Jeśli cię to pocieszy, to ja też złamałam pęd storczykowi, który nawet nie pamiętam dokładnie jak kwitnie, a żadnych rozgałęzień nie ma i nie będzie miał przynajmniej w najbliższym czasie. Także wiem co czujesz...Magdalenka88 pisze:Ja też przed chwilą złamałam pęd Jestem na siebie wściekła Co prawda ma dwa odgałęzienia, ale na głównym pędzie miał już takie duże pączki! Nie wiem, co teraz zrobić, spięłam klamerką i jakoś się trzyma, ale nie wiem co dalej robić
Storczyki aventii
Re: Storczyki aventii
- 3velyna
- 500p
- Od: 21 mar 2012, o 20:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Faktycznie nietypowe ubarwienie ma ten storczyk bardzo mi się podoba
Jednak postanowiłam sobie, że będę kupować tylko miniaturki, dlatego ta Twoja szczególnie chwyciła mnie za serducho
Ta jasna obwódka mnie urzekła
Chętnie będę tu wpadać
Pozdrawiam! Ewelina
Uczę się być >dobrą< fal-mamą :) Dopiero zaczynasz? Chętnie POMOGĘ !
Zapraszam do obejrzenia moich storczyków ? mini w szklarence ?
Uczę się być >dobrą< fal-mamą :) Dopiero zaczynasz? Chętnie POMOGĘ !
Zapraszam do obejrzenia moich storczyków ? mini w szklarence ?
- adamanna
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 kwie 2008, o 23:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Kolekcja szybko sie rozrasta, storczyki bardzo ładne - szczególnie dendrobium wpadło mi w oko
A co do miniaturek to nie wiem czy muszą rosnąć w mchu - osobiście bardzo nie lubię tego podłoża (twoje na oko tez bardzo mokre - więc uważaj bo można stracic korzonki) Swoja miniaturkę przesadziłam w normalne podłoże storczykowe - póki co nic zlego sie nie dzieje , ale tez nie przyrasta jeszcze
A co do miniaturek to nie wiem czy muszą rosnąć w mchu - osobiście bardzo nie lubię tego podłoża (twoje na oko tez bardzo mokre - więc uważaj bo można stracic korzonki) Swoja miniaturkę przesadziłam w normalne podłoże storczykowe - póki co nic zlego sie nie dzieje , ale tez nie przyrasta jeszcze
- Arkadius121
- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
I piękne kolejne okazy.Pozdrawiam
-
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
Piękna miniaturka