Moje storczykowe początki
- PolishGal
- 100p
- Od: 20 gru 2011, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje storczykowe początki
Wie ktoś co to? Dzisiaj zauważyłam że wyrosło u mojego dendrobium nobile.
'Flowers are the sweetest things God ever made and forgot to put a soul into...'
Moje storczykowe początki.
- mis20
- 1000p
- Od: 6 lis 2010, o 22:10
To są młode przyrosty. Gratuluję.
- PolishGal
- 100p
Nie mam storczykowych nowości poza tym że przyrosty dendrobium i catleyi rosną jak na drożdżach . Ale nie ma jeszcze czym sie chwalić, więc pochwale się moim nie storczykowym nabytkiem.
'Flowers are the sweetest things God ever made and forgot to put a soul into...'
- doromichu
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 mar 2011, o 18:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
ale fajny krokodylek -tak mowi moje dziecko musialam kilka razy pokazywac jej
Ale przyrostów U mnie są tylko dwa a cieszę się z tego jak małe dziecko, ale u ciebie to rewelacja Co ty robisz, że one ci tak pięknie rosną?PolishGal pisze:
A co to za jaszczur? Też mam jaszczurkę tylko, że jest to pogona henrylawsoni Miniaturka agamy brodatej.PolishGal pisze:Nie mam storczykowych nowości poza tym że przyrosty dendrobium i catleyi rosną jak na drożdżach . Ale nie ma jeszcze czym sie chwalić, więc pochwale się moim nie storczykowym nabytkiem.
- PolishGal
- 100p
Właściwie to nic szczególnego, to moje pierwsze dendrobium i po przekwitnieniu wstawiłam do chlodniejszego i jasniejszego miejsca i tak zaczął rosnąć.rosarita pisze: Ale przyrostów U mnie są tylko dwa a cieszę się z tego jak małe dziecko, ale u ciebie to rewelacja Co ty robisz, że one ci tak pięknie rosną?
To jest gekon orzęsiony, jeszcze maleństwo ma 10/12 tygodni. Zastanawiałam się nad pogoną h. ale ten jest lżejszy.. dorosły rekordzista waży 65 gram . Rożnica jest jeszcze że pogony w dotyku są szorstkie a on jest delikatny i gładki. nie wiem jak twój ale mojego chłopaka brat ma pogonę brodatą i jak się ją głaszcze to zamyka oczy i widać że to lubi a moja nie da się głaskać tylko by skakała z ręki na rękę . Więc był ciężki wybór ale może niedługo jakaś pogona też u mnie zamieszka .
-- 15 mar 2012, o 13:04 --
może mikołaj przyniesie jej takiego krokodylka?doromichu pisze: ale fajny krokodylek -tak mowi moje dziecko musialam kilka razy pokazywac jej
- Anno
- 500p
- Od: 24 paź 2010, o 20:50
- Kontakt:
Ja i tak wolę małe felsumy Kiedy następne zdjęcia storczyków ?
Only a few find the way, some don't recognize it when they do. Some don't ever want to
Moje storczyki
Mój Garnek
Moje storczyki
Mój Garnek
Polecam pogonę. Co prawda nie wiem co ty o tym myślisz, ale ja wybrałam karłowatą, bo zwykła brodata do mierzy 40-50 cm. Mój już jest dorosły i ma 30 cm. oczywiście z ogonem. Na początku, kilka lat temu miałam gekony lamparcie, ale z tego powodu, że gekony to nocne gady wybrałam henryka bo gekonami nie miałam po prostu kiedy się nacieszyć a teraz to zupełnie co innego.
- PolishGal
- 100p
Mi to nie przeszkadza, chodzę późno raczej spać i wieczorami go wybudzam ze snu A pogony mi się podobają ale jakoś mniej bym brała na ręce bo są szorstkie i strasznie drapią. Zobaczymy może kolekcja się powiększyrosarita pisze:Polecam pogonę. Co prawda nie wiem co ty o tym myślisz, ale ja wybrałam karłowatą, bo zwykła brodata do mierzy 40-50 cm. Mój już jest dorosły i ma 30 cm. oczywiście z ogonem. Na początku, kilka lat temu miałam gekony lamparcie, ale z tego powodu, że gekony to nocne gady wybrałam henryka bo gekonami nie miałam po prostu kiedy się nacieszyć a teraz to zupełnie co innego.
U mnie ciężko je dostać, u storczyków nic nowego , idą w liście wiec nie ma się czym chwalić, mam jedna nowość, ale wstawię já wieczorem.Anno pisze:Ja i tak wolę małe felsumy Kiedy następne zdjęcia storczyków ?
- Anno
- 500p
- Od: 24 paź 2010, o 20:50
- Kontakt:
No to tylko czekać
Only a few find the way, some don't recognize it when they do. Some don't ever want to
Moje storczyki
Mój Garnek
Moje storczyki
Mój Garnek
- PolishGal
- 100p
Dawno nie było mnie tu z braku czasu . Troche jest nowości ale nic kwitnącego ::S. Co do jaszczurek doszly mi jeszcze 3 agamy i z kupionych jajek wykluła mi się w poniedziałek felsuma .
Wracając do storczyków wszystkie idą w zieleń
Colmara massai ma duużo nowych korzeni
Przyrost catleyi rośnie jak na drożdżach
keiki na dendrobium nobile rosną jak głupie
phal.
I na koniec biedak o którym zapomniałam i stał w najciemniejszym miejscu w pokoju nie podlewany przez ponad 3 tyg. za moje tortury odwdzięczył się dwoma przyrostami
może nie ma co podziwiać ale ja z każdej takiej głupoty się ciesze jak głupia
Wracając do storczyków wszystkie idą w zieleń
Colmara massai ma duużo nowych korzeni
Przyrost catleyi rośnie jak na drożdżach
keiki na dendrobium nobile rosną jak głupie
phal.
I na koniec biedak o którym zapomniałam i stał w najciemniejszym miejscu w pokoju nie podlewany przez ponad 3 tyg. za moje tortury odwdzięczył się dwoma przyrostami
może nie ma co podziwiać ale ja z każdej takiej głupoty się ciesze jak głupia
- anguska
- 10p - Początkujący
- Od: 3 kwie 2012, o 15:10
Bardzo ladne masz storczyki
Ja tez kupilam miniaturke storcz. w przecenie (byl to listopad) i niedawno mi padl(dalam 50p)
jakis m-c temu kupilam dwu pedowego zobaczymy czy wytrzyma
pozdrawiam cieplutko
Ja tez kupilam miniaturke storcz. w przecenie (byl to listopad) i niedawno mi padl(dalam 50p)
jakis m-c temu kupilam dwu pedowego zobaczymy czy wytrzyma
pozdrawiam cieplutko
Ufff a ja już się bałam ,że z poświątecznego przejedzenia widzę storczyki z łapami,Śliczne te jaszczurki Storczyki oczywiście tez.Gratuluje przyrostów.Na moich także sporo,do tego keiki na phalkach nadrabiają stracony czas zimowy.