Działka Romy wśród jezior cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Działka Romy wśród jezior cz. 3

Post »

Romciu, ja co roku sadzę po 1-2 krzaczki koktajlówek....tak ,żeby zawsze coś do kanapki na działce było.
Niestety nikt ich potem nie je (nie wiem czemu bo są pyszne) ale ja i tak, z uporem maniaka co roku sadzę nowe krzaczki :roll:
Ten chodniczek w trawce jest świetny :uszy
Romciu, czy eM jakoś specjalnie przygotował ziemię pod te kafle ?
Myślę u siebie o wymianie płyt chodnikowych ze ścieżki na coś fajniejszego ale jak znam życie, to na planach się skończy...
Sama tego nie zrobię a eM nie ma za bardzo czasu na takie rzeczy....od 3 lat wisi nad nim wizja remontu domku na działce :roll: ...mam nadzieję ,że w tym roku wizje zmienią się w realia i w końcu altanka będzie nadawała się użytku ;:224 ...
Romciu, nie wiesz kiedy zaczynają się wiosną targi pod Halą Sportową? Wybierasz się tam w tym roku?
Pozdrawiam cieplutko.
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
grazka_j
1000p
1000p
Od: 8 paź 2007, o 23:50

Post »

Romciu widzisz a ja myślałam, że pod jabłonki kory się nie daje! Teraz wiosną podsypię. Miałam derenia ale padł, więc może jeszcze raz spróbuję go posadzić. Ale czy na glebie klasy VI będzie rósł? O dziwo posadziłam na próbę orzecha włoskiego i się przyjął. :D
grazka_j - moje wątki
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

WITAJ ROMO
Masz zdolnego M. Wszystkie bajery super. U mnie też ja grzebię w ziemi a M
wszystkie cięższe prace.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Romciu, wszystkiego najlepszego w Nowym Roku ;:196
Gratulacje dla M!!
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Stachu 1956

Post »

witam , bardzo podoba mi się dokumentacja zdjęciowa powstania działki,pozdrawiam
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Witam serdecznie wieczorową porą :wit Jakoś nie mam za wiele czasu ostatnio na forum . Ale złożyły się na to same przyjemne okoliczności ;:138

Basieńko ;:167 ja zrobiłam ok 50 krzaczków tych pomidorków .Obdarowałam wszystkich sąsiadów i zawekowałam w słoiczki wdg. przepisu naszej Awe ;:138 Mój M układał ten chodniczek na poziomicę , zarosła trawka -Basiu jak mogę Ci coś radzić -kup gładkie kafle, lepiej się zmiata piasek . Nie wiem kiedy rusza giełda , będę śledzić, jak zobaczę dam Ci znać ;:108
Grażynko ,ja mam korę pod wszystkimi roślinkami które sadzę, [krzewy i drzewa ] :tan Derenie mam cztery dwa jadalne i dwa ozdobne [elegantissima wariegata] :?: Zdaje się że tak się nazywają poszukam fotki :lol: Bardzo ładnie rosną ,też wysypane korą :uszy Czy do orzecha to się betonuje dół :?:
Krysiu cieszę się że jesteś w kursie :;230 Taka jest rola tych naszych kochasiów . Mają więcej siły od nas ;:108
Monisiu miło Cię widzieć ;:196 Dzięki za życzenia ;:180 Gratulacje przekazane , jest bardzo mile połechtany :;230
Stachu bardzo mi miło że Ci się podoba mój pomysł :lol:
Obrazek
Obrazek To jest właśnie wariegata i jego kwiatek ......
Obrazek To jest jadalny- fotka z października .........
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ale ładny ten dereń ozdobny, już jest u mnie na liście ( dobrze, że pokazałaś zdjęcie :D ) na wieś.
Romciu nie masz co narzekać na M, ładne rzeczy robi na działeczkę.
A, że pielić nie lubi :;230 nie każdy to lubi.
Buziaki ;:196
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marylko pielić nielubi :;230 :;230 Nie lubi nawet, jak ja pielę ;:108 Mogę spróbować ukorzenić derenia :?: Jak byś chciała :?:
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p
Od: 30 sie 2008, o 09:51

Post »

Romko! A dereniówkę robiłaś?
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Awatar użytkownika
majka300
1000p
1000p
Od: 21 sty 2010, o 21:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Romciu chodniczek super M zrobił :uszy chyba go skopiuję jeśli pozwolisz ;:108 już się cieszę na przesyłkę od ciebie :heja :heja ja zrewanżuje się jak będzie cieplutko ;:108 :wit
"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat :) cz.1, cz. 2
Zapraszam :)
grazka_j
1000p
1000p
Od: 8 paź 2007, o 23:50

Post »

Romciu Ja też się piszę. Jak ukorzenisz derenia, to jedną dla mnie proszę sadzonkę. Chyba, ze wcześniej uda mi się kupić. Poprzednią przywiozłam z Lubelszczyzny, wolę kupić na targu, nie chcę korzystać ze sprzedaży wysyłkowej. Powiedz ;:167 jak długo rośnie Twój dereń i kiedy pierwszy raz zaowocował?
grazka_j - moje wątki
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Romuś, ale zmiany na działeczce ... :shock: Zdolnego masz tego swojego M ;:108
Ja bym sie pisała na jakieś posadzone patyczki... i na spotkanko pod halą - jak ruszy kiermasz działkowca :)
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alinko jeszcze nie miałam owoców ,ten krzak ma trzeci rok ;:138 Kupiłam go u takich dziadków na rynku w Kowalu , jak byłam w to lato ,to Oni powiedzieli mi że jak chcę mieć owoce, to muszę dokupić mu męża albo żonę i dokupiłam, teraz czekam na owoce :shock: Jak będą owoce to będzie dereniówka ;:138
Majeczko pewnie kopiuj, cieszy mnie że moje pomysły podobają się :lol: Mam nadzieję że paczuszka dotrze :lol:
Grażynko ukorzenię patyczki z jednego i drugiego , mam dwa rodzaje , jeszcze nie owocował, piszę wyżej Alince :lol:
Ewuś jak mi się uda, to na pewno będę o Tobie pamiętała ;:108 Już się cieszę na spotkanie ;:138 A wiesz może kiedy rusza :?:
Obrazek Z tego już jest nalewka ;:136
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”