Własnie tak zrobiłam, dość biedne były wyblakłe, chyba od słońca, poodrywałam troche, no i tak jak radziłes zostawiłam po jednym wierzchołku. Mam nadzieje, że w prawidłowy sposób poobrywałam.forumowicz pisze:Raczej nie. Ale w paru krzakach oberwij te dolne liscie, które dotykają ziemiatomowa pisze:chyba nic im na razie wielkiego nie jest.
Pomidory problem z sadzonkami
Re: Pomidory problem z sadzonkami
Pozdrawiam
Edyta
Edyta
A ja mam nadzieję, że pomidory nie są samokończące.atomowa pisze: Mam nadzieje, że w prawidłowy sposób poobrywałam.
- Belinek
- 100p
- Od: 1 cze 2011, o 20:56
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
[quote="atomowa"]/quote]
Strasznie mizerne masz te pomidory. Kto wie co z tego będzie bez zastosowania środków ochronnych.
Ja też mam bardzo słabe, oto moje zdjęcia.
Nasadzenia 8 i 15 kwiecień
Strasznie mizerne masz te pomidory. Kto wie co z tego będzie bez zastosowania środków ochronnych.
Ja też mam bardzo słabe, oto moje zdjęcia.
Nasadzenia 8 i 15 kwiecień
Jesteśmy marionetkami naszej nieświadomości.
Zadziwiające jest to , jak osądzamy bliskich nie zdając sobie sprawy z podłości naszego lekceważenia dopóki ich nam nie zabraknie, Carlos Ruiz Zafón
Zadziwiające jest to , jak osądzamy bliskich nie zdając sobie sprawy z podłości naszego lekceważenia dopóki ich nam nie zabraknie, Carlos Ruiz Zafón
- roots23
- 500p
- Od: 23 sie 2010, o 16:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam, mam problem z pomidorkami koktajlowymi. Otórz pojawiło się na nich pełno malusich czarnych robaczków i małych czarnych kropek. Help jaki i z czego wykonac oprysk? dodam, że bardzo mi na nich zależy
Pozdrawiam wszystkich ogrodników Renata
-
- 200p
- Od: 11 mar 2012, o 19:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
chyba miedzianem ??tylko czy nie za późno???
- cantati
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 lut 2012, o 17:00
Roots23, wstaw zdjęcie.
Miedzian to środek grzybobójczy nie owadobójczy.
Miedzian to środek grzybobójczy nie owadobójczy.
Pozdrawiam, Dorota
Ja też. Sadzonki kupiłam u ogrodnika na targu, właściwie to mi tak namieszał, że sama po trochu nie wiem które to które , mam malinowy ożarowski, bawole serce, koktajlowe, koralika, jakiś żółty, malinowy warszawski z tym, że koralika i część z koktajlowych rozpoznałam... chybaforumowicz pisze:A ja mam nadzieję, że pomidory nie są samokończące.atomowa pisze: Mam nadzieje, że w prawidłowy sposób poobrywałam.
Mam na pewno nauczkę na przyszły rok, żeby rozważniej sadzić, a przynajmniej wiedzieć gdzie co jest.
No cóż, blondynki tak mają
A pociesz co by się stało gdybym tak hipotetycznie oberwała takiego samokończącego...?
-- 26 maja 2012, o 14:43 --
Twoje, przy moich pierwsza klasa.
Pozdrawiam
Edyta
Edyta
- DORAROSA
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 5 mar 2012, o 16:02
Witam ponownie,oto moje pomidorki może wiecie co im jest ,ja już nie mam pomysłu zastanawiam się ,czy warto je wysadzać do gruntu ?
DOSIA
-
- 200p
- Od: 20 lut 2012, o 12:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nie chcę być złośliwy ale wyglądają jakby rosły w .................. szafie.
Pozdrawiam Piotr
- cantati
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 lut 2012, o 17:00
Dosia, one są moim zdaniem przetrzymane w tych paletkach straaaaaasznie dużo za długo. Powinny być z nich przesadzone do półlitrowych pojemników z półtorej miesiąca temu, a od minimum tygodnia-dwóch powinny być już w gruncie. Z głodu po prostu padają. Teraz to ja nie wiem, czy coś z nich będzie, choć podobno pomidor to twarda sztuka Możesz wysadzić, ale ja bym raczej kupiła gotowe flance.
Pozdrawiam, Dorota
- DORAROSA
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 5 mar 2012, o 16:02
Ło Boziu
Sadystyczno masochistyczne podejście do pracy.
Będziesz za te pomidory smażył się w smole.
Każde życie warto podtrzymać . SAĆ:)
Dopiero drugi sezon siałam swoje własne pomidorki ,może powiesz mi gdzie zrobiłam błąd .Około tydzień temu popryskałam je miedzianem i jak widać nic nie pomogło(jest to huzar ,a czarnuszki są już w gruncie)i wyglądają o wiele lepiej ,chć posiałam je tydzień później i są mniejsze ?!
Dopiero drugi sezon siałam swoje własne pomidorki ,może powiesz mi gdzie zrobiłam błąd .Około tydzień temu popryskałam je miedzianem i jak widać nic nie pomogło(jest to huzar ,a czarnuszki są już w gruncie)i wyglądają o wiele lepiej ,chć posiałam je tydzień później i są mniejsze ?!
DOSIA
-
- 200p
- Od: 11 mar 2012, o 19:37
- Kontakt:
Przesadź je w końcu do gruntu lub dużych doniczek i skończ lamentować!!!!!!!!!DORAROSA pisze:Ło Boziu