Początek mini ogródka
- elila
- 1000p
- Od: 24 kwie 2009, o 20:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Początek mini ogródka
Witaj Moniko
Widzę, że w ogrodzie też urzędujesz, Super!
Przejrzałam twój wątek i bardzo mi się podoba. Pewnie niedługo ruszą prace wiosenne. Ja już nie mogę się doczekać cieplejszych dni...
Pozdrawiam!
Widzę, że w ogrodzie też urzędujesz, Super!
Przejrzałam twój wątek i bardzo mi się podoba. Pewnie niedługo ruszą prace wiosenne. Ja już nie mogę się doczekać cieplejszych dni...
Pozdrawiam!
Patryku DZIĘKUJĘ
Z bonsai jestem w polu bo jeszcze fuksji nie zdobyłam ale może u kogoś latem wypatrzę
Martuś to mnie pocieszyłaś Pewnie, że zdążę Muszę szybko dużo serków spałaszować
Elila witaj dziękuję i zapraszam częściej Ja też czekam na ciepełko
Z bonsai jestem w polu bo jeszcze fuksji nie zdobyłam ale może u kogoś latem wypatrzę
Martuś to mnie pocieszyłaś Pewnie, że zdążę Muszę szybko dużo serków spałaszować
Elila witaj dziękuję i zapraszam częściej Ja też czekam na ciepełko
- grazynarosa22
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Witaj Moniko -i ja tu zajrzałam ...i już zostanę...jeśli pozwolisz....bo bardzo mi się podoba.....
wiesz...myślę o posadzeniu lilii do donic....żeby na tarsie kwitły....widziałam tak na forum i spodobało mi się
wiesz...myślę o posadzeniu lilii do donic....żeby na tarsie kwitły....widziałam tak na forum i spodobało mi się
-
- 1000p
- Od: 1 paź 2009, o 18:56
Witaj Diamencik
Zajrzałam z ciekawości i zostanę już na dłużej, będę obserwować jak dopada Ciebie coraz to nowa choroba- róże, powojniki, hortensje, trawki chyba już chwytają-bo widzę nasiona kostrzewy trawnika jeszcze masz pod dostatkiem i wiem,że będzie ubywać Nie zaprzeczaj i nie broń sie przed chorobą ten wirus roznosi sie przez wchodzenie na to forum
Oczko bardzo fajnie się prezentuje.Gdybym miała więcej miejsca to pewnie też bym u siebie zrobiła....A tak, będę oglądać na forum.
Bardzo mi się podoba magnolia, ale ja mam takie skrzywienie magnoliowe-wszędzie wypatruję magnolii.Jaka to odmiana? Nigra?Trochę za jasny kwiat...
Jeśli chodzi o magnolię- jeżeli nie ma za sucho latem,to zasychające kwiaty mogą świadczyć o chorobie grzybowej. Trudno mi powiedzieć jaki grzyb może to powodować-moje jakoś ta zaraza omija na razie.Trzeba byłoby poszukać w necie o chorobach magnolii, a na forum Mirek L. ma duzą wiedzę powiedziałby czym pryskać/podlewać.
Zakupy fajne.
pozdrawiam.Anna
Zajrzałam z ciekawości i zostanę już na dłużej, będę obserwować jak dopada Ciebie coraz to nowa choroba- róże, powojniki, hortensje, trawki chyba już chwytają-bo widzę nasiona kostrzewy trawnika jeszcze masz pod dostatkiem i wiem,że będzie ubywać Nie zaprzeczaj i nie broń sie przed chorobą ten wirus roznosi sie przez wchodzenie na to forum
Oczko bardzo fajnie się prezentuje.Gdybym miała więcej miejsca to pewnie też bym u siebie zrobiła....A tak, będę oglądać na forum.
Bardzo mi się podoba magnolia, ale ja mam takie skrzywienie magnoliowe-wszędzie wypatruję magnolii.Jaka to odmiana? Nigra?Trochę za jasny kwiat...
Jeśli chodzi o magnolię- jeżeli nie ma za sucho latem,to zasychające kwiaty mogą świadczyć o chorobie grzybowej. Trudno mi powiedzieć jaki grzyb może to powodować-moje jakoś ta zaraza omija na razie.Trzeba byłoby poszukać w necie o chorobach magnolii, a na forum Mirek L. ma duzą wiedzę powiedziałby czym pryskać/podlewać.
Zakupy fajne.
pozdrawiam.Anna
Anna
Mój ogród...
Mój ogród...
Grażynko dziękuję i oczywiście zapraszam do mnie
Ja właśnie posadziłam lilie do doniczek. W zeszłym roku też tak miałam. Doniczkę można przestawiać gdzie się chce. Ja mam trawę i nie mam wydzielonego miejsca na kwiaty.
Aniu Ciebie też zapraszam i dziękuję
dziękuję za rady w spr magnolii, w wolnej chwili poszukam coś o tej chorobie. Takie brzydkie kwiatki ma właściwie od początku-chyba
Ja właśnie posadziłam lilie do doniczek. W zeszłym roku też tak miałam. Doniczkę można przestawiać gdzie się chce. Ja mam trawę i nie mam wydzielonego miejsca na kwiaty.
Aniu Ciebie też zapraszam i dziękuję
dziękuję za rady w spr magnolii, w wolnej chwili poszukam coś o tej chorobie. Takie brzydkie kwiatki ma właściwie od początku-chyba
- FRAGOLA
- 1000p
- Od: 4 cze 2010, o 09:34
Widzę Moniś że i Ty na nasionka się skusiłaś...
Ja zarzekałam się że nic nie będę wysiewac,ale na nasiona pnączy się skusiłam...
i na trawki jednoroczne.Kostrzewę wysiałam jesienią pod folią....wzeszła ładnie...ciekawe
jak przezimowała
Ja zarzekałam się że nic nie będę wysiewac,ale na nasiona pnączy się skusiłam...
i na trawki jednoroczne.Kostrzewę wysiałam jesienią pod folią....wzeszła ładnie...ciekawe
jak przezimowała
Kostrzewę siałam gdzieś z wiosny, jesienią już w ładne kępki poszła, widzę, że ładnie przezimowała *fotki u mnie w wątku
Tak więc pora wysiewu kostrzewy jak najbardziej doskonała
Tak więc pora wysiewu kostrzewy jak najbardziej doskonała
wszystko moje jest tu:
zapraszam
zapraszam
- agrazka
- Przyjaciel Forum
- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Kontakt:
ja nic jeszcze nie kupiłam, i nie posiałam, ciekawe jak uda ci się ta kostrzewa
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
Tak kupiłam nasionka i posiałam wszystko oprócz maciejki. Mam jeszcze bardzo dużo nasionek-zapomniałam ich nazwy-są żółte i pomarańczowe, niskie i śmierdzą i nasionka starca. Zebrałam jesienią, ciekawe czy starzec urośnie. Siałyście może?
Szkoda, że tak zimno się zrobiło i pochmurno. Praca moja stanęła
- agatka123
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 sty 2011, o 21:12
Witaj Moniko Ładnie u Ciebie . Czytam , że sadzisz lilie w donice. Napisz proszę czy to się sprawdza ?
Te co tak śmierdzą to aksamitki vel turki vel śmierdziuszki . U mnie też zimno i nie można nic w ogrodzie zrobićdiament pisze: Mam jeszcze bardzo dużo nasionek-zapomniałam ich nazwy-są żółte i pomarańczowe, niskie i śmierdzą
Witaj Agnieszko
Raz posadziłam lilię do doniczki i była piękna. Zdjęcia w wątku. Ale ale podobno lilię powinno się przesadzać co 4 lata a doniczek nie lubi
dziękuję za nazwę Aksamitki. Potem przypomniało mi się ale już nie miałam jak napisać
podejrzałam i zaczyna kiełkować fasola ozdobna i i i zapomniałam nazwę-też wysokie pnące kwiatki
Raz posadziłam lilię do doniczki i była piękna. Zdjęcia w wątku. Ale ale podobno lilię powinno się przesadzać co 4 lata a doniczek nie lubi
dziękuję za nazwę Aksamitki. Potem przypomniało mi się ale już nie miałam jak napisać
podejrzałam i zaczyna kiełkować fasola ozdobna i i i zapomniałam nazwę-też wysokie pnące kwiatki
Oto nasze wypociny zrobione na szybko i bezzłotówkowo Ważne, że ma być bezpiecznie dla dziecka.
teraz mam pytanie, JAK OBCIĄĆ RÓŻE ? Jedna jest miniaturką z domowej doniczki a druga hmm taka jak widać, wysoka ale nie pnąca.
jeszcze zastanawiam się co to jest za trawka?
i na koniec moje szkodniki ogrodniki
Nie patrzcie tylko na rabatkowy bałagan, tam jeszcze nic nie robiła
teraz mam pytanie, JAK OBCIĄĆ RÓŻE ? Jedna jest miniaturką z domowej doniczki a druga hmm taka jak widać, wysoka ale nie pnąca.
jeszcze zastanawiam się co to jest za trawka?
i na koniec moje szkodniki ogrodniki
Nie patrzcie tylko na rabatkowy bałagan, tam jeszcze nic nie robiła
Moniś, rabatkowy bałagan to nie taki straszny jak w większości ogródków jeszcze
Bezpieczeństwo w ogrodzie jest podstawą przy naszych milusińskich, Wam udało się tak `bezzłotówkowo` urządzić to świetnie.
Trawka będzie do rozpoznania z pewnością jak coś tam wypuści..
Bezpieczeństwo w ogrodzie jest podstawą przy naszych milusińskich, Wam udało się tak `bezzłotówkowo` urządzić to świetnie.
Trawka będzie do rozpoznania z pewnością jak coś tam wypuści..
wszystko moje jest tu:
zapraszam
zapraszam