Zakochałam się w ogródku działkowym ... początki
- ruda_sl
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 28 cze 2011, o 00:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zakochałam się w ogródku działkowym ... początki
Kochani - praca ostatnio wszystkie oznaki człowieczeństwa i cywilizacji zabiła w moim duchu. Po wyjściu z niej nie chciałam ani patrzeć na komputer ani słuchać odgłosu klawiszy klawiatury. Wolałam każdą chwilkę spędzić w cichym miejscu, które jest przecież miodem na moim sercu - ogródeczku. Obserwacja wschodzącej zieleni, rozwkit kwiatów spowodował, jak widać, że szybko doszłam do normalności i oto jestem ;)
Od momentu rozpoczęcia rozsad trochę się nuczyam - nie należy wysadzać warzyw za szybko. Z wieloma wybięgniętymi sadzonkami musiałam się pożegnać
Troszkę jednak zostało co już do ziemi przesadziłam - głównie pomidory, sałaty, pory - wszystkiego po kilka, kilkanaście sztuk. Pięknie powschodziła rzodkiewka oraz rukola
Pierwsze koszenie trawy mam już za sobą ... no i obsadzanie ogrodu tujami (młode).
Mam kilka problemów i czasowy brak chęci na wypełnianie pustej trawy ozdobami. Kradzieże na ogródkach sprawiły, że sama nie wiem co można pozostawić na działeczce ...
A główny problem to żywopłot. Strasznie odrósł, gałązki pogrubiały no i nożyce tego nie ogarniają (ręczne, akumulatorowe). Może macie jakieś rozwiązanie ?
Na bieżąco postaram się wrzucać fotoleracje
a tu pierwsze foty z wiosennych obserwacji :
dziękuję, że czasem jeszcze zaglądacie ...
Pozdrawiam
Od momentu rozpoczęcia rozsad trochę się nuczyam - nie należy wysadzać warzyw za szybko. Z wieloma wybięgniętymi sadzonkami musiałam się pożegnać
Troszkę jednak zostało co już do ziemi przesadziłam - głównie pomidory, sałaty, pory - wszystkiego po kilka, kilkanaście sztuk. Pięknie powschodziła rzodkiewka oraz rukola
Pierwsze koszenie trawy mam już za sobą ... no i obsadzanie ogrodu tujami (młode).
Mam kilka problemów i czasowy brak chęci na wypełnianie pustej trawy ozdobami. Kradzieże na ogródkach sprawiły, że sama nie wiem co można pozostawić na działeczce ...
A główny problem to żywopłot. Strasznie odrósł, gałązki pogrubiały no i nożyce tego nie ogarniają (ręczne, akumulatorowe). Może macie jakieś rozwiązanie ?
Na bieżąco postaram się wrzucać fotoleracje
a tu pierwsze foty z wiosennych obserwacji :
dziękuję, że czasem jeszcze zaglądacie ...
Pozdrawiam
- Ruda2011
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 mar 2011, o 10:29
Pewnie, że zaglądamy, często zaglądamy. Nie zawsze tylko umieszczam swoje 3 grosze.
Ale Ty Ruda_sl możesz spokojnie zamieszczać fotorelacje - foty zawsze mile widziane - zbliżają ludzi
Ale Ty Ruda_sl możesz spokojnie zamieszczać fotorelacje - foty zawsze mile widziane - zbliżają ludzi
- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Karino ja też do Ciebie zaglądam i czekam na obiecane fotorelacje.
- Ruda2011
- Od: 19 mar 2011, o 10:29
Hej Ruda - tu Ruda Co tam u Ciebie ?
- ruda_sl
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 28 cze 2011, o 00:29
Kochani, z ogrodem musiałam się pożegnać ze względu na kilometry jakie mnie od niego dzieliły ...
proszę zatem o zamknięcie tematu - mam już nowy i na dodatek taki MÓJ KAWAŁEK ZIEMI
Zapraszam do nowego wątku ...
proszę zatem o zamknięcie tematu - mam już nowy i na dodatek taki MÓJ KAWAŁEK ZIEMI
Zapraszam do nowego wątku ...