Storczyki Marzenkii
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 paź 2009, o 23:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Storczyki Marzenkii
Marzenko gratuluję pierwszego pędu na storczyku.
Twoja Miltonia wygląda na bardzo zdrową i ma ładne przyrosty. Niech dalej tak ładnie rośnie, to może doczekasz się i na niej własnego kwitnienia, czego Ci serdecznie życzę.
Twoja Miltonia wygląda na bardzo zdrową i ma ładne przyrosty. Niech dalej tak ładnie rośnie, to może doczekasz się i na niej własnego kwitnienia, czego Ci serdecznie życzę.
- Lola-san
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 29 lis 2011, o 23:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marzenka, dzielna jesteś że zdecydowałaś się na reanimację tego bidulka ) trzymam kciuki żeby storczyk szybko zabrał się do życia !! Pozostałe roślinki pięknie rosną! Jaką masz wilgotność u siebie w mieszkaniu?
Pozdrawiam, Lola
Dziękuję wszystkim!
co do wilgotności to różnie, ale przy storczykach (na parapecie) waha się w granicy 60-75%, staram się na różne sposoby ja zwiększać - mokry ręcznik na grzejnik, podkładki z keramzytem, rozszczelnienie okna w wilgotne dni, czy nawet miltonia stoi w kryształowym dzbanie z zalanym wodą keramzytem na dnie i widzę że storczykom to jak na razie służyLola-san pisze:Marzenka, dzielna jesteś że zdecydowałaś się na reanimację tego bidulka ) trzymam kciuki żeby storczyk szybko zabrał się do życia !! Pozostałe roślinki pięknie rosną! Jaką masz wilgotność u siebie w mieszkaniu?
- andzia0801
- 200p
- Od: 10 sty 2011, o 23:23
Witam,
powiem szczerze, że ten biedak, którego wsadziłaś w keramzyt wygląda kiepsko. Ale nadzieję zawsze trzeba mieć
Myślę, że po kilku dniach, dobrego traktowania "napompuje" swoje liście, ale nie spodziewaj się cudów, bo one się raczej nigdy nie "wyprasują". Prawdopodobnie, będzie tracił najstarsze liście, ale zacznie wypuszczać nowe ale w pierwszej kolejności siły skieruje w korzenie.
Powodzenia!!
Pozdrawiam
powiem szczerze, że ten biedak, którego wsadziłaś w keramzyt wygląda kiepsko. Ale nadzieję zawsze trzeba mieć
Myślę, że po kilku dniach, dobrego traktowania "napompuje" swoje liście, ale nie spodziewaj się cudów, bo one się raczej nigdy nie "wyprasują". Prawdopodobnie, będzie tracił najstarsze liście, ale zacznie wypuszczać nowe ale w pierwszej kolejności siły skieruje w korzenie.
Powodzenia!!
Pozdrawiam
mój wątek "wazonowce w keramzycie": http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=40124" onclick="window.open(this.href);return false;
- Anno
- 500p
- Od: 24 paź 2010, o 20:50
- Kontakt:
Bardzo mi się podoba twoja biała miniaturka
Only a few find the way, some don't recognize it when they do. Some don't ever want to
Moje storczyki
Mój Garnek
Moje storczyki
Mój Garnek
Marzenko - fajnie, że zajęłaś tym zabiedzonym storczykiem. Masz dobre
Jeśli roślina podejmie współpracę, będzie tak jak pisze Andzia, czyli najpierw korzenie, potem młody liść. A te starsze tylko trochę nabiorą jędrności.
Twoje pozostałe storczyki są w świetnej kondycji Biała miniaturka również mnie zauroczyła
Jeśli roślina podejmie współpracę, będzie tak jak pisze Andzia, czyli najpierw korzenie, potem młody liść. A te starsze tylko trochę nabiorą jędrności.
Twoje pozostałe storczyki są w świetnej kondycji Biała miniaturka również mnie zauroczyła
Pozdrawiam, Joanna
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
Anno, Art dziękuję, jutro dodam jakieś zdjęcie tej miniaturki skoro tak was zauroczyla, właśnie puszcza nowy listek
- Lola-san
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 29 lis 2011, o 23:17
Dziekuje Marzenka za odpowiedz!marzenkaa pisze:Dziękuję wszystkim!co do wilgotności to różnie, ale przy storczykach (na parapecie) waha się w granicy 60-75%, staram się na różne sposoby ja zwiększać - mokry ręcznik na grzejnik, podkładki z keramzytem, rozszczelnienie okna w wilgotne dni, czy nawet miltonia stoi w kryształowym dzbanie z zalanym wodą keramzytem na dnie i widzę że storczykom to jak na razie służyLola-san pisze:Marzenka, dzielna jesteś że zdecydowałaś się na reanimację tego bidulka ) trzymam kciuki żeby storczyk szybko zabrał się do życia !! Pozostałe roślinki pięknie rosną! Jaką masz wilgotność u siebie w mieszkaniu?
Staram sie do Ciebie zagladac w miare na biezaco, choc czasem bywa to trudne... tak czy owak, Twoj maly bialasek ladnie sie trzyma
Pozdrawiam, Lola
- KwiAnna
- Od: 16 gru 2010, o 10:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
prześliczna miniaturka, chyba mam taką samą, piszę chyba bo przekwitła jakieś 3 mies temu i nie pamiętam dokładnie jej środeczka
ja też zaczynam przygodę ze storczykami póki co mam tylko 3 ale jeden z nich wypuścił odrost na starym pędzie i dodatkowo całkiem nowy pędzik kwiatowy
życzę powodzenia w reanimacji tego zwiędniętego bidulka
ja też zaczynam przygodę ze storczykami póki co mam tylko 3 ale jeden z nich wypuścił odrost na starym pędzie i dodatkowo całkiem nowy pędzik kwiatowy
życzę powodzenia w reanimacji tego zwiędniętego bidulka
KwiAnna - Życzę Ci powodzenia, kolekcja twoja może co prawda mała ale gwarantuje ci że jak się napatrzysz na kolekcję innych to szybciutko się powiększy, widze po sobie
- KwiAnna
- Od: 16 gru 2010, o 10:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
oj tak, pomału zaczynam nad tym pracowaćmarzenkaa pisze:KwiAnna - Życzę Ci powodzenia, kolekcja twoja może co prawda mała ale gwarantuje ci że jak się napatrzysz na kolekcję innych to szybciutko się powiększy, widzę po sobie
- Mariusz3357
- 1000p
- Od: 10 paź 2011, o 16:43
Ładny biały phal.Powodzenia w uprawie...(Ps.mogłabyś mi poradzić co zrobić z moimi cymbidiami?)
Pozdrawiam Mariusz3357