Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715
- kasiatt
- 200p
- Od: 16 lut 2011, o 12:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715
Ilonko
Ale przepiękne zdjęcia tej trawy o różnych porach dnia
Obejrzałam sobie ogród, masz dużo pięknych roślin. Fajnie się zapowiada, będę Cię odwiedzać.
Ale przepiękne zdjęcia tej trawy o różnych porach dnia
Obejrzałam sobie ogród, masz dużo pięknych roślin. Fajnie się zapowiada, będę Cię odwiedzać.
- repas200
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 mar 2011, o 13:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Hym zaintrygowała mnie ta trawa ;) To jak ona się nazywa ?? Bo coś czuję że dojdzie ona do mojej listy chciejstw
My name is Daniel
- Francesca
- Od: 25 maja 2010, o 13:16
repas200 znowu nie czytasz!!! ;)repas200 pisze:Hym zaintrygowała mnie ta trawa ;) To jak ona się nazywa ?? Bo coś czuję że dojdzie ona do mojej listy chciejstw
ilona2715, kiedyś już byłam w Twoim ogrodzie, ale nie miałam już czasu się wpisać, muszę powiedzieć, że bardzo mi się podoba, masz ciekawe pomysły i piękne okazy, pozwolę sobie oglądać Twoje dzieło regularnie .
- repas200
- Od: 12 mar 2011, o 13:49
No dobra chyba się doczytałem i sprawdziłem na necie ta trawkę Pennisetum alopecuroides 'Black Beauty' Ale tam nie ma nic o zmianie kolorów
My name is Daniel
- ilona2715
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Bardzo się cieszę, że trawka Wam się podoba, mam nadzieję, że w tym roku mnie nie zawiedzie, gdyż nic jeszcze nie widać, ale z tego co pamiętam ona wschodziła dość późno. Atma ona zimuje w gruncie i szczerze mówiąc nigdy jej nie przykrywałam, bo sama nie wiedziałam, że ona taka jest. Na poczatku, gdy na wszystko brakuje czasu człowiek tak bardzo nie zwraca uwagi na gatunki z czasem to się zmienia. Wiesz co masz, czego nie masz co ci się podoba, a co nie, masz inne wizje i "latamy", przesadzamy, ale to nasz żywioł. Ten kamienisty klomb to prościzna i bardzo łatwy w utrzymaniu, po przygotowaniu terenu i wyznaczeniu miejsc dla roślin kładziesz agrowłókninę nacinasz (lub wycinasz dziury) sadzisz rośliny i kładziesz kamienie, można też najpierw posadzić rośliny, a później wyłożyć agrowłokninę co komu wygodniej.
-
- 1000p
- Od: 26 sie 2008, o 19:21
Ilonko mówisz ze rozplenica późno wychodzi,a ja swoją spisałam już na straty...
- ilona2715
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Mam nadzieję, że jej nie wykopałaś, poczekaj jeszcze może się obudzi.
-
- 1000p
- Od: 26 sie 2008, o 19:21
Mam dwie i na szczęście nie wykopałam jeszcze czekam,ale dziwnie wyglądają...
-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Witaj Ilonko podobnie jak przedmówcy jestem zachwycona tryptykiem z rozplenicą Dobrze, że doczytałam, że późno się opuszcza, bo mam jedną maleńka i nie pamiętam, gdzie ja posadziłam. Teraz będę uważać przy pieleniu
- jola1
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Ilonko dech mi zaparło na widok Twojego żarnowca-ogromniasty i trytomy też przepiękne ,moje będą miały teraz trzy lata i mam nadzieję że już więcej kwiatów pokażą niż w ubiegłym roku.
- sadzia
- 10p - Początkujący
- Od: 6 kwie 2011, o 20:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Miło pospacerować po twoim ogrodzie. Twoja rozplenica ma imponujące rozmiary i obficie kwitnie . Mam nadzieję, że moja kiedyś też tak będzie wyglądać.
Dziękuję Ilonko. Mam koło oczka już usypany pagórek z przeznaczeniem "może kiedyś skalniak" to teraz zrobię kamienisty klomb...i będą tam rosły jukki właśnie.