W ogrodzie cz.2 - Beata T
- agusia2410
- 500p
- Od: 30 kwie 2011, o 11:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: W ogrodzie cz.2 - Beata T
Pytam, bo w mojej okolicy jest sporo tartaków, i spróbuję skołować prosto od nich, tylko nie wiem czy da sie aby było tylko z iglastych
Ale nikt nie powiedział że muszą być tylko , jeśli cena atrakcyjna a na pewno tak to syp tylko ja mam pod spodem włókninę rozłożoną więc moja warstwa kory jest cieńsza
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Beatko jukka niesamowicie ukwiecona, kilka pędów, wygląda prześlicznie Moje jeszcze w pąkach...
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Tylko, czy to nie powinna być przekompostowana kora, albo zdezynfekowana?
AGNESS Jeszcze w pąkach , a moje wyglądają coraz gorzej bo ciągle pada i kwiat zamiast się rozwijać to gnije
Margo2 Ja bym na to no nie stawiała że wszędzie dezynfekują , ale że kora różnie wygląda to na pewno - ogólnie dostępna to mielona a czy to się nazywa kompostowanie to już nie wiem
Margo2 Ja bym na to no nie stawiała że wszędzie dezynfekują , ale że kora różnie wygląda to na pewno - ogólnie dostępna to mielona a czy to się nazywa kompostowanie to już nie wiem
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Ja na wszelki wypadek opryskuje kore od grzyba zaraz po rozłożeniu.
Co prawda nie zawsze, ale staram się.
Chociaz w tym roku to nie mam czasu na nic. Szczególnie na opryski bo ciągle pada.
Co prawda nie zawsze, ale staram się.
Chociaz w tym roku to nie mam czasu na nic. Szczególnie na opryski bo ciągle pada.
- Wisienka
- Przyjaciel Forum
- Od: 9 lis 2006, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Beatko, dobrze, że grad nie zrobił większych szkód!
Piękne lelijki, a jaka jukka. Ja nie doczekałam się jej kwiatków,
bo w zeszłym roku czy 2 lata temu mi zgniła. Nie nadaje się na glinę...
A tego mojego iglaka-zmarzlaka to faktycznie może najpierw podetnę
i zobaczę, czy ten zabieg mu jakoś pomoże.
Piękne lelijki, a jaka jukka. Ja nie doczekałam się jej kwiatków,
bo w zeszłym roku czy 2 lata temu mi zgniła. Nie nadaje się na glinę...
A tego mojego iglaka-zmarzlaka to faktycznie może najpierw podetnę
i zobaczę, czy ten zabieg mu jakoś pomoże.
Pozdrawiam serdecznie
Margo2 O to Ty ją opryskujesz a czym zdradź tajemnicę i zauważyłaś jakąś różnicę ,a kiedy po oprysku wsadzasz rośliny
Wisienka Jadziu gliniasta gleba dla większości roślin nie służy , oj będziesz musiała trochę się jej nakopać by zmieszać podłożę Iglaka poobcinaj może powstanie z niego ciekawy eksponat - zajrzyj do jola1010 ona robi to fajnie
Pogoda nie rozpieszcza i wody jak na razie jest pod dostatkiem a w szczególności w doniczkach ....pelargonie oj ciężki ich żywot
To coś z rabatki żurawki -hosty
marmolade
plum royz'e , hollyood- kwiatki niskie ale jakie urocze
zielona i taka zwyczajna a kwiatkom nie sposób się oprzeć strawberry swirl. te deszcze ją położyły ale już wypuszcza nowe kwiaty
Wisienka Jadziu gliniasta gleba dla większości roślin nie służy , oj będziesz musiała trochę się jej nakopać by zmieszać podłożę Iglaka poobcinaj może powstanie z niego ciekawy eksponat - zajrzyj do jola1010 ona robi to fajnie
Pogoda nie rozpieszcza i wody jak na razie jest pod dostatkiem a w szczególności w doniczkach ....pelargonie oj ciężki ich żywot
To coś z rabatki żurawki -hosty
marmolade
plum royz'e , hollyood- kwiatki niskie ale jakie urocze
zielona i taka zwyczajna a kwiatkom nie sposób się oprzeć strawberry swirl. te deszcze ją położyły ale już wypuszcza nowe kwiaty
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Beatko, miejsca masz teraz sporo, ale zobaczysz, jak szybko się ono zapełni!
Ale nie brakuje też pięknych roślin, kwitnących i cieszących oczy! Żurawki kwitną prześlicznie, a róże - róże zawsze były u Ciebie całe w kwiatach!
Ale nie brakuje też pięknych roślin, kwitnących i cieszących oczy! Żurawki kwitną prześlicznie, a róże - róże zawsze były u Ciebie całe w kwiatach!
- FRAGOLA
- 1000p
- Od: 4 cze 2010, o 09:34
Żurawki...mmmiodzio...ostatnio strasznie mnie na nie wzieło
One nawet kwitnąc nie muszą i tak pięknę są
One nawet kwitnąc nie muszą i tak pięknę są
Beatko, hosty i żurawki o tej porze roku są chyba najpiękniejsze :P Nie dość, że mają duże, dorodne liście, to jeszcze akurat kwitną :P
Twoje rabaty hostowo -żurawkowe są wspaniałe
Twoje rabaty hostowo -żurawkowe są wspaniałe
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Żurawki masz niezwykle dorodne.
Ciekawe jakie będą moje w przyszłym roku.
Hosty też dorodne i tyle kwiatów na nich.
Czym je dokarmiasz, że tak dobrze rosną.
Ciekawe jakie będą moje w przyszłym roku.
Hosty też dorodne i tyle kwiatów na nich.
Czym je dokarmiasz, że tak dobrze rosną.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
chatte Izo oj tak wielokwiatowe różyczki są naj....teraz deszczyk je trochę poniszczył więc zaczęłam ciąć ale mam nadzieje że na jesień będzie powtórka Z żurawek najwięcej i ładniusiego kwiatka ma zielona strawberry swirl. i chyba w pełni kwiatem nadrabia
FRAGOLA Oj tak te listki nadrobią wszystko ale i są ładne kwiatuszki
dala Z rabatką pod domem to był szczał w dziesiątkę hosty czują się tam znakomicie , jeszcze trochę dopracowuję rabatkę obok czyli przesadzam dosadzam
kogra Jak się już zadomowią to w przyszłym roku ślicznie powinny rosnąć choć mi jedna przymarzła wypuściła 3 listki i nic - przesadziłam w inne miejsce może tam będzie jej lepiej :P Hosty jak na warunki w jakich rosną to ideał pod niektórymi jest kawałek betonu więc muszę je dokarmiać na wiosnę parę ziarenek gnojaku , była już gnojówka z pokrzyw i jeszcze raz będzie
FRAGOLA Oj tak te listki nadrobią wszystko ale i są ładne kwiatuszki
dala Z rabatką pod domem to był szczał w dziesiątkę hosty czują się tam znakomicie , jeszcze trochę dopracowuję rabatkę obok czyli przesadzam dosadzam
kogra Jak się już zadomowią to w przyszłym roku ślicznie powinny rosnąć choć mi jedna przymarzła wypuściła 3 listki i nic - przesadziłam w inne miejsce może tam będzie jej lepiej :P Hosty jak na warunki w jakich rosną to ideał pod niektórymi jest kawałek betonu więc muszę je dokarmiać na wiosnę parę ziarenek gnojaku , była już gnojówka z pokrzyw i jeszcze raz będzie