Storczykowy kącik
- kasiunieczka_32
- 1000p
- Od: 19 maja 2010, o 08:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Storczykowy kącik
Lauro okno z vandami powaliło mnie na kolana, czy możesz napisać jakie cuda tam wiszą
Maxillaria cudowna i taka egzotyczna - ciekawe jak długo ten kwiatuszek się będzie utrzymywał. Czekam na kwiat laelii
Piękne zdjęcia kwitnącej vandy
Maxillaria cudowna i taka egzotyczna - ciekawe jak długo ten kwiatuszek się będzie utrzymywał. Czekam na kwiat laelii
Piękne zdjęcia kwitnącej vandy
Dziękuję Kasiu Posiadam w swojej kolekcji:
* Vanda Roberts delight
* Vanda Blue Magic
* Vanda denisoniana
* Vanda Bangkok Blue Gordon Dillon
* Vanda Kultana Fragrance (sadzonka)
* Vanda tessellata green x pink
* Vanda x 2 hybryda niespodzianka
Sama jestem ciekawa jak długo będzie utrzymywał się kwiatek Maxillarii póki co kwitnie prawie 2 tygodnie ;)
* Vanda Roberts delight
* Vanda Blue Magic
* Vanda denisoniana
* Vanda Bangkok Blue Gordon Dillon
* Vanda Kultana Fragrance (sadzonka)
* Vanda tessellata green x pink
* Vanda x 2 hybryda niespodzianka
Sama jestem ciekawa jak długo będzie utrzymywał się kwiatek Maxillarii póki co kwitnie prawie 2 tygodnie ;)
- kasiunieczka_32
- 1000p
- Od: 19 maja 2010, o 08:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wszystkie wspaniałe i zapewne niespodzianki także Vandę denisonianę także mam - ciekawa jestem kwiatów Twojej bo u tej vandy kwiaty potrafią się bardzo różnić, ale wszystkie pachną :P
Szkoda, że na wystawie będę tylko jeden dzień bo chętnie bym wpadła do Ciebie - coś czuję, że jeszcze wiele ciekawych egzemplarzy można u Ciebie zobaczyć
Szkoda, że na wystawie będę tylko jeden dzień bo chętnie bym wpadła do Ciebie - coś czuję, że jeszcze wiele ciekawych egzemplarzy można u Ciebie zobaczyć
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ale piękne Vandowate, masz ich naprawdę duuużo... Też ci kwitnie niebieska .
Moją denisonianę kupiłam w niezbyt dobrej kondycji więc na kwiaty będę musiała trochę poczekać
Bardzo żałuję, że nie będziemy mogły się spotkać, mieszkam niestety dobre 90 km od Łodzi w stronę Częstochowy ;) Ale jeśli będziesz miała ochotę na przejażdżkę to oczywiście zapraszam ;)
Bardzo żałuję, że nie będziemy mogły się spotkać, mieszkam niestety dobre 90 km od Łodzi w stronę Częstochowy ;) Ale jeśli będziesz miała ochotę na przejażdżkę to oczywiście zapraszam ;)
Dziękuję Dusiu, Twoje kwitnienie też zniewalające
Zapomniałam do listy dołączyc Ascocende Sweet Pea Ruby, a Blue Magic kwitnie mi już trzeci raz w tym roku ;)
Zapomniałam do listy dołączyc Ascocende Sweet Pea Ruby, a Blue Magic kwitnie mi już trzeci raz w tym roku ;)
- Storczykowa
To często ci kwitnie . Moja kwitnie drugi raz w tym roku, w zeszłym też kwitla 2 razy. ma ogromne kwiaty, z 11 cm, czasami 12, to zależy od kwitnienia. A twoja też ma takie duże? Z moich najczęściej kwitnie ta niebieska, mam jeszcze 3 rózne rozowe: brązowo-rozowa, ciemnorozową i jasną w kratkę, żołta w kropki, biała, fioletową w kropki i 2 sadzonki, ktore zakwitną dopiero za ileś tam lat.Laura1806 pisze:Dziękuję Dusiu, Twoje kwitnienie też zniewalające
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ale piękne, Vandowe okno....
Śliczna, niebieska Ci kwitnie
Śliczna, niebieska Ci kwitnie
Laura gratuluję kolekcji masz śliczne okazy o dużej Vandzie marzę no i może kiedyś zdecyduję się na zakup Maxillary i Draculi .
Jak zakwitnie Tobie tetraspis C1 to proszę o zdjęcia
Jak zakwitnie Tobie tetraspis C1 to proszę o zdjęcia
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
Dusiu kwiaty Blue Magic mają ok. 11-12 cm
justus27 Venus9 dziękuję za odwiedziny
A teraz przedstawiam moje śliczności przywiezione z wystawy
Było tak cudownie, że nie chciało się wychodzić, najchętniej na czas wystawy zamieszkałabym w palmiarni. Czas jednak szybko ucieka i trzeba było wrócić do rzeczywistości
Masd. Red Wing:
Masd. veitchiana x glandulosa:
Pozdrawiam
justus27 Venus9 dziękuję za odwiedziny
A teraz przedstawiam moje śliczności przywiezione z wystawy
Było tak cudownie, że nie chciało się wychodzić, najchętniej na czas wystawy zamieszkałabym w palmiarni. Czas jednak szybko ucieka i trzeba było wrócić do rzeczywistości
Masd. Red Wing:
Masd. veitchiana x glandulosa:
Pozdrawiam
- Storczykowa
To moja Vanda ma taką samą wielkość, może to też blue magic? nie było przy niej fiszki, więc nazywam ją po prostu Vandą. Prawdopodobnie mam też pink magic lub podobną i na 100% golden magic, bo jest z fiszką.
A Massdevalie sobie kupiłaś cudowne!!! Fantastyczne kolory i oryginalne kwiaty.
A Massdevalie sobie kupiłaś cudowne!!! Fantastyczne kolory i oryginalne kwiaty.
Ten storczyk moje marzenie. Obojętnie w jakim kolorze. Na wystawę wybieram się jutro. Mam nadzieję, że było więcej M. A czy możesz zdradzić po ile je kupowałaś?
Kasiu wejdź na stronę OrchidGarden, Orchideasalon tam znajdziesz potrzebne Ci informacje