Moja Milowa :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Marzenka79
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 22:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja Milowa :)

Post »

Gosiu dopiero założę jak kupię aparacik-już za chwilkę
Awatar użytkownika
gosiakmala
500p
500p
Od: 9 sty 2011, o 14:27

Post »

Super Marzenko! Czekamy na relację foto :)
Moja Milowa
Pozdrawiam Gosia
Małżeństwo jest to związek, w którym jedna osoba ma zawsze rację, a druga to mąż ;)
Marzenka79
1000p
1000p

Post »

Gosiu po wczorajszej wizycie to i tak nie ma co pokazywać-wszystko,szare,bure,zniszczone,zmarznięte,ale już niedługo-ma być coraz cieplej od czwartku :tan
Awatar użytkownika
gosiakmala
500p
500p

Post »

A aparat masz juz kupiony? ;). POkaż swój ogród zimą :)
Moja Milowa
Pozdrawiam Gosia
Małżeństwo jest to związek, w którym jedna osoba ma zawsze rację, a druga to mąż ;)
Marzenka79
1000p
1000p

Post »

Gosiu aparat dopiero kupię-z powodów niezależnych ode mnie przesunęło się to w czasie.walczę troszkę z Zusem o swoje :roll: -bywa i tak.Jednak jak tylko dopadnę to pokażę mój ogródek;)
Awatar użytkownika
gosiakmala
500p
500p

Post »

Ok. Czekamy. Z Zusem nie jest łatwo walczyć. Powodzenia.
Moja Milowa
Pozdrawiam Gosia
Awatar użytkownika
gosiakmala
500p
500p

Post »

Byliśmy w niedziele na działce. Śnieg znika. Tutaj chcę zrobić rabatkę kwiatową. "Schodek" obsiać aksamitką. Te drzewo i krzewy idą do wyrwania bo uschły.

Obrazek

Moje kiełki ładnie rosną:
Obrazek

A tu po lewej szczypior już rosnie (wczoraj posadzony :)) z czosnku a po prawej z dymki:
Obrazek

I tulipaki od mężusia:

Obrazek
Moja Milowa
Pozdrawiam Gosia
Awatar użytkownika
Marek-BB
500p
500p
Od: 23 mar 2010, o 12:58
Kontakt:

Post »

Witaj Gosiu, ogród spory :) To w Białymstoku już tulipany da się zrywać? :;230 Tak serio jaka tam pogoda? U nas wczoraj było 12st dziś 5st, choć ma iść temp. w górę...
Jakie plany na warzywniak w tym roku?
Awatar użytkownika
gosiakmala
500p
500p

Post »

Witaj Marku :)
U nas pogoda taka kapryśna. Wczoraj piekne słonko, dzisiaj zmulaszczo, że aż człowiek pada na nos. Generalnie jest na plusie ale tak delikatnie 2-3, w nocy mroźno.
W tym roku planuję foliak postawić, ogóreczki, cukinie, pietruszki, selery, pory... ect.
A po za tym zaczynam przygodę z rabatami kwiatowymi :)
Moja Milowa
Pozdrawiam Gosia
Awatar użytkownika
Marek-BB
500p
500p
Kontakt:

Post »

Ja w tym roku pod foliakiem, znaczy taką cieplarnie mam zbudowaną sadze praktycznie same ogórki. Reszta dyniowatych pójdze do gruntu pod gołe niebo.
A pogoda to chyba w całym kraju dzis taka marna! Oby weekend dopisało słońce bo mam trochę czasu t by się coś podziałało na działce ;)
Awatar użytkownika
gosiakmala
500p
500p

Post »

A pomidory sadzisz?
Moja Milowa
Pozdrawiam Gosia
Awatar użytkownika
Marek-BB
500p
500p
Kontakt:

Post »

W zeszłym roku sadziłem, miałem nasiona z wymiany nasion tu na forum. Część zachorowała, mało owocowała coś słabo szły, ale sporo koktailowych miałem, dojrzewały nawet na suchym krzaku.
W roku poprzednim też sadziłem. Nie pamiętam odmian, dostałem, część kupiłem. Za każdym razem wysiewałem nasiona w domu na rozsady końcem lutego i do cieplarni szły w połowie maja.
W tym roku zrezygnowałem z pomidorów. Robię szaleństwo dyniowate a jako przedplony posiane wczoraj do doniczek sałaty i szpinaki oczekują ciepłych dni :)
Niestety dziłeczka malutka więc z roku na rok muszę z części ulubionych warzyw/owoców rezygnować aczkolwiek do pomidorów wróce.
PS nie wiem czy na nowej grządce nie posadzę koktajlowych, choćby kilka bo ktoś tu u mnie w domu kombinuje z sianiem ich do donicy na balkonie zdaje się... skoro będą sadzonki to parę sztuk porwę i do gruntu z nimi nie ma innej opcji. Porównanie rozrosturoślin musi być :)
Awatar użytkownika
gosiakmala
500p
500p

Post »

Marku , masz trochę tej działki.... myślałam, że mniej, ale jest niezły kawałek tej ziemi ;)
Moja Milowa
Pozdrawiam Gosia
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”