Kwiatki Brita
- APe
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 wrz 2009, o 23:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Kwiatki Brita
To szybka rekompensata za dobre
- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dziś też kupiłam bidulkę, mam nadzieję że odwdzięczy mi się w podobny sposób
-
- ZBANOWANY
- Od: 30 kwie 2009, o 20:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Faktycznie, przepiękny ,,Kopciuszek''
- Baryczka
- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
Niesamowicie się zmieniło to dendrobium, po prostu trafiło w dobre ręce!
Sama też chętnie zabieram takie bidulki do domu, i przyznam, że naprawdę umieją się odwdzięczyć. Lubię też wyczekiwać pąków, koloru kwiatów. Lubię takie niespodzianki
Piękną masz kolekcję, same moje ulubione rośliny, storczyki, sukulenty
Napisz proszę jak opiekujesz się bulwiastymi storczykami, czy to są Twoje kwitnienia?
Sama też chętnie zabieram takie bidulki do domu, i przyznam, że naprawdę umieją się odwdzięczyć. Lubię też wyczekiwać pąków, koloru kwiatów. Lubię takie niespodzianki
Piękną masz kolekcję, same moje ulubione rośliny, storczyki, sukulenty
Napisz proszę jak opiekujesz się bulwiastymi storczykami, czy to są Twoje kwitnienia?
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- britvictango
- 200p
- Od: 3 cze 2010, o 17:05
Witajcie wszyscy w moich skromnych progach
Baryczko, wszystkie kwitnienia są "moje". Od Kilku dni rozkwita cambria. Według zapewnień sprzedawcy miała to być Beallara Tahoma glacier. Okazało się że to kolejna Miltassia Dark Star, z tymże że ciemniejsza nieco od tej którą już pokazywałem. Prawdopodobnie jest odmiana "Darth Vader". Jestem zwyczajnie zawiedziony i rozczarowany. A tak się cieszyłem
Jak znajdę jutro chwilę wolnego to pstryknę fotkę.
Baryczko, wszystkie kwitnienia są "moje". Od Kilku dni rozkwita cambria. Według zapewnień sprzedawcy miała to być Beallara Tahoma glacier. Okazało się że to kolejna Miltassia Dark Star, z tymże że ciemniejsza nieco od tej którą już pokazywałem. Prawdopodobnie jest odmiana "Darth Vader". Jestem zwyczajnie zawiedziony i rozczarowany. A tak się cieszyłem
Jak znajdę jutro chwilę wolnego to pstryknę fotkę.
"Głupota też jest pewnym sposobem używania umysłu"
Ja na działce: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=42184" onclick="window.open(this.href);return false;
Ja na działce: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=42184" onclick="window.open(this.href);return false;
Leszek storczyki Cie lubią.
Ja kupiłem sobie cambrię na próbę i na niej przygodę zakończyłem.
Sprzedawcy często nie wiedzą co sprzedają... :x
Ja kupiłem sobie cambrię na próbę i na niej przygodę zakończyłem.
Sprzedawcy często nie wiedzą co sprzedają... :x
-
- ZBANOWANY
Mirku,a czemuż to tak krótko? Przecież Storczyki to takie słodziaki.
a została mi tylko pseudo-bulwa
- britvictango
- 200p
Mirku, spraw sobie dendrobium nobile - dla mnie to najłatwiejszy storczyk. Chociaż cambrie z rodz. Miltassia też są bardzo łatwe w uprawie.
Chwilowo nie mam aparatu, więc zamiast aktualnie kwitnącej Miltassia Dark Star "Darth Vader" pokaże kwitnącą do niedawna dwuletnią stapelię:
Chwilowo nie mam aparatu, więc zamiast aktualnie kwitnącej Miltassia Dark Star "Darth Vader" pokaże kwitnącą do niedawna dwuletnią stapelię:
-
- ZBANOWANY
Śliczne! A czy to w ogóle jakoś pachnie?
- britvictango
- 200p
Krysiu, na szczęście nie wydziela żadnej woni. Z tego co czytam w necie kwiaty z rodziny stapeliowatych nie pachną zbyt przyjemnie
- Baryczka
- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
Pachną okropnie, szczególnie odmiany, które nie są mocno skrzyżowane. Kiedyś kwitła u mnie orbea var.- ale zapach! Coś jakby zepsute jajka...
Zdradź tajemnicę co robisz ze stapelią? Moja od roku prawie nie ruszyła, mam ukorzenione 3 paluszki (2 grandiflory i 1 hirsuta) i tylko jeden z nich pokazuje, że żyje. Każdy forumowicz zapytany o sposób uprawy mówi, że nic nie robi. Ja też nimi nic nie robię, a efektów nie mam
Twoja pięknie zakwitła, kwiat wygląda jak zrobiony z włóczki moherowej
Zdradź tajemnicę co robisz ze stapelią? Moja od roku prawie nie ruszyła, mam ukorzenione 3 paluszki (2 grandiflory i 1 hirsuta) i tylko jeden z nich pokazuje, że żyje. Każdy forumowicz zapytany o sposób uprawy mówi, że nic nie robi. Ja też nimi nic nie robię, a efektów nie mam
Twoja pięknie zakwitła, kwiat wygląda jak zrobiony z włóczki moherowej
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
-
- ZBANOWANY
Oooooo, to święta prawda. Jest jak z włóczki moherowej!Baryczka pisze:Twoja pięknie zakwitła, kwiat wygląda jak zrobiony z włóczki moherowej