Rodzik 66
-
- 500p
- Od: 26 sie 2010, o 15:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Rodzik 66
zawsze możesz przycinać i nie pozwolić się tak rozrosnąć
- kasia82
- 500p
- Od: 25 lut 2012, o 09:36
Asiu spokojnie! Zanim one podrosną do takich rozmiarów to może kupisz nową działkę albo hmm będzie koniec świata
Asiu po prostu mocniej przytniesz na jesień i wiosnę, ja swoje przycinam w zależności od wielkości od 5cm do 15cm, sadź co masz i tam gdzie sobie zaplanowałaś. Ja też dostałam "po głowie" od M za swoje rabatki, bo trawnika mu mało a i tak na nim nie leży tylko na basenie albo na leżaku, ale Asiu w sumie ty masz dzieci więc może to troszkę inaczej wygląda
Wczoraj była u mnie dwójka maluszków biegały po warzywniaku czyli tam gdzie miały zakaz a trawnik oczywiście pusty
Asiu po prostu mocniej przytniesz na jesień i wiosnę, ja swoje przycinam w zależności od wielkości od 5cm do 15cm, sadź co masz i tam gdzie sobie zaplanowałaś. Ja też dostałam "po głowie" od M za swoje rabatki, bo trawnika mu mało a i tak na nim nie leży tylko na basenie albo na leżaku, ale Asiu w sumie ty masz dzieci więc może to troszkę inaczej wygląda
Wczoraj była u mnie dwójka maluszków biegały po warzywniaku czyli tam gdzie miały zakaz a trawnik oczywiście pusty
Pozdrawiam
- as1112
- 200p
- Od: 28 mar 2012, o 15:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Ufff, no to troszkę mnie pocieszyłyście Chyba tak zrobię, będę je systematycznie przycinać żeby się nie rozłaziły. A już myślałam żeby je opchnąć na all ;)
No właśnie, te dzieciaki U nas dlatego warzywnik będzie ogrodzony i zakaz wstępu ;)
Jakiej szerokości macie rabaty?
No właśnie, te dzieciaki U nas dlatego warzywnik będzie ogrodzony i zakaz wstępu ;)
Jakiej szerokości macie rabaty?
Moje początki: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=55280" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- 500p
Oj to rożnie. Pod oknem domku przy ścieżce tak na oko bo nie mierzyłam ma 35cm x 450cm. Dwie mają takie wymiary tylko jedna jest lewa a druga prawa i sa to rogi działek , trzeci róg działki z kącikiem porzeczkowym ma głębokości ok 130cm i boki po 300-400cm, będzie jeszcze czwarty róg działki ale nie wiam jeszcze jak z wymiarami bo tam jest kompostownik i muszę go jakos wkomponować.
Pod drugim oknem mam jakieś 45cm x 180cm, i kolejna wzdłuż domku 70x450cm
Pod drugim oknem mam jakieś 45cm x 180cm, i kolejna wzdłuż domku 70x450cm
- as1112
- 200p
- Kontakt:
Dzięki bardzo. Tak myślę aby choć do 150 cm je poszerzyć.
Co do tych jałowców jeszcze to właśnie wyczytałam, ze fajnie wyglądają na wrzosowiskach ;) Za moimi wrzosami jeden jest posadzony więc będę go przycinać systematycznie i mam nadzieję będzie dobrze. Poza tym dwa postanowiłam wsadzić przed tarasem ( którego jeszcze nie ma ;) To już 3 rozdysponowane. Jeden jest jakiś padnięty a z czterema to już jakoś sobie poradzę
Modlę się żeby woda już była Czekam na męża, wciągamy pizzę i na działeczkę. Codziennie jesteśmy po około 2 godzinki i po troszeczku ciupiemy ;)
Co do tych jałowców jeszcze to właśnie wyczytałam, ze fajnie wyglądają na wrzosowiskach ;) Za moimi wrzosami jeden jest posadzony więc będę go przycinać systematycznie i mam nadzieję będzie dobrze. Poza tym dwa postanowiłam wsadzić przed tarasem ( którego jeszcze nie ma ;) To już 3 rozdysponowane. Jeden jest jakiś padnięty a z czterema to już jakoś sobie poradzę
Modlę się żeby woda już była Czekam na męża, wciągamy pizzę i na działeczkę. Codziennie jesteśmy po około 2 godzinki i po troszeczku ciupiemy ;)
Moje początki: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=55280" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- 500p
To smacznego i miłego ciupania
- as1112
- 200p
- Kontakt:
Uschły mi poziomki a świerki Conica przyszły mniejsze niż miały być - 28 cm zamiast 40 cm Dół!
-
- 500p
Pewnie liczyli z bryłą korzeniową ja bym reklamowała
- as1112
- 200p
- Kontakt:
Piękny poniedziałek, początek tygodnia i od razu zła wiadomość - domek będzie postawiony nie w tę sobotę ale dopiero za tydzień. Brrrr, jak ja nie lubię takich niespodzianek Wszystkie plany dały w łeb Oby to już był ostateczny termin.
Wczoraj nie byliśmy na działce. Moja chrześnica miała Komunię więc wielka uroczystość za nami. Jak tylko młodsza latorośl się zbudzi i wsunie śniadanko idziemy podlewać. Susza jest niemiłosierna, nie pamiętam kiedy padało. Posiałam warzywka więc teraz obowiązkowo muszę latać podlewać Nie wiem co z tego wyrośnie ale ten rok i tak bardziej próbny jest więc nawet się nie zmartwię gdy zobaczę tylko chwasty
Wczoraj nie byliśmy na działce. Moja chrześnica miała Komunię więc wielka uroczystość za nami. Jak tylko młodsza latorośl się zbudzi i wsunie śniadanko idziemy podlewać. Susza jest niemiłosierna, nie pamiętam kiedy padało. Posiałam warzywka więc teraz obowiązkowo muszę latać podlewać Nie wiem co z tego wyrośnie ale ten rok i tak bardziej próbny jest więc nawet się nie zmartwię gdy zobaczę tylko chwasty
-
- 500p
Jak tam po weekendzie?
- as1112
- 200p
- Kontakt:
Równocześnie napisałyśmy, he, he. Odpowiedź u góry
-
- 500p
ehhh tez nie znoszę jak mi ktoś lub coś krzyżuje plany
- kasia82
- 500p
- Od: 25 lut 2012, o 09:36
Hej dziewczynki
U mnie troszkę popadało wczoraj i dzisiaj rano, nie musiałam podlewać w niedziele.
Asiu jakie warzywka posiałaś?
U mnie troszkę popadało wczoraj i dzisiaj rano, nie musiałam podlewać w niedziele.
Asiu jakie warzywka posiałaś?
Pozdrawiam