Skrętniki i inne kwiaty domowe daszki
- Andziax007
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Moje skrętniki.
Coś niesamowitego....ileż kwiecia i kolorów
Takie widoczki aż zapierają dech w piersiach....gratuluję
Takie widoczki aż zapierają dech w piersiach....gratuluję
- monika1989
- 100p
- Od: 7 paź 2011, o 17:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Twoja kolekcja skrętników jest cudowna, ślicznie Ci kwitną
Kwiatki Moniki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48522" onclick="window.open(this.href);return false;
"Przyjaciele są jak kwiaty doniczkowe - wymagają regularnej pielęgnacji. H. Jackson Brown[
Pozdrawiam Monika.
"Przyjaciele są jak kwiaty doniczkowe - wymagają regularnej pielęgnacji. H. Jackson Brown[
Pozdrawiam Monika.
- -Iwona-
- -Moderator Forum-.
- Od: 4 lut 2011, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Kwiaty domowe.
Witaj , cudna żółta cliwia, strelicja a najbardziej zaskoczona jestem kwitnącym eucharis. Ja też je miałam tylko mi nie kwitło, miałam 6-7 lat i nic same liście. Jak opiekujesz się eucharis, że u Ciebie tak pięknie kwitnie?
Fajne różowe anturium. Napisz skąd jesteś.
Fajne różowe anturium. Napisz skąd jesteś.
Piękne kwitnienia anturiów:) A eucharist musi pięknie pachnieć...uwielbiam jego zapach. Może wiesz gdzie można nabyć takie cebulki?
- kasiuta74
- 500p
- Od: 1 sty 2012, o 21:21
Witaj ale u ciebie kolorowo . Kwiatuszki piękne, listki błyszczące.Od anturium wzroku oderwać nie mogę .Długo go masz?
- fiskomp
- Od: 1 wrz 2010, o 21:22
Przepiękne kwitnienia, gratuluję, w pełni rozumiem miłość do skrętników, sama jestem posiadaczką paru odmian skrętników (samba, alien, cynamon,wow,kahinta) zwykle zaczyna się od jednego, kiedy zaczyna kwitnąć, zaraz chce się następne. U mnie w tej chwili kwitnie tylko Leon (karbowany brzeg środek żółty, wypełnienie fiolet jasny). Wątek zapisuję do ulubionych bo jeśli pozwolisz będę tu często zaglądać.
Pozdrawiam Basia.
Zieloni podopieczni u Fiskomp'a
Pozdrawiam - Baśka
Pozdrawiam - Baśka
-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Witam Wszystkich. Postaram się odpowiedzieć na Wasze pytania, mieszkam we Wrocławiu, mam blisko do OBI, Tesco, Castoramy, w OBI często są przeceny, za małe kwoty 5,-zł można kupić różne kwiaty. Strorczyki, anturium jak przekwitają są wystawione w przecenie. W ten sposób kupiłam większość swoich storczyków oraz inne kwiaty których nazw w chwili zakupu nie znałam. Po krótkiej reanimacji one jakby dostały drugie życie. Tak samo jest z cebulkami pojawiają się okresowo a po pewnym czasie są przeceniane. Tak kupiłam Eucharis w ubiegłym roku kwitł trzy razy, najpierw kwitła cebulka jedna ta kupiona z przeceny, ona się szybko rozmnożyła i teraz jest ich cała doniczka i jesieńią kwitły również małe. Podlewam je wodą z nawozem dla kwiatów kwitnących.
Hibiskus szczególnie zółty pełny ma taką skłonność do kwiatów w róznych odcieniach, i jeden raz zakwitł takim dziwnym kwiatem sami zobaczcie.
Hibiskus szczególnie zółty pełny ma taką skłonność do kwiatów w róznych odcieniach, i jeden raz zakwitł takim dziwnym kwiatem sami zobaczcie.
- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Witaj serdecznie to co zobaczyłam wystarczy żeby zawołać OCH! ale cuda Różowe anturium moje chciejstwo, przeurocze
Usunęłam propozycję handlową.Zapraszam do dz. Ofert K.
Usunęłam propozycję handlową.Zapraszam do dz. Ofert K.
Witam i bardzo dziękuję za odwiedziny u mnie też się zaczęło od jednego skrętnika i wtedy nawet nie wiedziałam co niosłam do domu, dopiero w domu w internecie znalazłam nazwę i tak się zaczęło.Pozdrawiam.
- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Nooooooooooooo i jeszcze tutaj trafiłam, trafiło mnie...jakie masz cuda ja mam 4 skrętniki, ale teraz zima niezbyt im służy schną im liście masz jakiś patent na taką przypadłość?