Ogrodzenie drewniane - lamele, sztachety
Re: Własny taras, ogrodzenie
Ewentualnie na takich nóżkachSTRONA NIE ZOSTAŁA ZNALEZIONA/KaRo, ale i tak trzeba by to jakoś zabezpieczyć na wypadek dużego wiatru. Beton raczej nie stanowi problemu da się zapewne wkręcić w niego jakieś śruby. Popatrz po stronach marketow budowlanych na elementy do mocowania ogrodzeń.
Re: Własny taras, ogrodzenie
Oglądam wasze ogródki i tarasy i nie mogę się doczekać, kiedy ja zasadzę pierwsze rośliny u siebie. Póki co większość funduszy pochłonęła budowa domu, jak to zwykle bywa. Wymyśliłam sobie, żeby motywem przewodnim były deski kompozytowe. Mam je na elewacji i na ogrodzeniu, a teraz zamówiłam jeszcze deski na taras. Do tego rośliny (podpowiedzcie jakie) i meble z europalet, które sama zrobię. Chciałam, żeby całość była utrzymana w stylu nowoczesnym. To tak z grubsza moje plany
Płot lamelowy.
Witam. Zakupiłem płot lamelowy. Nie pytam czy to dobry pomysł czy nie.Opinie są różne.Ja kupiłem.Będą go mocował na siatce. Właśnie go wymalowuje Sadolinem,trochę powzmacniam,bo mocowanie na zszywacze to może i szybkość ale nie pewność.No ale dość o tym.Pytanie jest następujące.Większość zamontowanych płotków lamele ma w poziomie.Ja chciałbym mieć zamontowane w pionie,ładniej wg.mnie wygląda. Czy stoi coś na przeszkodzie? Chodzi mi o ewentualne powiewy wiatru. Może lamele umieszczone w poziomie inaczej będą odbierały napór wiatr. Morze to i niemądre pytanie,ale może ktoś ma jakieś sugestie.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Odgrodzenie trawników od sąsiada
Moja działka odgrodzona jest od sąsiada zwykłym płotem siatkowym.
Teraz na wiosnę planuję posadzić tuje wzdłuż tego płotu i wyłożyć korę. Zastanawiam się tylko jak mogę odgrodzić ten pas pod płotem, żeby ani chwasty ani trawa nie rosła dalej w moim kierunku pod tuje od sąsiada?
Myślałem o takiej taśmie stalowej, żeby wkopać wzdłuż płotu. Może macie jakieś inne pomysły, które będą bardzo trwałe? Nie chcę borykać się z chwastami i trawą od sąsiada jak już tuje wyrosną i będą duże...
A może jedynym wyjściem jest np. cegła i cement?
Teraz na wiosnę planuję posadzić tuje wzdłuż tego płotu i wyłożyć korę. Zastanawiam się tylko jak mogę odgrodzić ten pas pod płotem, żeby ani chwasty ani trawa nie rosła dalej w moim kierunku pod tuje od sąsiada?
Myślałem o takiej taśmie stalowej, żeby wkopać wzdłuż płotu. Może macie jakieś inne pomysły, które będą bardzo trwałe? Nie chcę borykać się z chwastami i trawą od sąsiada jak już tuje wyrosną i będą duże...
A może jedynym wyjściem jest np. cegła i cement?
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2008, o 11:49
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Odgrodzenie trawników od sąsiada
Są plastykowe obrzeża do wkopania , wysokość 10 cm albo 12 cm w rolce. Takim obrzeżem odgraniczałam trawnik od grządek w ogródku, wkopywałam dokładnie pod siatką. Tylko ja miałam czarne. Dobrze się spisywało.
https://rolmarket.pl/product-pol-3265-O ... gKO8_D_BwE
https://rolmarket.pl/product-pol-3265-O ... gKO8_D_BwE
Pozdrawiam! Gienia.