Storczykowa Chatka III

Zablokowany
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sie 2007, o 20:04

Re: Storczykowa Chatka III

Post »

Ha, ha ha, ja też zdążyłam zobaczyć to DZIEŁO :;230 :;230 :;230
A tu nam się w dziale Orchidarium jakiś romansik nawiązuje ;:105 ;:166 No, no, lepiej niż w kinie :D

Lucynko, jestem zauroczona miniaturką ze str. 8.
Wspaniale rosną korzenie u Twoich Vand. Jak ja lubię takie aktywne stożki wzrostu ;:224
A co do liścia z niby-plamami, to pewnie nic groźnego, tylko taki swoisty sposób starzenia się...
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p
Od: 30 sty 2011, o 17:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dziewczęta i koniec żartów ;:110 Mój Don Juan się wycofał ;:145 , ale i tak go kocham ;:112

Katarzynko, takie publiczne wyznanie to nic groźnego :lol:

Rysiu, dobrze, że nie będziesz miała pracy przez efekty mojej ;:167 :;230

Henrysiu ;:166

Agnieszko, Asiu, niech mi inni wybaczą, ale na Waszej opinii na temat tego liścia najbardziej mi zależało, bo Wy miałyście to paskudztwo i wiele widziałyście. Dziękuję ;:180
Teraz jestem naprawdę spokojna, ale chyba i tak go ciachnę, bo dość już strachu miałam przez niego :roll:

Henrysiu, nie obraź się, ale muszę to napisać ;:196
Na pw Henryś wstawił mi to zdjęcie na pamiątkę ;:108
Skąd on wiedział, że mam tylko trzy zęby, niebieskie oczy i brodawki ? :;230
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2008, o 15:22

Post »

Właśnie właśnie- już Ci kiedyś chyba pisał, że jesteś piękna, więc najwyraźniej ma jakieś przecieki ;) :;230
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Awatar użytkownika
goskle
500p
500p
Od: 18 sie 2010, o 23:50

Post »

Piękne kwiaty - bordowy śliczny ;:167 Co ja tu czytam jakies romanse - normalnie jak serial brazylijski tylko bez obrazu.... :;230 no no no
Pozdrawiam
Gosia
moje storczysie
Awatar użytkownika
Henrykbb
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2010, o 13:07

Post »

Ale nabroiłem,sorry.

Na Waszą prośbę pokażę co Lucynka,na nocnej wizycie u mnie,zrobiła z moim kwiatkiem.Zapraszam do mnie.
Pozdrawiam,Henryk

Moje Storczyki
Awatar użytkownika
Petra
200p
200p
Od: 13 cze 2006, o 21:44

Post »

No ładnie Lucynko sobie gości wychowałaś, nie dość że Wpada nie zapowiedziany to jeszcze całe Towarzystwo do Siebie ciągnie ;:224
musiałaś nieźle nabroić, pędzę to zobaczyć ;:170
Awatar użytkownika
nieinna
200p
200p
Od: 9 wrz 2010, o 15:31

Post »

Skoro już o publicznych wyznaniach była mowa....Lucynko, Henryczku uwielbiam Was czytać! :;230 :;230
Dobrze zacząć dzień z Wami, od razu się ma dobry humor.

Lucynko
nie wiem jakim cudem (choć fakt faktem ze mniej teraz na forum bywam...) w ogóle nie zostawiłam wpisu w Twojej trzeciej części :oops: Cieszę się, że Dziewczyny Cię uspokoiły odnośnie tych plam. Te żółte, które ostatnio pokazujesz - woskowy z piegami i Brassada są po prostu obłędne. Łaciatek też cudny, zresztą... jak większość "krówek" dla mnie. Trzymam kciuki za Twojego Incognito (dobrze że o nim wspomniałaś u mnie bo miałam pytać..)
Pozdrawiam, Agata
Moje storczykowe skarby
Awatar użytkownika
Petra
200p
200p
Od: 13 cze 2006, o 21:44

Post »

No tylko patrzeć jak wyjdzie Nowa Storczykowa Chatka Lucynki i Henryka bo jak tak dalej pójdzie to ciężko będzie się Nam rozdwoić 8-)
Awatar użytkownika
victorys
200p
200p
Od: 11 lut 2011, o 20:21

Post »

No proszę, wracam po urlopie, a tu już 13 stron nowego wątku :shock: Nieźle, nieźle ;:108
Gratuluje doczekania się kwiatków Brassady! :tan
Moja też z czasem z żółtego zmieniała kolor na bardziej pomarańczowy i przyznam, ze wtedy nawet bardziej mi się podobała :lol:
No i nie omieszkam pochwalić inne piękności z twojej kolekcji, widać, że wszystko ładnie rośnie, pączusiów przybywa i kwiatuszków też, no ale jak by mogło być inaczej pod bacznym okiem takiej wspaniałej opiekunki :wink:
Pozdrawiam, Wiktoria
Uśmiechami malowane twarze ludzi - to lubię! Pogoda ducha to moja droga, na pewno się nie zgubię!
Tak się wszystko zaczęło...
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p

Post »

Przepraszam, że nie odpiszę każdemu z osobna, ale to byłaby '' musztarda po obiedzie '' :;230
Zdarza się, że człowiek nie ma z czego się w życiu pośmiać, a jest to naprawdę przyjemne ;:170
Dziękuję Wam wszystkim, a szczególnie mojemu kochanemu Henrysiowi ;:167

Zaszalałam dziś w inny sposób, bo kupiłam dwa Dendrobia Phal., zdjęcia wstawię jutro :D
Jovanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 29 cze 2006, o 00:04

Post »

No tak...
lucyna f pisze:Opłaciło się pokokietować , tyle wpisów Dwa takie typy na forum to jednak za dużo i zostawiam dla Henrysia zaszczytny tytuł '' KOKIETA FORUM ''
.

W ferworze dobrej zabawy/nie przeczę ,ze taka jest/, uczestnicy nie zauważają ,ze sekcja jest poświęcona storczykom, prezentacji.
Jest z założenia specjalistyczna i nie zmieni swojego charakteru.

A...13 stron..faktycznie wiele jak na parę dni.
Tyle,że większość to :roll: off-topic ,towarzyskie pogaduchy.
Prezentacja tego, co jest do pokazania ze swojej kolekcji , zajmie pewnie 4-5 stron wraz z komentarzami merytorycznymi.

Miejsce do swobodnych rozmów jest ustalone wyłącznie jedno. Póki co...
Jest innej sekcji - personalnej , -OFF-topic; od tego jest..
Dla tematów pobocznych miejsca w naszej sekcji - nie ma. A wtrącenie zdawkowego zdania o storczyku
nie czyni z postu merytorycznego wpisu :P

Wpis moderacyjny:

Lucyno
,
-temat zostanie zmoderowany
-proszę o zaniechanie wpisów odbiegających od zasad działania sekcji ;wykraczających poza regulaminowe reguły.

moderator JOVANKA
Awatar użytkownika
Henrykbb
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2010, o 13:07

Post »

Lucynko,po części to moja wina,więc i po części przyjmuję tę naganę na siebie.Sorry.

Niecierpliwie czekamy na fotki dendrobiów.
Pozdrawiam,Henryk

Moje Storczyki
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p

Post »

Jeśli ktoś czeka teraz na sensację i ''trzaskanie drzwiami'', to się rozczaruje. Jak wczoraj wieczorem siadłam sprawdzić co się dzieje na forum to przeraziłam się i spodziewałam się interwencji JOVANKI, no cóż przegieliśmy :oops:
Kiedy dołączyłam do tej sekcji, wiedziałam jakie są zasady i nie chcę ich zmieniać, a te żarty to same wychodzą, przepraszam :oops:
JOVANKO, masz rację, szkoda Twojego czasu, zamiast tego, że musisz nas poprawiać wolałabym żebyś wypowiedziała się na temat mojego chorego liścia.

Adasiu, dziękuję, ale nie skorzystam z Twojej propozycji, bo utworzenie takiego wątku jest troszkę na '' siłę '', to tutaj wychodziło naturalnie.
Postaram się pisać mniej, bo też nie chcę zrobić ze '' Storczykowej Chatki '' serialu brazylijskiego...

Henrysiu, nie przejmuj się ktoś musiał ''oberwać'', a ja jestem do tego przyzwyczajona.

Joasiu, czasem ;:3 , czasem deszcz :roll:

Poszłam, zobaczyć czy przecenili białą, przekwitniętą Cattleyę i zamiast niej mam takie śliczne Dendrobia Phal.
Prawda, że to jest znów troszkę Cattleyaste ?

Obrazek

Obrazek

Pistacjowe już mam, ale to ma ładniejszą warżkę.

Obrazek

Obrazek

Rozwinął się kwiatuszek jabłoneczki.
Obrazek

Obrazek

Takiego wielkiego grzyba to jeszcze nie miałam.

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”