Ogród Oli , sezon 2011

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Oli , sezon 2011

Post »

U mnie też orzech zmarzł :( I trochę winogron.. Nie jestem pewna tawułki czerwonej, taka była właśnie jak Twojej lilie- niepewna. Niech to już się do cholerci kończy..
Pierwszy raz widzę dwukolorowe bzy :shock: Cuda!
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Olu, bardzo dziękuję za życzenia ;:196
O ataku zimy pisać nie będę, jak sama słusznie zauważyłaś, ręce i nogi opadają.... Trzymam kciuki, żeby straty były jak najmniejsze!!
Olu, nie wiedziałam, że masz takie piękne bzy!! Od kilku lat przymierzam się do nich, ale mój szanowny M twierdzi, że u nas nie będą dobrze rosły :( Może jednak posadziłabym chociaż jednego na próbę. Czy mogłabyś polecić jakąś odmianę?
Pozdrawiam Cię serdecznie ;:167
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
elila
1000p
1000p
Od: 24 kwie 2009, o 20:05
Kontakt:

Post »

Witaj Olu! Nowy sezon pięknie rozpoczęty!
Przepiekne bzy u siebie masz, zazdroszczę zapachu....
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No właśnie a ciągle sie namyślałam dlaczego nie otrzymuję powiadomień z Twojego Olu wątku . Piekne tulipanki chociaż zawirusowane jak niektórzy twierdza . Moje Casablanki tez są chyba zawirusowane bo mają czerwone przebarwienia . Współczuję strat Olu ,ale nie wygramy nigdy z naturą ona jest silniejsza od nas . Te pierzaste naprawdę sa śliczne
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19

Post »

Halinko, a co mamy robić? Z przyrodą jak z koniem : kopać się nie będę :lol: Teraz głowa do góry i pomału trzeba zacząć zaglądać do szkółek po nowe nabytki :D

Mariola, ja tam taka dobra nie jestem. Niech piwonie same zmagają się z przeciwnościami natury. Podpórek im nie szykowałam i powoli o własnych siłach się podnoszą :D

Janeczko, jeden lilak pozwijał listki jakby chciał ograniczyć utratę wody i ciepła ;:24 Reszta bzów bez szwanku przetrwała mrozik. A śnieg był bardzo krótko. Więcej szkód wyrządził mróz.

Lennano, obyś miała rację. Ja sobie wypraszam zimę wiosną i to taką z zaskoczenia :wink: Moje bzy jakoś mało pachnące, a może ja już węch straciłam ;:14

Polu, bardzo mnie zdziwiło, żeorzech włoski to taki wrażliwiec. Nigdy bym nie posadzała go o taką delikatność. Mam nadzieję, że jednak powróci do formy i wypuści nowe liście. Moje winogrona nie poniosły szwanku na pierwszy rzut oka. Ale tak naprawdę ocenimy straty znacznie później. Za to kiwi przemarzło co co listeczka. Nie wiem czy przeżyje(ą , bo mam takie trzy sztuki w opłakanym stanie).A winogron to Tobie bardzo współczuję, ale może jeszcze wypuszczą nowe przyrosty :wink:

Moniu, bzy przy lesie pięknie rosną. Sama widziałam ogromne kwitnące okazy na niejednej wiosce przy lesie. Kupcie choćjednego lilaczka dla piekności i zapachu, ale odmiany Ci nie doradzę, bo moje bziki to efekt obdarowania przez śp mamę mojego M. Z całą wdzięcznością teraz ją wspominam spogladając na te krzaczki. Z pewnościąbedą dobrym uzupełnieniem Twoich pięknych rh. Ja również serdecznie pozdrawiam :D

Witaj pięknie Elilo, właśnie wspominałam , że z moim powonieniem coś chyba jest nie tak. bo bziki jakoś nie pachną zbyt mocno. A może to przez to szaleństwo pogodowe ?
elila pisze:Przepiekne bzy u siebie masz, zazdroszczę zapachu....
Jadziu, ale jesteś :tan
Casablanca powinnabyć śnieżnobiała, ale takie maleńkie skazy wcale jej nie pozbawiają uroku. Jak dla mnie , to takie zawirusowane są boskie. Oby tylko nie zarażały innych roślin i chciały trochę dłużej gościć w ogrodzie.
Już sobie przetłumaczyłam, że z przyrodą nie zawsze się wygrywa ;:170 :twisted:

Na koniec pokażę moją pigwę. Mam nadzieję, że w tym roku nie znajdą się amatorzy na jej owoce i zdążę zrobić pigwóweczkę. Tak jak w zeszłym roku spróbuję doczekać się owoców w butelce. Relacje oczywiście będę zdawała w miarę postępów wizualnych .Teraz opuszczę Was na kilka dni. Jadę z M świętować naszą 27 rocznicę :tan

Fotosik strajkuje. Fotki w takim razie później :wink:
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Olu nie będę komentowała wybryków natury i szkód, jakie wyrządziła, bo wiadomo, że serce boli, że tyle pracy poszło na marne. Chcę tylko życzyć Wam bezpiecznej podróży i niezapomnianych chwili z okazji rocznicy...27 lat tylko czego ;:106 ...bawcie się dobrze ;:7
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Ola - jak 27 rocznica to chyba niedługo wrócicie, mam tylko nadzieję że nie za 27 dni lub lat :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p
Od: 30 sie 2008, o 09:51

Post »

Olu! Gratuluję pięknej rocznicy,życzę szczęśliwej podróży, miłego,pełnego wielu wrażeń pobytu ;:196 :wit
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

No też bym go o to nie posądziła a jednak. Winogron to w sumie żadna strata, bo jeszcze zostało kilka nie ruszonych gałęzi i ten w szklarni. Współczuje kiwi :(
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Olu, nadrabiam zaległości na forum.
Widzę, że zima zawitała do Ciebie.
U mnie niewielkie straty
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No to swiętujcie i wracaj szybko Olu . Zyczę Wam jeszcze wielu pięknych rocznic ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Olu, najlepsze życzenia z okazji Waszej rocznicy ;:196
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
x-d-a
---
Od: 3 sty 2009, o 16:47

Post »

Olu, wspólczuję pozimowych, majowych strat, ale jak słusznie piszesz - nie ma co kopać się z koniem i trzeba żyć dalej :P
Będzie miejsce na nowe roślinki ;:224
Gratulacje z okazji pięknej Rocznicy i miłej podróży!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”