Ogród IGI. Żurawkowy zawrót głowy.
Re: Ogród IGI. Żurawkowy zawrót głowy.
Iguś zaglądam od pierwszej strony nowego wątku ale piszę dzisiaj bo ...jakoś nie dojrzałam tych liści z brzozy, wiem wpadnij do mnie słowa "wszystko obsypane " nabierze sensu wylukałam pełną gipsówkę jednoroczna ?
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Elu, z trawnika liście zbiera Piotrusiowa kosiarka. a na rabatkach potrząsam kwitkami i spadają. Gipsówka raczej bylina, ma liści jak ta zwykła. U mnie od wiosna, więcej powiem po zimie.
Justynko, krajanko, witaj.
Dorotko, to powodzenia w uprawie życzę. Różnie mogą rosnąć, jednym wspaniale inni narzekają.
Justynko, krajanko, witaj.
Dorotko, to powodzenia w uprawie życzę. Różnie mogą rosnąć, jednym wspaniale inni narzekają.
Witam
A ja się dopiero teraz załapałam .
Ogród piękny, a trawa marzenie. Wiem, wiem, że wszyscy się zachwycają roślinami, ale to tak trudno mieć ładną trawę, a jeszcze na piaskach.
Wakacje też super, wrzesień był wyjątkowo ciepły:) Gdyby dziecko nie poszło do szkoły ciągle miałabym wrażenie, że to wakacje.
A co do żurawek to przypomnę się wiosną, bo teraz to chyba można by jeszcze posadzić, ale w tygodniu to nie mam szans, bo zanim się zakręcę to już ciemno, a soboty tak szybko lecą:(
A ja się dopiero teraz załapałam .
Ogród piękny, a trawa marzenie. Wiem, wiem, że wszyscy się zachwycają roślinami, ale to tak trudno mieć ładną trawę, a jeszcze na piaskach.
Wakacje też super, wrzesień był wyjątkowo ciepły:) Gdyby dziecko nie poszło do szkoły ciągle miałabym wrażenie, że to wakacje.
A co do żurawek to przypomnę się wiosną, bo teraz to chyba można by jeszcze posadzić, ale w tygodniu to nie mam szans, bo zanim się zakręcę to już ciemno, a soboty tak szybko lecą:(
-
- Kontakt:
Witaj Mikito, trawa jest konikiem mojego Piotrka, on o nią dba, zasila , kosi co tydzień i dla niej zrobił podlewanie w automacie, to wszystko co trawa potrzebuje, a piasek jest w tym momencie dobry bo można lać do bólu. Uzdatnić glinę znacznie gorzej. od czasu rozpoczęcia działkowania mocno się tereny trawiaste skurczyły, ale teraz już rabaty mają ostateczny kształt, co powoli podkreślamy kostką granitową. A ,że mężuś sam robi to trochę to potrwa.
Z sadzeniem roślinek faktycznie chyba czas poczekać, od soboty mają być przymrozki.
Z sadzeniem roślinek faktycznie chyba czas poczekać, od soboty mają być przymrozki.
- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moja dębolistna jeszcze w pełni zielona . A BOBO mam na liście chciejstw .
Trawy się nie trawkują,tylko wyciciają Ponoć takiego sformułowania używa się na forum .
Prawda,że fajnie to brzmi .
Trawy się nie trawkują,tylko wyciciają Ponoć takiego sformułowania używa się na forum .
Prawda,że fajnie to brzmi .
-
- Kontakt:
Jolu, Bobo kupione u nas w Bydgoszczy , kupowałam dla Bożenki różne hortusie i skusiłam się na nią , nie żałuję , maleńka , kopaktowa. Jak będziesz coś chciała to Uzdowski u nas ma mnóstwo hortensji, chętnie kupię, pewnie wiosną się zobaczymy.
- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
Kusisz ,oj kusisz. Będziemy w kontakcie
Wiosną na pewno ,na coś się skuszę .
A w jakiej cenie była ta BOBO .
Wiosną na pewno ,na coś się skuszę .
A w jakiej cenie była ta BOBO .
-
- Kontakt:
Jolu, wszystkie hortusie były między 20 - a 30 zeta.
- AgaNet
- Od: 26 sie 2010, o 11:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Iguś, z przeogromnym sentymentem obejrzałam fotki z Twoich wojaży ! To tereny bliskie mojemu sercu !!! W Kożuchowie się urodziłam, mieszkałam tam tylko do 3 roku życia, ale do dziś mieszka tam moja babcia I widoczek na mury obronne to prawie jak z jej okien - od niej widać fosę i ładniejszą część kamienic I zamek w Żaganiu znam
W Świeradowie bywałam często ! I Stóg Izerski i zamek Czocha
Jedynie wstyd się przyznać, ale do Parku jeszcze się mi nie udało wybrać Muszę to nadrobić
Fotki z twojego ogrodu super jak zawsze Trawy extra, pięknie rozrośnięte kępy Gipsówka fajnie wygląda - mała i zwarta kępa !
- Olusia
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
A czy pan Uzdowski ma też hortensję Coco
A ten pan , gdzie ma swoją siedzibę
A ten pan , gdzie ma swoją siedzibę
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Melduje sie i zostawiam uklonz dla Ciebie za stworzenie tak pieknego ogrodu
IGA pozdrawiam .Jak zwykle prześlicznie w Twoim ogrodzie .
Pozdrawiam - wiosenka
Spełniane marzenia- wiosenka
Spełniane marzenia- wiosenka
-
- Kontakt:
Wiosenko, dzięki.
Agnieszko, witaj.
Olu, CoCo nie widziałam, ale możemy pojechać , szkółka na Nakielskiej....
Agatko, a to ci niespodzianka....Jaki ten świat mały.
I przymroziło, tylko jakiś tak śmiesznie, bo nie powiem o 9 rano szyby trzeba było skrobać a na ogrodzie nic nie pomarzło, jakiś zaczarowany ogród mam....
Agnieszko, witaj.
Olu, CoCo nie widziałam, ale możemy pojechać , szkółka na Nakielskiej....
Agatko, a to ci niespodzianka....Jaki ten świat mały.
I przymroziło, tylko jakiś tak śmiesznie, bo nie powiem o 9 rano szyby trzeba było skrobać a na ogrodzie nic nie pomarzło, jakiś zaczarowany ogród mam....