Też mi się wydaje, że trzeba poczekać do przyszłego sezonu. Muszę zrobić zdjęcia pąków po kolei we wszystkich fazach.Soczewka pisze:Beatko nawet podobne te nasze róże. Tylko trochę mnie myli kolor ulistnienia. Moja miała jasno zielone a u Ciebie ma piękne ciemne listki ale to może wina, że długo siedziała w doniczce, bo ja ją kupiłam w środku sezonu. Zobaczymy w następnym roku jak będzie wyglądać
Wątek różany Atki
- Atka-a1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 kwie 2009, o 09:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Wątek różany Atki
witaj Beatko, z przyjemnością melduję się w Twoim rózanym wątku, a jest co oglądać... zachwyciło mnie zdjęcie Cinderelli w tiwarzystwie szałwii muszkatołowej - nigdy o niej nie słyszałam, a naprawdę stanowi piękną oprawę dla róż!
- Atka-a1
Witajaguniada pisze:witaj Beatko, z przyjemnością melduję się w Twoim rózanym wątku, a jest co oglądać... zachwyciło mnie zdjęcie Cinderelli w tiwarzystwie szałwii muszkatołowej - nigdy o niej nie słyszałam, a naprawdę stanowi piękną oprawę dla róż!
Kiedyś wysępiłam sadzonkę szałwi od mamy koleżanki. Sieje się mocno, to prawda, ale zawsze można siewki przerwać, albo przesadzić, albo oddać czy wymienić, sprzedać nadwyżki Trzeba tylko pamiętać, że to roślina dwuletnia - w pierwszym roku jest rozeta liści, w drugim kwiaty i nasiona. I długo jest ozdobna
- _ninetta_
- 1000p
- Od: 19 maja 2010, o 01:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Cieszę się, że jesteś zadowolona z Cinderelli, ja ją miałam w donicy i kwitła akurat wtedy jak wyjechałam na urlop
Potwierdzam szałwia sieje się jak chwast, nie nadążam wyrywać!!!
Potwierdzam szałwia sieje się jak chwast, nie nadążam wyrywać!!!
- Deirde
- Od: 18 cze 2007, o 10:41
Boniki nie mam ale wydaję mi się że ma bardziej jasne kwiaty - co do Pilgrima - mój ma pokrój róży pnącej - wybija albo długie pędy na 170 cm albo krótkie bardzo rozgałęzione na co najmniej 25 kwiatów. Na moje oko to Pilgrim.
Beatko, spójrz, tak wygląda moja Bonica:
- Atka-a1
Gosu, dziękuję W każdym razie będę na niego bardziej zwracała uwagę w przyszłym sezonie.
Aguniada faktycznie inny kolor i Twoja nie ma takich rożków na środku płatków.
Aguniada faktycznie inny kolor i Twoja nie ma takich rożków na środku płatków.
- JSZFRED
- Od: 1 lut 2008, o 18:02
piękna i "rasowa" Bonica
Beatko zrób przerwę w sprzątaniu proszę o cd.
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Beatko, pochodziłam sobie kolejny raz po Twoim ogrodzie. Miło mi bardzo było
- Atka-a1
Asiu, żebym to chociaż sprzątała Cd będzie wieczorem, najpóźniej jutro. Dziś na chwilke wpadłam, bo obowiązki rodzinne wzywająJSZFRED pisze:piękna i "rasowa" Bonica
Maju, cieszę się, że odwiedziłaś moje różyczki. Postaram się niedługo dokończyć prezentację posiadanych, ale na to potrzeba trochę więcej czasu niż 5 minutmajka411 pisze: Beatko, pochodziłam sobie kolejny raz po Twoim ogrodzie. Miło mi bardzo było
- JLG
- Od: 15 mar 2009, o 17:16
Wreszcie dorwałam się do Twojego różanego wątku, i mam ochotę na więcej.
Szałwia cudowna, a prezentowanych róż najbardziej mi utkwiła Augusta L. (o tym, że choruję na Star Profussion już pisałam Ci wcześniej ). Nie wiem czy The Pilgrim jest taki delikatny - u mnie w ogrodzie bez problemu przezimował zimę, pędy nie wymarzły i w tym sezonie bardzo się rozrósł (wypuszcza pędy na 2 m ). Mam też Eden Rose - jako wrażliwa róża, została opatulona bardzo dokładnie agrowłókniną, ale po silnych wiatrach nic nie zostało z osłony, a ja nie mogłam się dostać przez zwały śniegu do ogrodu. To była zima 2 lata temu, z mrozem do -30 i nic się jej nie stało, w zeszłą zimę dostała tylko kopczyk i też świetnie sobie poradziła. Rośnie u mnie raczej w nieosłoniętym i niezbyt nasłonecznionym miejscu, kwitnie obficie 2-3 razy. Może nie będzie tak wielkim krzewem (takim 5-7m), ale jak na niekorzystne warunki radzi sobie super.
Szałwia cudowna, a prezentowanych róż najbardziej mi utkwiła Augusta L. (o tym, że choruję na Star Profussion już pisałam Ci wcześniej ). Nie wiem czy The Pilgrim jest taki delikatny - u mnie w ogrodzie bez problemu przezimował zimę, pędy nie wymarzły i w tym sezonie bardzo się rozrósł (wypuszcza pędy na 2 m ). Mam też Eden Rose - jako wrażliwa róża, została opatulona bardzo dokładnie agrowłókniną, ale po silnych wiatrach nic nie zostało z osłony, a ja nie mogłam się dostać przez zwały śniegu do ogrodu. To była zima 2 lata temu, z mrozem do -30 i nic się jej nie stało, w zeszłą zimę dostała tylko kopczyk i też świetnie sobie poradziła. Rośnie u mnie raczej w nieosłoniętym i niezbyt nasłonecznionym miejscu, kwitnie obficie 2-3 razy. Może nie będzie tak wielkim krzewem (takim 5-7m), ale jak na niekorzystne warunki radzi sobie super.
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Beatko czekam spokojnie na pokaz, a tu czytam co pisze Joasia o Edence. No to rewelacja nie uważasz.
- Atka-a1
Joasiu , te wiadomości o Edence super Może się skuszę ???
Ale jeszcze pomyślę
Majko
Przepraszam czekających na ciąg dalszy , najbliższy wolny termin przeznaczę na pokaz pozostałych róż (choć wydaje mi się, że to będzie już po Świętach )
Ale jeszcze pomyślę
Majko
Przepraszam czekających na ciąg dalszy , najbliższy wolny termin przeznaczę na pokaz pozostałych róż (choć wydaje mi się, że to będzie już po Świętach )