Mój ogródek - pierwsze kroki....
- asia0809
- 1000p
- Od: 27 lut 2007, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój ogródek - pierwsze kroki....
Witaj, . Zapowiada się wspaniały, kolorowy ogród, bo od razy widać, że masz pasję. Gratuluję pięknych kwiatów i będę kibicować następnym a widać, że zanosi się na dużą różnorodność. Pamiętej, że milin to pnącze i potrzebuje mocnej podpory. Pomidorki masz bardzo dorodne i okazałe. .
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lip 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Słoneczko! Twój ogród młody, a już jaki kolorowy ! Niesamowita barwa lilii z pierwszej strony i lwiej paszczy ! Znasz może nazwy ich odmian ? Życzę Ci aby ogród piękniał w takim tempie jak dotychczas !
- Sloneczko22
- 100p
- Od: 22 sie 2009, o 17:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam nowych gości i dziękuje za odwiedziny
Grzegorz B O milinie czytałam ze może kwitnąć dwa, trzy lata po posadzeniu. Mam nadzieje ze to się nie sprawdzi i juz w przyszłym roku będziemy podziwiać ich kwiaty:)
asia0809 Powoli się buduje podpora dla milina, mam nadzieje, ze wytrzyma. Bo widziałam ze rośnie jak wariat .
Tamaryszek Lwią paszcze wysiałam w ubiegły roku z papierka i w tym roku taka wyrosła. Niestety nie znam nazwy odmiany A odmianę lilii postaram się jutro sprawdzić, bo gdzieś na działce powinnam mieć jeszcze opakowanie.
Pozdrawiam
Grzegorz B O milinie czytałam ze może kwitnąć dwa, trzy lata po posadzeniu. Mam nadzieje ze to się nie sprawdzi i juz w przyszłym roku będziemy podziwiać ich kwiaty:)
asia0809 Powoli się buduje podpora dla milina, mam nadzieje, ze wytrzyma. Bo widziałam ze rośnie jak wariat .
Tamaryszek Lwią paszcze wysiałam w ubiegły roku z papierka i w tym roku taka wyrosła. Niestety nie znam nazwy odmiany A odmianę lilii postaram się jutro sprawdzić, bo gdzieś na działce powinnam mieć jeszcze opakowanie.
Pozdrawiam
- mirdem
- Od: 26 sty 2010, o 11:55
Słoneczko wpadłam z rewizytą masz kolorowo i smacznie , takie ogródki tygryski lubią najbardziej
Pozdrawiam Mirka
Ogródkowy galimatias - aktualny
Ogródkowy galimatias - aktualny
- Sloneczko22
- 100p
Witam mirdem i dziękuje za odwiedzenie mojego ogródka:)
Dzisiaj poszłam na zakupy i zahaczyłam o sklep ogrodniczy. Oczywiście nie wyszłam z pustymi rękami:)Moje dwa nowe nabytki, jeszcze w domu:) Ale już jutro pojadą na działeczkę:
Dzisiaj poszłam na zakupy i zahaczyłam o sklep ogrodniczy. Oczywiście nie wyszłam z pustymi rękami:)Moje dwa nowe nabytki, jeszcze w domu:) Ale już jutro pojadą na działeczkę:
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Co to takiego?
- Sloneczko22
- 100p
Zapomniałam podpisać Ta pierwsza to celozja, a druga to przypołudnik stokrotkowy. W sklepie powiedziano mi ze są wieloletnie, ale o celozji własnie przeczytałam ze jest jednoroczna ...hmm. Zobaczymy...
- asia0809
- 1000p
- Od: 27 lut 2007, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
To nic, że jednoroczne, i tak są piękne.
Twoje nowe nabytki się fantastyczne, takie egzotyczne. Muszę w domu powiedzieć, aby w przyszłym roku na taras zakupili takie wspaniałości
- Sloneczko22
- 100p
Witam
Tamaryszek znalazłam opakowanie lilii i jest to odmiana Black Out:)
Dzisiaj pojechalam na działke posadzić nowinki i nie udało mi się nic więcej zrobić, komary tak cięły,że trzeba było szybko uciekać
Ale zrobiłam kilka nowych zdjęć, więc wstawiam:
Begonia:
Dalie:
A to...oczywiście wyleciała mi z głowy nazwa
Róża (bardzo długo chorowała, ale się wyrobiła:)):
Nowinki już na swoich miejscach:
Tamaryszek znalazłam opakowanie lilii i jest to odmiana Black Out:)
Dzisiaj pojechalam na działke posadzić nowinki i nie udało mi się nic więcej zrobić, komary tak cięły,że trzeba było szybko uciekać
Ale zrobiłam kilka nowych zdjęć, więc wstawiam:
Begonia:
Dalie:
A to...oczywiście wyleciała mi z głowy nazwa
Róża (bardzo długo chorowała, ale się wyrobiła:)):
Nowinki już na swoich miejscach:
- Jojola
- 500p
- Od: 21 lip 2010, o 18:55
śliczne te nowe nabytki . czy ten przypoludnik to pnacze? a ta nie podpisana roślinka to róża chińska. pozdrawiam
Pozdrawiam serdecznie, Jola
W rodzinnym ogrodzie
W rodzinnym ogrodzie
- Sloneczko22
- 100p
Jojola przypołudnik to chyba nie jest pnącze, chyba rośnie tak jak rozchodnik tak mi się wydaje. Ta niepodpisana roślinka to nie róża, wiem że nazwa jest na p.... Ale całkowicie wyleciało mi z głowy. Skleroza...
- Jojola
- 500p
- Od: 21 lip 2010, o 18:55
u mnie zawsze mówiło sie na to róża chińska. wysiewa się z nasion i w następnym roku nigdy nie wiesz gdzie bedzzie rrosło. ale zapewne fachowa nazwa jest inna.
Pozdrawiam serdecznie, Jola
W rodzinnym ogrodzie
W rodzinnym ogrodzie