Siew, rosada,pikowanie cz.1
- aguskac
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Pomidory ? siew i rozsada sezon 2012 r.
Słodziutki , tak tak Chyba najsłodszy wśród pomidorów, rewelacja! Zaprzepaściłam swoje nasiona ale Basówka mnie poratowała teraz już będę ich pilnować!
- Zibi_41
- Od: 11 maja 2010, o 21:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bardzo się cieszę , liczę że w tym roku znajoma odnowi mój zapas , bo z zeszłorocznego niewiele zostałoida74 pisze: Pomidory żremy tonami ,a ten nas zwyciężył .Fajnie wygląda w sałatkach .Polecam!
Zibi owoc z twoich nasion SUPERR!
Pozdrawiam Euzebiusz , Od ugoru do ... cz.1, Część 2,
Moje wątki, Sprzedam sadzonki chryzantem drobnokwiatowych 2024r
Moje wątki, Sprzedam sadzonki chryzantem drobnokwiatowych 2024r
Coś koło tygodnia.konrad008d pisze:Kasencja - Ile czasu ci papryka wschodziła.
- grosik
- 200p
- Od: 30 sty 2012, o 16:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kasencja a siałaś do ziemi od razu czy przez pierwsze dni położyłaś na ligninie aby wykiełkowały ;) Ja nasionka papryki "posiałam" na ligninie i polożyłam na kominku - są tam od 2 dni i na razie nic...
Pozdrawiam ciepło, Gosia ;)
Nasze rodzinne eskapady i nie tylko
Nasze rodzinne eskapady i nie tylko
Pomidory i paprykę od razu siałam do ziemi. A kubeczki przykryłam folią.
- ewa2019
- 1000p
- Od: 6 sty 2012, o 21:42
Kupiłam pomidor-Malinowy Retro-dzisiaj posiałam.Chciałabym je posadzić w szklarni i w gruncie.Chciałabym-ale nie wiem ,czy można i do
szklarni i gruntu?
szklarni i gruntu?
Pozdrawiam Ewa
- Alina-277
- 200p
- Od: 3 sty 2011, o 12:53
Żeby się przekonać gdzie będzie lepiej to wsadź jednego pomidora w szklarni a drugiego na grządce i obserwuj....u każdego rosną różnie ..tak jak i w różnych regionach ...
Pozdrawiam... Alina .
-
- ---
- Od: 10 kwie 2008, o 17:03
Ewo 2019 jeżeli posiałaś pomidory ,które posadzisz do gruntu teraz ,to chyba się pospieszyłaś .Dobry termin to początek marca.
Jeżeli masz szklarnię ogrzewaną to pora wysiewu jest ok.Ta odmiana da radę i tu i tu.Sprawdzałam .Choć przy takich dziwnych anomaliach pogodowych latem ,to bez chemii pomidor z gruntu nie da sobie rady niestety .
Poczytaj nowo założony wątek Tadeusza .
Jeżeli masz szklarnię ogrzewaną to pora wysiewu jest ok.Ta odmiana da radę i tu i tu.Sprawdzałam .Choć przy takich dziwnych anomaliach pogodowych latem ,to bez chemii pomidor z gruntu nie da sobie rady niestety .
Poczytaj nowo założony wątek Tadeusza .
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 23 sty 2012, o 14:10
Akcja wymiany nasion - wiosna 2012r. rozpoczęta.
Ja zamówiłem kilkanaście odmian pomidorków, mam wysianych 25, w sumie do szklarni i gruntu pójdzie ponad 120 krzaków. Najcenniejsze dla mnie będą te z akcji, dla nich szykuję miejsce w szklarni. Ciężko będzie zredukować ilość już wysianych, żal mi będzie każdej roślinki. Zaczyna się nowy sezon, nasionka niedługo przyjdą.
Cz można wyhodować ładną rozsadę korzystając z rad forumowiczów i ucząc się na cudzych błędach?
Ja zamówiłem kilkanaście odmian pomidorków, mam wysianych 25, w sumie do szklarni i gruntu pójdzie ponad 120 krzaków. Najcenniejsze dla mnie będą te z akcji, dla nich szykuję miejsce w szklarni. Ciężko będzie zredukować ilość już wysianych, żal mi będzie każdej roślinki. Zaczyna się nowy sezon, nasionka niedługo przyjdą.
Cz można wyhodować ładną rozsadę korzystając z rad forumowiczów i ucząc się na cudzych błędach?
_____Pozdrawiam ____
- Damroka
- 100p
- Od: 28 cze 2009, o 19:02
Można Heek Trzeba tylko uważnie czytać (i czytać, czytać, czytać...) oraz koniecznie robić notatki
nawet w tej kwestii zdania są podzielone Heek, tylko nie zrażaj się.
Nie miałam pojęcia o ogrodnictwie, a wyłącznie dzięki poradom z tut. Forum moja rodzinka od 3 lat zajada się pomidorami. Jeśli mi się udało, to każdemu może. Prawda, że nie ustrzegłam się błędów (a ile ich jeszcze przede mną :-P ), ale też wiele skorzystałam z doświadczenia naszych Forumowiczów, nie starałam się za wszelką cenę powielać błędów poprzedników i udało się
nawet w tej kwestii zdania są podzielone Heek, tylko nie zrażaj się.
Nie miałam pojęcia o ogrodnictwie, a wyłącznie dzięki poradom z tut. Forum moja rodzinka od 3 lat zajada się pomidorami. Jeśli mi się udało, to każdemu może. Prawda, że nie ustrzegłam się błędów (a ile ich jeszcze przede mną :-P ), ale też wiele skorzystałam z doświadczenia naszych Forumowiczów, nie starałam się za wszelką cenę powielać błędów poprzedników i udało się
Pozdrawiam serdecznie,
Iwona
Iwona
ANalfabeta jakie odmiany kupiłeśANalfabeta pisze:
Ooooooook
Rozumiem, że odmiany foliowo/tunelowe.
Pytam, bo mysle nad wysadzeniem 4 odmian kupionych w pomid....diii
pozdrawiam, Justyna
,,Na H to może być Meksyk, może być Texas!... A na H! Zaraz moment, to będzie w Południowej... tych różnych krajów dużo na H... to może Ohio!,, Alternatywy 4
,,Na H to może być Meksyk, może być Texas!... A na H! Zaraz moment, to będzie w Południowej... tych różnych krajów dużo na H... to może Ohio!,, Alternatywy 4
- ANalfabeta
- 200p
- Od: 2 lip 2011, o 11:10
2x Brandywine (zwykły i Red), Opalka, Crnkovic Yugoslavian
Na pytanie dlaczego takie odpowiem - Bo ładnie wyglądają na zdjęciach i mają ciekawy opis
Ale o Brandywine juz się wiele dobrego naczytałem.
Na pytanie dlaczego takie odpowiem - Bo ładnie wyglądają na zdjęciach i mają ciekawy opis
Ale o Brandywine juz się wiele dobrego naczytałem.
Stare chińskie przysłowie mówi: ?Jeśli nie masz co powiedzieć, powiedz stare chińskie przysłowie.
- GunnarSK
- Od: 1 paź 2009, o 17:10
Opalka (Bycze Rogi, dobra polska odmiana na przeciery) i Crnkovic Yugoslavian pochodzą od Carolyn Male, która pierwsza te odmiany oferowała członkom amerykańskiego SSE w rocznym katalogu (Yearbook).
pozdrawiam, Gunnar