Tajemnicze zakątki u Joli i Adama cz.2
- reniuniek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 sie 2010, o 08:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Tajemnicze zakątki u Joli i Adama cz.2
I co mam napisać,szczenka mi opadła......
Piękne miejsce stworzyliście,kamyki tonami chyba kupowałaś,kory też widze dużo,dużo macie.Ślicznie.
Piękne miejsce stworzyliście,kamyki tonami chyba kupowałaś,kory też widze dużo,dużo macie.Ślicznie.
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam Renata
Zapraszam Renata
Joluś, już niejednokrotnie podziwiałam efekty Waszej ciężkiej pracy, ale słowa uznania można powtarzać za każdym razem odwiedzając Wasz ogród... Stworzyliście bardzo ciekawy i oryginalny zakątek, zręczną ręką formując rośliny według Waszych potrzeb ale też nie wbrew naturze... Strasznie mi się u Was podoba; marzę też, że odważę się kiedyś przemalować elewację domu z bezpiecznej na energetyczną barwę
Pozdrawiam, A.
Pozdrawiam, A.
- jola1010
- Od: 4 cze 2007, o 18:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
survivor26 Sama padłam ze zdziwienia jak odnalazłam te fotki dzisiaj dopadła mnie chandra - a i to dobrze przy śledziku i malutkim coś troszkę pogrzebię w zdjęciach archiwalnych to tak człowiekowi jakoś na duszy lżej
reniuniek Fakt - kamienie tonami z rozbiórki znosiliśmy, a i sąsiedzi swoje podwórka sprzątali to do nas najbliżej było...A korę też "przygarnialiśmy" - była wywożona nad rzekę z tartaku, a my zbieraliśmy i zwoziliśmy ją do siebie - byli tacy co nam stukali w czółko... a dzisiaj zazdroszczą...
aguniada takie słowa są dla nas energetyzujące jak kolor naszej elewacji - ona miała być czekoladowa ale do naszej podbitki i ciemnych drewnianych okien [ponoć ?] by nie pasowała. Teraz jestem z niej zadowolona. Na zdjęciach wygląda różnie czasami na jaskrawy ale to jest brudny pomarańcz
reniuniek Fakt - kamienie tonami z rozbiórki znosiliśmy, a i sąsiedzi swoje podwórka sprzątali to do nas najbliżej było...A korę też "przygarnialiśmy" - była wywożona nad rzekę z tartaku, a my zbieraliśmy i zwoziliśmy ją do siebie - byli tacy co nam stukali w czółko... a dzisiaj zazdroszczą...
aguniada takie słowa są dla nas energetyzujące jak kolor naszej elewacji - ona miała być czekoladowa ale do naszej podbitki i ciemnych drewnianych okien [ponoć ?] by nie pasowała. Teraz jestem z niej zadowolona. Na zdjęciach wygląda różnie czasami na jaskrawy ale to jest brudny pomarańcz
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jolu, fantastycznie jest podziwiać metamorfozy Twojego ogrodu, tyle się zmieniło Pocieszyłaś mnie pisząc, że dużo przesadzałaś i zmieniałaś dążąc do tego ideału...Ja też planuję zmiany, mam nadzieję, że na dobre
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Porównanie na pewno jest budujące przede wszystkim dla was,sami widzicie jakie zaszły zmiany i ile było włożonej pracy.Nie jest tak łatwo stworzyć taki piękny ogród pełen kamieni,tym bardziej podziwiam i ukłony składam.Jolu,interesuje mnie z czego macie podjazd do garażu zrobiony,bo szukam inspiracji?
- ursulka
- Od: 2 paź 2009, o 23:12
Jolu, wpisuję sie, coby mi nie uciekło.
Fantastyczne są te zdjęcia porównawcze - oto triumf ducha twórczości nad tym co 'się nie da'
Bardzo podaba mi się wasza wizja ogrodu - całkiem bajkowego.
Pozdrawiam serdecznie Ciebie-pracusia i pracowitego Adama
Ula
Fantastyczne są te zdjęcia porównawcze - oto triumf ducha twórczości nad tym co 'się nie da'
Bardzo podaba mi się wasza wizja ogrodu - całkiem bajkowego.
Pozdrawiam serdecznie Ciebie-pracusia i pracowitego Adama
Ula
- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
A ja tylko oglądam i oglądam nigdy nie znudzą mi się Twoje fotki Jolu
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 22 lip 2008, o 20:30
A ja się tylko wpisuję żeby łatwiej było później trafić .
- jola1010
robaczek_Poznan
malgocha1960
Gosiu - my jak kot chadzamy własnymi ścieżkami i szukamy rozwiązania, które dla nas będzie najlepsze... Zaścielona włóknina obsypana żwirkiem to SPRAWDZONE ROZWIĄZANIE dla nas... Kilkanaście lat walczyliśmy wciąż z ciągłym koszeniem i plewieniem uciążliwych chwastów i zwalczaniem roślinności porastającej mokradła. To rozwiązanie pozwoliło nam cieszyć się wolnymi chwilami spędzonymi przy grillu i na odpoczynku... Od dwóch lat możemy stąpać suchą stopą po ścieżkach w naszym ogrodzie nawet po wielkich roztopach i deszczowej nawałnicy... Również podjazd do garażu wysypany jest żwirkiem...
ursulka
pamelka
agnieszka72 Witaj i zapraszam na dalszy spacerek...
a to mnie ubawiłaś do jakiego ideału - ja mam wciąż w głowie masę planów i przeróbek... Ale dziękuję - miło ,że tak myśliszrobaczek_Poznan pisze:...ideału...:108
malgocha1960
malgocha1960 pisze:...interesuje mnie z czego macie podjazd do garażu zrobiony...
Gosiu - my jak kot chadzamy własnymi ścieżkami i szukamy rozwiązania, które dla nas będzie najlepsze... Zaścielona włóknina obsypana żwirkiem to SPRAWDZONE ROZWIĄZANIE dla nas... Kilkanaście lat walczyliśmy wciąż z ciągłym koszeniem i plewieniem uciążliwych chwastów i zwalczaniem roślinności porastającej mokradła. To rozwiązanie pozwoliło nam cieszyć się wolnymi chwilami spędzonymi przy grillu i na odpoczynku... Od dwóch lat możemy stąpać suchą stopą po ścieżkach w naszym ogrodzie nawet po wielkich roztopach i deszczowej nawałnicy... Również podjazd do garażu wysypany jest żwirkiem...
ursulka
A to dobre... Dziękujemy - Takie słowa uznania to dla nas ładunek nowej energii do dalszego działania Dziękujemy i również gorąco pozdrawiamy.ursulka pisze:Jolu...oto triumf ducha twórczości...Ula
pamelka
A ja też chcę oglądać... gdzie Joluś Twoje fotki- czy przegapiłampamelka pisze:A ja tylko oglądam i oglądam ...196
agnieszka72 Witaj i zapraszam na dalszy spacerek...
- doromichu
- Od: 12 mar 2011, o 18:41
chyba juz wiecej nie dam rady napisac cudny cudny ten ogrod
- jola1010
doromichu witaj - zapraszam jeszcze raz
Wszyscy pokazują już wiosnę - a u mnie jeszcze roztopy A to już dzisiejsze fotki ;
No to się popisałam... Długo, długo mnie nie było ,a dzisiaj Was zasypałam fotami z naszego ogrodu...
Wszyscy pokazują już wiosnę - a u mnie jeszcze roztopy A to już dzisiejsze fotki ;
No to się popisałam... Długo, długo mnie nie było ,a dzisiaj Was zasypałam fotami z naszego ogrodu...
- reniuniek
- Od: 30 sie 2010, o 08:01
Ja takie fotki moge oglądać bez końca........
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam Renata
Zapraszam Renata
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Zdecydowanie taki widok też ma swój urok. Co to za krzew bez liści, czerwone pędy na 5 zdjęciu od końca. Może to dereń? szukam czegoś co zimą mimo braku liści jest ogniście czerwone. Podobno dereń biały tak wygląda. to on czy coś innego?