Wąż ogrodowy
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 17 lis 2013, o 20:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Wąż ogrodowy
jak zakrecasz kran to może być zwykły:)) ale banku lepiej nie zalewać :P jedynie to możesz wyprać im pieniądze heh...:P:D:D
Pozdrawiam Mateusz
- spajder_3Xc
- 50p
- Od: 25 lut 2007, o 16:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kasienkar
- 500p
- Od: 18 cze 2013, o 14:38
Re: Jak lepiej zamontować wąż nawadniający ? ? ?
U mnie leży na powierzchni na stałe i się skrapla woda ale to dlatego, że roślinki (kwiatki i krzewy) są wysokie i go nie widać. Leży w buszu kwiatków, które mają od 30 cm do 1 metra.
Gdybym miała, np. tylko trawnik to bym wolała pod ziemią żeby nie było widać węża.
Gdybym miała, np. tylko trawnik to bym wolała pod ziemią żeby nie było widać węża.
Pozdrawiam,
Kasia
Kasia
- spajder_3Xc
- 50p
Dzięki też tak zrobię, pozdrawiam i dziękuję.
Literówki, pomid.
Literówki, pomid.
Jeśli masz wyższe rośliny to możesz go położyć na ziemi - będzie tańszy. Jeśli chcesz włożyć go pod ziemię to musisz kupić droższy (są do tego specjalnie przeznaczone) któy zapobiega wrastaniu korzeni do otworów kroplujących...
A jak z trwałością takiego węża na powierzchni? Na zimę się go tak zostawia?
- Kasienkar
- 500p
- Od: 18 cze 2013, o 14:38
Ja na zimę zwijam i chowam do piwnicy.
Pozdrawiam,
Kasia
Kasia
- spajder_3Xc
- 50p
Witam dzięki ja dałem na powierzchni, rośliny już prawie mi go obrosły, na zimę spuszczę wodę z niego pozdrawiam krzysztof.
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 5 maja 2015, o 13:17
Witam,
planuje zakup węża ogrodniczego (długość 35-50m)
Poszperałem w internecie i nie mogę się zdecydować czy:
1. CellFast HOBBY ATS2 3/4 - w opisach wszystko ładnie wygląda, a w internecie pojawiają się komentarze, że jednak się zagina itp..
2. GARDENA FLEX 19mm - czy warty swojej cenie ?
3. Karcher PrimoFlex 5/8 - w sumie na temat produktu tej firmy nic nie znalazłem.
Co drodzy Formowicze sądzicie w temacie węży ogrodowych? Warto zdecydować się na któryś z powyższych czy może jest coś jeszcze inne ciekawe mniej więcej w tym przedziale cenowym ?
planuje zakup węża ogrodniczego (długość 35-50m)
Poszperałem w internecie i nie mogę się zdecydować czy:
1. CellFast HOBBY ATS2 3/4 - w opisach wszystko ładnie wygląda, a w internecie pojawiają się komentarze, że jednak się zagina itp..
2. GARDENA FLEX 19mm - czy warty swojej cenie ?
3. Karcher PrimoFlex 5/8 - w sumie na temat produktu tej firmy nic nie znalazłem.
Co drodzy Formowicze sądzicie w temacie węży ogrodowych? Warto zdecydować się na któryś z powyższych czy może jest coś jeszcze inne ciekawe mniej więcej w tym przedziale cenowym ?
- radekcezar
- 100p
- Od: 28 mar 2014, o 23:24
Re: Wąż ogrodniczy
Witam
Nie miałem styczności z wymienionymi.
Mogę Ci z czystym sumieniem polecić Węże Carat
Mag, go 70 m, już trzeci sezon i nic się z nim nie dzieje. Ja nie bawię się w zwijanie węża. Jak rozwinę w Kwietniu, to zwijam późną jesienią. Cały czas leży po chmurką. Podpinałem go pod gorące wodę, wiadomo lekko spuchł, ale nic się z nim nie dzieje.
Dobra jakość i cena OK.
Nie miałem styczności z wymienionymi.
Mogę Ci z czystym sumieniem polecić Węże Carat
Mag, go 70 m, już trzeci sezon i nic się z nim nie dzieje. Ja nie bawię się w zwijanie węża. Jak rozwinę w Kwietniu, to zwijam późną jesienią. Cały czas leży po chmurką. Podpinałem go pod gorące wodę, wiadomo lekko spuchł, ale nic się z nim nie dzieje.
Dobra jakość i cena OK.
Jak ktoś trafi szóstkę w Totka, to niech mi kupi Hondę CBF 1000, lub w ostateczności CBF 600 S
Ten sprzęt śni mi się po nocach.
Ten sprzęt śni mi się po nocach.
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 5 maja 2015, o 13:17
Dzięki za odp. wezmę to pod uwagę ale również poczekam na opinię na temat wymienionych modeli oraz ewentualnie jeszcze innych.
Sam się również przymierzam do kupna Carat-a .
Zamiast mercedesa kupa zielska
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.
Witam!
Mam takie pytanie - weza o jakim przekroju szukac na dzialke o powierzchnii ok 400m-450 m2 ? Wszedzie gdzie nie czytam to jest napisane, ze im mniejsza dzialka tym mniejsza srednica weza, a im wieksza dzialka tym wieksza srednica... wszystko fajnie tylko co jest mala dzialka a co jest duza dzialka i jak to sie ma do przekroju weza ?
Oraz druga sprawa - weze x-hose, warte zakupu ?
Mam takie pytanie - weza o jakim przekroju szukac na dzialke o powierzchnii ok 400m-450 m2 ? Wszedzie gdzie nie czytam to jest napisane, ze im mniejsza dzialka tym mniejsza srednica weza, a im wieksza dzialka tym wieksza srednica... wszystko fajnie tylko co jest mala dzialka a co jest duza dzialka i jak to sie ma do przekroju weza ?
Oraz druga sprawa - weze x-hose, warte zakupu ?