Moje ogródkowo

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ivy25
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 11 wrz 2011, o 10:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje ogródkowo

Post »

Napracowaliście się niemało :) Jak często tata powtarza mi przy przekopywaniu ogrodu 'praca uszlachetnia!' no cóż.. a lenistwo uszczęśliwia. Szklarenka super ale to już wiesz, kwiatuszkom na pewno będzie się tam dobrze rosło.
Czekam z niecierpliwością na zdjęcia z ogrodu teścia!
A co do koników to popieram Twoją wnuczkę, też bym wzięła jednego na balkon :D
Pozdrawiam jesiennie :)
Pozdrawiam, Ewa
Shaerrawedd
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Te kwiatki odwiedzane licznie przez motyle to rozchodnik okazały .
Masz pięknie ukształtowaną działkę .
Jo37
500p
500p
Od: 20 sty 2009, o 10:32

Post »

U mnie są takie same motyle. Staram się mieć kwiaty przez cały sezon.
Bardzo lubią omżyn ( budleja ). Już popularna nazwa o tym mówi -motyli krzew.
Pozdrawiam , Joanna
Awatar użytkownika
Kalmia
1000p
1000p
Od: 15 maja 2007, o 14:19
Kontakt:

Post »

Witaj Lidio!
No, kochana, szklarnia pierwsza klasa!!! ;:108 Mąż bardzo zdolny, skoro potrafi coś takie zbudować! ;:63
Nie przestaję zachwycać się usytuowaniem Waszej działki! Może i trzeba się napracować przy koszeniu, ale te pagórki wyglądają imponująco. Bardzo ciekawy teren, co tu dużo mówić.
No i po prostu powaliłaś mnie na kolana wiekiem rosnących w Waszym ogrodzie drzew ... :shock: ;:63
Życzę miłego wyjazdu i także czekam na zdjęcia z ogrodu teścia :)
Pozdrawiam serdecznie :) ;:196
Awatar użytkownika
Marysiek
100p
100p
Od: 15 sie 2011, o 18:02

Post »

Szklarnia naprawdę udana! Zwierzęta super, ale czy ten zajączek nie zjada ci roślinek? :wink:
Awatar użytkownika
lidaki
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 12 wrz 2011, o 21:54

Post »

To były udane trzy dni u teścia w Anglii, mieliśmy wspaniałą pogodę 30 stopni ,oczywiście nie obyło się bez pracy,w ogrodzie.Kochany teściulek liczy sobie już 94 lata ale jeszcze pracuje w ogrodzie, ma niesamowite zdrowie.
Angielskie ogrody różnią się od ogrodów w Wali.przywiozłam kilka fotografii z ogrodu mojego teścia.
w ogrodzie jeszcze jest kolorowo kwitną kwiaty, ale jesień już blisko.Zapraszam serdecznie. Obrazek Ogród zaczyna się od frontu domu.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Grusz prowadzona przy ścianie pięknie obrodziła w tym roku. pObrazekprzepiękne parakanty przyścianie domu w różnych gatunkach Obrazek Obrazektrawa ma dopiero 2 lata Obrazek Obrazekkwiaty jeszcze pięknie kwitną. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek ObrazekTo następna częsc ogrodu od wewnątrz. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek ObrazekA to pomidorki w malutkiej szklarence teścia. Obrazek Obrazekte budynki z dala to pracownie artystyczne tesciulka jeszcze rzezbi i pięknie maluje. Obrazeka to ja z moim Salvadorkiem.
za pracownią z tylu budynków buduje się nowa cześc ogrodu. Obrazek Właśnie świezo zakupione drzewka i donice.przepiekne aż troszkę pozazdrościlam bo my sobie nie mozemy pozwolic na takie donice i figurki sa stresznie drogie .uwielbiam ten ogrod dla mnie jest piekny zapraszam serdecznie i pozdrawiam cieplutko.
Lidia
Awatar użytkownika
lidaki
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

:wit
Marysiek pisze:Szklarnia naprawdę udana! Zwierzęta super, ale czy ten zajączek nie zjada ci roślinek? :wink:
Zjadał oj zjadal, bylo ich dziesiatki,w zeszłym roku zjadly wszystkie kwiaty ,ale juz zabezpieczylismy wszystko i zajaczki siedza za ogrodzeniem hahahha ;:196 pozdrowionka Marysiu.
Lidia
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Dom i ogród imponujące ale najbardziej urzekła mnie trawa pampasowa.
Już ją sobie z głowy wybiłam ale coś zaczyna we mnie kiełkować.
Chęć spróbowania czy uda mi się jej nie zamordować :;230

Bardzo podobają mi się drzewa owocowe prowadzone w taki sposób jak grusza twoich teściów.
Mam w ogrodzie stare i przeogromne drzewa owocowe i wiem jakie to niepraktyczne.
Ta grusza dodatkowo stanowi ozdobę ogrodu :P
Awatar użytkownika
Ivy25
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 11 wrz 2011, o 10:38

Post »

Chyba przeprowadzę się do Anglii :D uwielbiam takie klimaty.. taka tajemniczość ...- pozazdrościć! :) A trawa już jest na mojej liście przyszłych nabytków :)
Pozdrawiam, Ewa
Shaerrawedd
Awatar użytkownika
lidaki
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

Dzisiaj wstałam bardzo wcześnie udało mi się zrobic fotki wschódu słońca,siedziałam na ławeczce przed domem i podziwiałam jak pięnie wschodzi slonce nad górami. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Dzisiaj rozkwitlła ponownie moja żółta róża po raz drogi,uwielbiam ją ale nie wiem jak się nazywa.
Obrazekwszystko jeszcze kwitnie,a najdziwniejsze maki kwitna po raz drug nigdy nie kwitły dwa razy. Obrazek Obrazek Obrazek tObrazekto nasz Rodydendron strasznie się rozrusł Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Jesiennie skusiłam się na trzy wrzosy Obrazek pozdrawiam serdecznie
Lidia
Awatar użytkownika
lidaki
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

Ivy25 pisze:Chyba przeprowadzę się do Anglii :D uwielbiam takie klimaty.. taka tajemniczość ...- pozazdrościć! :) A trawa już jest na mojej liście przyszłych nabytków :)
:wit Trawa jest piekna,tez ją mam w ogrodzie ale jescze malutka jednoroczna za kilka lat dopiero zakwitnie.
Lidia
Jo37
500p
500p
Od: 20 sty 2009, o 10:32

Post »

Piękne widoki. Nawet ze zdjęć emanuje pozytywna energia.
Pozdrawiam , Joanna
Awatar użytkownika
Marysiek
100p
100p
Od: 15 sie 2011, o 18:02

Post »

lidaki gdzie się podziałaś? Co tam w ogrodzie słychać?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”