Ogród Moniśki
- Justka
- 500p
- Od: 26 lip 2010, o 18:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Moniśki
Może kiedyś
Póki co kończę pewna dość ważną sprawę w pracy i nie mam zbyt czasu.
Moje wizyty na forum i ogladanie pięknych zdjęć są takim relaksem i ...żeby tylko nie robić tego co muszę
Pozdrawiam z krainy czarownic ...
Póki co kończę pewna dość ważną sprawę w pracy i nie mam zbyt czasu.
Moje wizyty na forum i ogladanie pięknych zdjęć są takim relaksem i ...żeby tylko nie robić tego co muszę
Pozdrawiam z krainy czarownic ...
Każdy ma taki świat, jaki widzą jego oczy.
Jose Saramago
Jose Saramago
- Urtica
- 200p
- Od: 23 sie 2010, o 22:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Oj znam to dobrze, u mnie zawsze najwięcej ciekawych rzeczy jest do zrobienia gdy muszę się uczyć na egzamin ale do założenia wątku namawiam
A na dzisiejszy wieczór pierwsze oznaki wiosny u mnie
A na dzisiejszy wieczór pierwsze oznaki wiosny u mnie
Pozdrawiam Monika
Ogród Moniśki
Ogród Moniśki
- jola1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Witaj Moniko, piękne to Twoje miejsce na ziemi a Ty robisz wszystko żeby je jeszcze upiększyć. Ja tez zasiałam heliotrop, bardzo lubię jego zapach mam nadzieję że dobrze powschodzi.
- Urtica
- 200p
Witaj Jolu cieszę się, że podoba Ci się to moje miejsce na ziemi
a co do heliotropu to trochę dziś się załamałam jak zajrzałam, bo wkradł mi się jakiś grzyb w podłoże(mimo wietrzenia) ale tylko tam, gdzie mieszałam drobne nasiona z kaszką, już tego nigdy więcej nie zrobię, bo widać, że zapewniłam paskudztwu niezłą pożywkę starałam się zebrać tego grzyba i już nie zamykam szklarenek, ale nie wiem co będzie dalej...
a co do heliotropu to trochę dziś się załamałam jak zajrzałam, bo wkradł mi się jakiś grzyb w podłoże(mimo wietrzenia) ale tylko tam, gdzie mieszałam drobne nasiona z kaszką, już tego nigdy więcej nie zrobię, bo widać, że zapewniłam paskudztwu niezłą pożywkę starałam się zebrać tego grzyba i już nie zamykam szklarenek, ale nie wiem co będzie dalej...
Pozdrawiam Monika
Ogród Moniśki
Ogród Moniśki
- Justka
- 500p
- Od: 26 lip 2010, o 18:24
Grzyb? a po czym poznałaś, że grzyb? tzn jak to paskudztwo wyglada? Wystraszyłaś mnie trochę, a ja w tym temacie zdecydowanie niedouczona jestem.
I u mnie już jest 6 heliotropków oczywiście
I u mnie już jest 6 heliotropków oczywiście
Każdy ma taki świat, jaki widzą jego oczy.
Jose Saramago
Jose Saramago
-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Witaj, Moniko
Zajrzałam z ciekawości, bo chciałam poznać ogród imienniczki Okazało się, że nie tylko imię mamy wspólne- ja też jestem szczęśliwą posiadaczką leśnego ogrodu, chociaż nie mieszkam w leśniczówce Nie widzę jednak rododendronów...
Pozdrawiam Cię serdecznie
Zajrzałam z ciekawości, bo chciałam poznać ogród imienniczki Okazało się, że nie tylko imię mamy wspólne- ja też jestem szczęśliwą posiadaczką leśnego ogrodu, chociaż nie mieszkam w leśniczówce Nie widzę jednak rododendronów...
Pozdrawiam Cię serdecznie
- Urtica
- 200p
Witaj Moniko niestety rododendronów u mnie nie ma, bo wszystkiego nie mogę mieć od razu, tym bardziej, że do dyspozycji tylko stypendium (biedna studentka ze mnie ) ale podziwiałam je w ogrodach forumowiczów i nie wykluczone, że kiedyś zacznę też przygodę z nimi
Justynko super, że Ci te heliotropy wschodzą ja poznałam grzyba, bo stworzył takie jakby białe niteczki/kłaczki na powierzchni
Justynko super, że Ci te heliotropy wschodzą ja poznałam grzyba, bo stworzył takie jakby białe niteczki/kłaczki na powierzchni
Pozdrawiam Monika
Ogród Moniśki
Ogród Moniśki
-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Moniko, las to dla nich idealne środowisko Zapraszam do siebie, może się przekonasz
- AgaNet
- Od: 26 sie 2010, o 11:00
Monia - to dobrze robisz, że szklarenek nie zamykasz. Heliotrop powinien spokojnie wykiełkować, a grzyb przy otwartej szklarence tez sie nie powinien panoszyć.
- Mala_MI
- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Kontakt:
My też mamy prywatnego bażanta ha ha. W zeszłym roku kiedy zima była dużo bardziej sroga to zabierał z sobą do naszej stołówki również swoje żony, a tym roku przychodzi głównie sam
Pieje nam pod oknami, ale nie złościmy się o to
PS. A skąd nick Urtica? Mnie się kojarzy z ... hutrownią farmaceutyczna
Pieje nam pod oknami, ale nie złościmy się o to
PS. A skąd nick Urtica? Mnie się kojarzy z ... hutrownią farmaceutyczna
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
- Urtica
- 200p
Aga niestety rozpanoszył mi się ten grzyb, aż żal zaglądać do tych szklarenek chyba wysieję jeszcze raz heliotropy i petunie
Mala_MI nasz bażant to też sam się nie kręci, już widać że jakąś panią na oku ma a nad nickiem w sumie długo się nie zastanawiałam oznacza on po łacinie pokrzywę, a że nazywam się prawie tak samo jak ona to mi się podoba
Mala_MI nasz bażant to też sam się nie kręci, już widać że jakąś panią na oku ma a nad nickiem w sumie długo się nie zastanawiałam oznacza on po łacinie pokrzywę, a że nazywam się prawie tak samo jak ona to mi się podoba
Pozdrawiam Monika
Ogród Moniśki
Ogród Moniśki
- paola1a
- Od: 10 paź 2010, o 22:25
Ja też się przywitam i będę tu często zaglądać Też jestem na etapie urządzania swojego ogrodu A razem zawsze raźniej Może podejrzę jakiś ciekawy pomysł Pozdrawiam
Paulina