Moje storczykowe początki

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
PolishGal
100p
100p
Od: 20 gru 2011, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje storczykowe początki

Post »

Wie ktoś co to? Dzisiaj zauważyłam że wyrosło u mojego dendrobium nobile.
Obrazek
'Flowers are the sweetest things God ever made and forgot to put a soul into...'
Moje storczykowe początki.
Awatar użytkownika
mis20
1000p
1000p
Od: 6 lis 2010, o 22:10

Post »

To są młode przyrosty. Gratuluję.
Awatar użytkownika
PolishGal
100p
100p

Post »

Nie mam storczykowych nowości poza tym że przyrosty dendrobium i catleyi rosną jak na drożdżach ;:136 . Ale nie ma jeszcze czym sie chwalić, więc pochwale się moim nie storczykowym nabytkiem. ;:138
Obrazek
'Flowers are the sweetest things God ever made and forgot to put a soul into...'
Awatar użytkownika
doromichu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2011, o 18:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

;:138 ale fajny krokodylek -tak mowi moje dziecko musialam kilka razy pokazywac jej ;:108
Awatar użytkownika
rosarita
500p
500p
Od: 9 gru 2011, o 15:07
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

PolishGal pisze: Obrazek
Ale przyrostów ;:224 U mnie są tylko dwa a cieszę się z tego jak małe dziecko, ale u ciebie to rewelacja ;:138 Co ty robisz, że one ci tak pięknie rosną?
PolishGal pisze:Nie mam storczykowych nowości poza tym że przyrosty dendrobium i catleyi rosną jak na drożdżach ;:136 . Ale nie ma jeszcze czym sie chwalić, więc pochwale się moim nie storczykowym nabytkiem. ;:138
Obrazek
A co to za jaszczur? Też mam jaszczurkę tylko, że jest to pogona henrylawsoni :) Miniaturka agamy brodatej.

Obrazek
Awatar użytkownika
PolishGal
100p
100p

Post »

rosarita pisze: Ale przyrostów ;:224 U mnie są tylko dwa a cieszę się z tego jak małe dziecko, ale u ciebie to rewelacja ;:138 Co ty robisz, że one ci tak pięknie rosną?
Właściwie to nic szczególnego, to moje pierwsze dendrobium i po przekwitnieniu wstawiłam do chlodniejszego i jasniejszego miejsca i tak zaczął rosnąć. :heja
rosarita pisze: A co to za jaszczur? Też mam jaszczurkę tylko, że jest to pogona henrylawsoni :) Miniaturka agamy brodatej.

Obrazek
To jest gekon orzęsiony, jeszcze maleństwo ma 10/12 tygodni. Zastanawiałam się nad pogoną h. ale ten jest lżejszy.. dorosły rekordzista waży 65 gram :D. Rożnica jest jeszcze że pogony w dotyku są szorstkie a on jest delikatny i gładki. nie wiem jak twój ale mojego chłopaka brat ma pogonę brodatą i jak się ją głaszcze to zamyka oczy i widać że to lubi a moja nie da się głaskać tylko by skakała z ręki na rękę :;230. Więc był ciężki wybór ale może niedługo jakaś pogona też u mnie zamieszka :D .

-- 15 mar 2012, o 13:04 --
doromichu pisze:;:138 ale fajny krokodylek -tak mowi moje dziecko musialam kilka razy pokazywac jej ;:108
może mikołaj przyniesie jej takiego krokodylka? :D
Awatar użytkownika
Anno
500p
500p
Od: 24 paź 2010, o 20:50
Kontakt:

Post »

Ja i tak wolę małe felsumy ;:224 Kiedy następne zdjęcia storczyków ?
Only a few find the way, some don't recognize it when they do. Some don't ever want to
Moje storczyki
Mój Garnek
Awatar użytkownika
rosarita
500p
500p
Od: 9 gru 2011, o 15:07
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Polecam pogonę. ;:109 Co prawda nie wiem co ty o tym myślisz, ale ja wybrałam karłowatą, bo zwykła brodata do mierzy 40-50 cm. Mój już jest dorosły i ma 30 cm. oczywiście z ogonem. Na początku, kilka lat temu miałam gekony lamparcie, ale z tego powodu, że gekony to nocne gady wybrałam henryka :) bo gekonami nie miałam po prostu kiedy się nacieszyć a teraz to zupełnie co innego.
Awatar użytkownika
PolishGal
100p
100p

Post »

rosarita pisze:Polecam pogonę. ;:109 Co prawda nie wiem co ty o tym myślisz, ale ja wybrałam karłowatą, bo zwykła brodata do mierzy 40-50 cm. Mój już jest dorosły i ma 30 cm. oczywiście z ogonem. Na początku, kilka lat temu miałam gekony lamparcie, ale z tego powodu, że gekony to nocne gady wybrałam henryka :) bo gekonami nie miałam po prostu kiedy się nacieszyć a teraz to zupełnie co innego.
Mi to nie przeszkadza, chodzę późno raczej spać i wieczorami go wybudzam ze snu :uszy A pogony mi się podobają ale jakoś mniej bym brała na ręce bo są szorstkie i strasznie drapią. Zobaczymy może kolekcja się powiększy :oops:

Anno pisze:Ja i tak wolę małe felsumy ;:224 Kiedy następne zdjęcia storczyków ?
U mnie ciężko je dostać, u storczyków nic nowego :? , idą w liście wiec nie ma się czym chwalić, mam jedna nowość, ale wstawię já wieczorem.
Awatar użytkownika
Anno
500p
500p
Od: 24 paź 2010, o 20:50
Kontakt:

Post »

No to tylko czekać :wink:
Only a few find the way, some don't recognize it when they do. Some don't ever want to
Moje storczyki
Mój Garnek
Awatar użytkownika
PolishGal
100p
100p

Post »

Dawno nie było mnie tu z braku czasu :oops:. Troche jest nowości ale nic kwitnącego ::S. Co do jaszczurek doszly mi jeszcze 3 agamy i z kupionych jajek wykluła mi się w poniedziałek felsuma :D.
Wracając do storczyków wszystkie idą w zieleń :)
Colmara massai ma duużo nowych korzeni :)
Obrazek
Przyrost catleyi rośnie jak na drożdżach :heja
Obrazek
keiki na dendrobium nobile rosną jak głupie ;:138
Obrazek
phal.
Obrazek
I na koniec biedak o którym zapomniałam i stał w najciemniejszym miejscu w pokoju nie podlewany przez ponad 3 tyg. za moje tortury odwdzięczył się dwoma przyrostami :shock:
Obrazek

może nie ma co podziwiać ale ja z każdej takiej głupoty się ciesze jak głupia :;230
Awatar użytkownika
anguska
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 3 kwie 2012, o 15:10

Post »

Bardzo ladne masz storczyki ;:138
Ja tez kupilam miniaturke storcz. w przecenie (byl to listopad) i niedawno mi padl(dalam 50p)
jakis m-c temu kupilam dwu pedowego zobaczymy czy wytrzyma :)
pozdrawiam cieplutko
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 16:21

Post »

Ufff ;:oj a ja już się bałam ,że z poświątecznego przejedzenia widzę storczyki z łapami,Śliczne te jaszczurki :oops: Storczyki oczywiście tez.Gratuluje przyrostów.Na moich także sporo,do tego keiki na phalkach nadrabiają stracony czas zimowy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”