1000p

Post »

Grażynko dziękuję i oczywiście zapraszam do mnie ;:196
Ja właśnie posadziłam lilie do doniczek. W zeszłym roku też tak miałam. Doniczkę można przestawiać gdzie się chce. Ja mam trawę i nie mam wydzielonego miejsca na kwiaty.

Aniu Ciebie też zapraszam i dziękuję ;:196
dziękuję za rady w spr magnolii, w wolnej chwili poszukam coś o tej chorobie. Takie brzydkie kwiatki ma właściwie od początku-chyba :roll:
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Widzę Moniś że i Ty na nasionka się skusiłaś... :D
Ja zarzekałam się że nic nie będę wysiewac,ale na nasiona pnączy się skusiłam...
i na trawki jednoroczne.Kostrzewę wysiałam jesienią pod folią....wzeszła ładnie...ciekawe
jak przezimowała :?:
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p
Od: 4 mar 2010, o 12:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kostrzewę siałam gdzieś z wiosny, jesienią już w ładne kępki poszła, widzę, że ładnie przezimowała ;:108 *fotki u mnie w wątku :wink:
Tak więc pora wysiewu kostrzewy jak najbardziej doskonała :uszy
wszystko moje jest tu:
zapraszam
Awatar użytkownika
agrazka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 maja 2005, o 23:39
Kontakt:

Post »

ja nic jeszcze nie kupiłam, i nie posiałam, ciekawe jak uda ci się ta kostrzewa :)
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
Awatar użytkownika
diament
1000p
1000p

Post »

Tak kupiłam nasionka i posiałam wszystko oprócz maciejki. Mam jeszcze bardzo dużo nasionek-zapomniałam ich nazwy-są żółte i pomarańczowe, niskie i śmierdzą :;230 i nasionka starca. Zebrałam jesienią, ciekawe czy starzec urośnie. Siałyście może?

Szkoda, że tak zimno się zrobiło i pochmurno. Praca moja stanęła ;:223
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Witaj Moniko :wit Ładnie u Ciebie . Czytam , że sadzisz lilie w donice. Napisz proszę czy to się sprawdza ?
diament pisze: Mam jeszcze bardzo dużo nasionek-zapomniałam ich nazwy-są żółte i pomarańczowe, niskie i śmierdzą :;230

Szkoda, że tak zimno się zrobiło i pochmurno. Praca moja stanęła ;:223
Te co tak śmierdzą to aksamitki vel turki vel śmierdziuszki . U mnie też zimno i nie można nic w ogrodzie zrobić ;:223 ;:223 ;:223
Awatar użytkownika
diament
1000p
1000p

Post »

Witaj Agnieszko :wit

Raz posadziłam lilię do doniczki i była piękna. Zdjęcia w wątku. Ale ale podobno lilię powinno się przesadzać co 4 lata a doniczek nie lubi :roll:

dziękuję za nazwę Aksamitki. Potem przypomniało mi się ale już nie miałam jak napisać :;230

podejrzałam i zaczyna kiełkować fasola ozdobna i i i zapomniałam nazwę-też wysokie pnące kwiatki :;230
Awatar użytkownika
diament
1000p
1000p

Post »

Oto nasze wypociny zrobione na szybko i bezzłotówkowo :lol: Ważne, że ma być bezpiecznie dla dziecka.

Obrazek Obrazek

teraz mam pytanie, JAK OBCIĄĆ RÓŻE ? Jedna jest miniaturką z domowej doniczki a druga hmm taka jak widać, wysoka ale nie pnąca.

Obrazek Obrazek

jeszcze zastanawiam się co to jest za trawka?

Obrazek
Obrazek

i na koniec moje szkodniki ogrodniki :wink:
Obrazek Obrazek

Nie patrzcie tylko na rabatkowy bałagan, tam jeszcze nic nie robiła :roll:
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p
Od: 4 mar 2010, o 12:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moniś, rabatkowy bałagan to nie taki straszny :uszy jak w większości ogródków jeszcze ;:224
Bezpieczeństwo w ogrodzie jest podstawą przy naszych milusińskich, Wam udało się tak `bezzłotówkowo` urządzić to świetnie.
Trawka będzie do rozpoznania z pewnością jak coś tam wypuści..
wszystko moje jest tu:
zapraszam
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”