piwoy - mój ogródek
- jola1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: piwoy - mój ogródek
Piotrze i ja dołączam do zachwytów nad irysami. Cudne kolory.
Jak często przesadzasz swoje cuda, czy używasz jakiegoś specjalnego nawozu. Ja w ubiegłym sezonie wykopałam wszystkie swoje iryski i część poszła do forumków a część na nowe miejsce, moje miały już dużo starych bulw i wyłysiały mocno od środka.
Będę częstym gościem w Twoim ogrodzie bo masz wiele roślin a szpaler z tulipanów przepiękny.
Jak często przesadzasz swoje cuda, czy używasz jakiegoś specjalnego nawozu. Ja w ubiegłym sezonie wykopałam wszystkie swoje iryski i część poszła do forumków a część na nowe miejsce, moje miały już dużo starych bulw i wyłysiały mocno od środka.
Będę częstym gościem w Twoim ogrodzie bo masz wiele roślin a szpaler z tulipanów przepiękny.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dawidzie i mnie również ten bardzo się podoba . No teraz na wiosne zobaczę jak moje irysy przezimowały a moze pójdą na nowe miejsce
Piotrze .. co nie powiem - będzie za mało
Piękne, po prostu piękne Twoje `irysarium` fantastyczne kolory pomarańczy, błękitu, trudno wybrać faworyta.
Urzekł mnie Haut les Volies , Feu du ciel, Bonnie Blue, Patina, eh.. długo można by wymieniać..
I ja zupełnie niedawno zakochałam się w iryskach, mam kilka odmian, ale czuję ciągły niedosyt .
Ciemierniki.. z tymi to dopiero startuję, ale u ciebie pozachwycam się nimi dłużej :P
Powtórzę pytanie za poprzednikami.. nadwyżki wymieniasz czy do odsprzedaży?
Piękne, po prostu piękne Twoje `irysarium` fantastyczne kolory pomarańczy, błękitu, trudno wybrać faworyta.
Urzekł mnie Haut les Volies , Feu du ciel, Bonnie Blue, Patina, eh.. długo można by wymieniać..
I ja zupełnie niedawno zakochałam się w iryskach, mam kilka odmian, ale czuję ciągły niedosyt .
Ciemierniki.. z tymi to dopiero startuję, ale u ciebie pozachwycam się nimi dłużej :P
Powtórzę pytanie za poprzednikami.. nadwyżki wymieniasz czy do odsprzedaży?
wszystko moje jest tu:
zapraszam
zapraszam
-
- 1000p
- Od: 1 lut 2009, o 16:10
Piotrze przypadkiem tu zajrzałam i oniemiałam cuuuuuuuuuuuuuuudne irysy .Kocham je od lat ,niestety bez wzajemności ,nie wszystkie chcą umnie kwitnąć..Od kiedy mam ogród( 5 lat ) każdego roku kupuję iryska.Marzy mi się klorowa iryskowa rabata .Z wielką chęcią odkupię ,wymienię wszelkie twoje nadwyżki uprawowe
Pozdrawiam Anula
pod naszym niebem
pod naszym niebem
Maribat, dosia
Nie sprzedaję kłączy - jak przesadzam - miewam "nadwyżki" - wtedy chętnie oddam, ale w tym roku raczej nie planuję poważniejszych ruchów. Porządkować będę tylko jedną grządkę ze "starociami" no name. Pewnie coś z niej zostanie, ale tam jest miszmasz nieoznakowany stareńkich bardzo pospolitych odmian. Wrócimy do sprawy w lipcu
Nie sprzedaję kłączy - jak przesadzam - miewam "nadwyżki" - wtedy chętnie oddam, ale w tym roku raczej nie planuję poważniejszych ruchów. Porządkować będę tylko jedną grządkę ze "starociami" no name. Pewnie coś z niej zostanie, ale tam jest miszmasz nieoznakowany stareńkich bardzo pospolitych odmian. Wrócimy do sprawy w lipcu
pozdrawiam Piotr
piwoy - mój ogródek
piwoy - mój ogródek
- E@K66
- Od: 7 gru 2008, o 11:54
Witaj Piotrze!
Piękne iryski, wielka kolekcja.Bardzo mi sie podoba fakt , że dajesz duże fotki,poproszę jeszcze troszkę zdjęć z otoczenia , więcej widoczków
Piękne iryski, wielka kolekcja.Bardzo mi sie podoba fakt , że dajesz duże fotki,poproszę jeszcze troszkę zdjęć z otoczenia , więcej widoczków
żeby nie było, ze ja tylko irysy...
rzadko robię szersze plany bo mój ogród mały i trudno go szerzej ująć
ale za to zrobię z czasem mój ogrodowy alfabet roślin... Gromadzę foty i widze, ze brakuje mi połowy ogrodu w miarę rozowoju sezonu sobie uzupełnię i wtedy alfabet się rozwinie. I tylko na litery J oraz X nic nie mam (oczywiście myślę o nazwach łacińskich) A zacznę już niedługo w wolnych chwilach, których mi brak notorycznie. Ale wiosny nie widać to coś trzeba ogrodowo robić, żeby się nie wpakować w czarną rozpacz...
i na koniec odrobinę perwersji... Pokaż kotku co masz w środku!
rzadko robię szersze plany bo mój ogród mały i trudno go szerzej ująć
ale za to zrobię z czasem mój ogrodowy alfabet roślin... Gromadzę foty i widze, ze brakuje mi połowy ogrodu w miarę rozowoju sezonu sobie uzupełnię i wtedy alfabet się rozwinie. I tylko na litery J oraz X nic nie mam (oczywiście myślę o nazwach łacińskich) A zacznę już niedługo w wolnych chwilach, których mi brak notorycznie. Ale wiosny nie widać to coś trzeba ogrodowo robić, żeby się nie wpakować w czarną rozpacz...
i na koniec odrobinę perwersji... Pokaż kotku co masz w środku!
pozdrawiam Piotr
piwoy - mój ogródek
piwoy - mój ogródek
-
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A co to jest to żółte skalniakowe?
-
- 1000p
- Od: 1 lut 2009, o 16:10
czekam do lipca i nawet wolałabym ,takie staruszki . Mam różę (nn) po prababci i kilka równie wiekowych roślin.Na forum jestem od niedawna i nie zapisywałam co wsadzam więc moje roślinki są najczęściej bezimienne.Jak moje iryski zakwitną (nie są tak piękne jak te u Ciebie)ale dla mnie to cudeńka ,to je obfocę i może uda się je nazwać?
Pokazuj dalej "nie tylko irysy "ale z irysami.
Pokazuj dalej "nie tylko irysy "ale z irysami.
Pozdrawiam Anula
pod naszym niebem
pod naszym niebem
pozdrawiam Piotr
piwoy - mój ogródek
piwoy - mój ogródek
- agatka123
- Od: 23 sty 2011, o 21:12