Pomysły moje ! wykonanie męża
- Rusalka
- 1000p
- Od: 10 sty 2011, o 14:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: pomysły moje ! wykonanie męża :)
Amee..
A nie wypożyczasz męża ;)
Karmniczki są SUPER!!!
Domeczek dla urwiska też boski..
A możesz podać "przepis" na zrobienie takich zdobień na ściane..
A nie wypożyczasz męża ;)
Karmniczki są SUPER!!!
Domeczek dla urwiska też boski..
A możesz podać "przepis" na zrobienie takich zdobień na ściane..
Coś dziwnie piszę? Tak Ci się zdaje?
To mój T9 i pod jego władzą pozostaję ;-)
To mój T9 i pod jego władzą pozostaję ;-)
witam
męża nie pożyczę
ale może coś zrobić na zamówienie
a szablon:
1- szukasz wzoru na necie
2- drukujesz zmieniając ustawienia drukarki ( np drukuj 1 stronę na 16 )
3- posklejaj razem wydrukowane kartki
4- powycinaj nożykiem do tapet
5- przyklej taśmą bezbarwną do ściany
6- pomaluj wałeczkiem
męża nie pożyczę
ale może coś zrobić na zamówienie
a szablon:
1- szukasz wzoru na necie
2- drukujesz zmieniając ustawienia drukarki ( np drukuj 1 stronę na 16 )
3- posklejaj razem wydrukowane kartki
4- powycinaj nożykiem do tapet
5- przyklej taśmą bezbarwną do ściany
6- pomaluj wałeczkiem
-
- 200p
- Od: 8 sty 2011, o 17:48
Z tymi zdobieniami na ścianę to spruję synka pokój będę malować to coś ciekawego na ścianie można wymalować a nie wpadłam w cześniej z tą drukarką
najlepsze do pomalowania są zwykłe pigmenty do farb typu colorex
jest duża gama kolorów i są tanie
no i łatwiej je potem usunąć lub zamalować
jest duża gama kolorów i są tanie
no i łatwiej je potem usunąć lub zamalować
-
- 200p
- Od: 8 sty 2011, o 17:48
No to masz rację bo jak wymyślę jakieś inne farby to potem nie będę mogła tego zamalować a wiadomo 10latek za długo czysto nie będzie miał
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 21 sie 2011, o 12:57
Witam serdecznie! Jestem zupełnie nowy na forum - przeglądam więc różne tematy - trafiłem na Twoje pomysły - wykonane przez męża i nie wiem , co bardziej podziwiać - pomysły - czy wykonanie ! gratuluję - świetne i to , i to. Pozdrawiam - Janusz.
Po zobaczeniu zdjęć zatkało mnie. Nie wiem co powiedzieć. Dla mnie rewelacja: pomysł i wykonanie. Życzę dalszych wspaniałych projektów i gotowych przedmiotów. Gratuluję męża, to b. dużo jak ma się zdolne ręce, wiem co nieco o tym. Izabela
Witaj izulka
Dziękuję za odwiedziny i zapraszam częściej
Dziękuję za odwiedziny i zapraszam częściej
Ale smacznie wygląda ten chlebek Przepisik wrzucisz
najpierw robimy zakwas :
0,5 kg mąki żytniej mieszamy z wodą ( ciepłą ) do konsystencji ciasta naleśnikowego, następnie odstawiamy na 5- 7 dni w ciepłe miejsce mieszając rano i wieczorem. ( zakwas jest gotowy jak będzie widac w nim bąbelki powietrza albo bedzie czuć kwasem wzglednie tak jak ja próbować czy smakuje kwaśno)
jak zakwas jest juz gotowy bieżemy 2 kg maki żytniej dodajemy 4 łyżeczki soli i łyżeczkę cukru i mieszamy.
do maki dolewamy zakwas i tyle ciepłej wody ile trzeba aby zagnieść ciasto do konsystencji ciasta na np. pierożki ( nie wiem ile bo robie na oko )
gdy mamy gotowe ciasto wkładamy je do blachy i wstawiamy do piekarnika lekko podgrzanego ( 150 stopni przez 2 minuty) na całą noc
rano jak juz ciasto będzie wyrośnięte odpalamy piekarnik temp ok 170-180 stopni i pieczemy ok 1-1,5 godz sprawdzajac patyczkiem czy ciasto nie przylega.
po upieczeniu chlebek wyjmujemy natychmiast z foremki i stawiamy spodem na drewnianej kratce aby powietrze od spodu dochodziło
w trakcie pieczenia trzeba wstawić do piekarnika naczynko z wodą żeby chlebek zabardzo nie wysechł a sam chleb przed wyjęciem z piekarnika posmarować wodą i zostawic na kilka minut w piekarniku żeby skórka była chrupiaca i błyszczaca ( NIE SMARUJEMY CHLEBA JAJKAMI !!!!!)
po ostudzeniu kroimy i wcinamy ze smakiem :):):):):)
0,5 kg mąki żytniej mieszamy z wodą ( ciepłą ) do konsystencji ciasta naleśnikowego, następnie odstawiamy na 5- 7 dni w ciepłe miejsce mieszając rano i wieczorem. ( zakwas jest gotowy jak będzie widac w nim bąbelki powietrza albo bedzie czuć kwasem wzglednie tak jak ja próbować czy smakuje kwaśno)
jak zakwas jest juz gotowy bieżemy 2 kg maki żytniej dodajemy 4 łyżeczki soli i łyżeczkę cukru i mieszamy.
do maki dolewamy zakwas i tyle ciepłej wody ile trzeba aby zagnieść ciasto do konsystencji ciasta na np. pierożki ( nie wiem ile bo robie na oko )
gdy mamy gotowe ciasto wkładamy je do blachy i wstawiamy do piekarnika lekko podgrzanego ( 150 stopni przez 2 minuty) na całą noc
rano jak juz ciasto będzie wyrośnięte odpalamy piekarnik temp ok 170-180 stopni i pieczemy ok 1-1,5 godz sprawdzajac patyczkiem czy ciasto nie przylega.
po upieczeniu chlebek wyjmujemy natychmiast z foremki i stawiamy spodem na drewnianej kratce aby powietrze od spodu dochodziło
w trakcie pieczenia trzeba wstawić do piekarnika naczynko z wodą żeby chlebek zabardzo nie wysechł a sam chleb przed wyjęciem z piekarnika posmarować wodą i zostawic na kilka minut w piekarniku żeby skórka była chrupiaca i błyszczaca ( NIE SMARUJEMY CHLEBA JAJKAMI !!!!!)
po ostudzeniu kroimy i wcinamy ze smakiem :):):):):)