Wstążeczka

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wstążeczka

Post »

:oops: Dziękuję ;:180 Moniu znów wstawiłam wczorajsze foty Lincolna .Ma ostatnie 2 kwiaty .Nie mam aż tak ładych róż jakbym chciała mieć .W tym roku wyjątkowo ma brzydkie liście ,ale róże i tak sobie z tego nic nie robią i nadal pięknie kwitną .W przysżłym sezonie muszę bardziej o nie zadbać .U Tosi wszystko lepiej rośnie ,bo ma cały dzień prawie słonko ,a mój ogródek z północnej strony .O 16 jest juz całkowity cień
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Witaj Moniu pospacerowałam po Twojej wstążce i widzę bardzo zadbaną wypielęgnowaną działeczkę ,uroczo wygląda biały grysik na rabatce ,też mam zamiar zastosować u siebie :D zainteresowałam się ukorzenianiem hortensji Pinky Winky z patyczków ,możesz podpowiedzieć jak to się robi ,bardzo chciałabym ją mieć ,jak byś mogła przysłać mi na wiosnę chociaż jeden patyczek no może dwa ,była bym bardzo wdzięczna ,może dała bym ci coś w zamian :D
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Monikwiaty
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 23:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

JADZIU- ja nie zauważyłam by cokolwiek u Ciebie było gorzej ,ale ja to gość a właściciel zawsze chce lepiej i bardziej i zawsze sądzi że może więcej,dla mnie u Ciebie już jest Bosko ale Ty wiesz lepiej. Jakie Ty zdjęcia robisz... może kiedyś i mnie takie wyjdą.
GRACHA- patyczkami służę wiosną tylko się przypomnij,jak to się robi? ja nie wiem... ja fakt zbyt późno ale patyczki odcięte wsadziłam do kwaśnej ziemi,dbałam by była wilgotna i one wypuściły najpierw liście a potem korzonki ,więc chyba to wystarczy:)
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Też tak ukorzeniałam Grandiflorę i nawet do kwaśnej ziemi nie wkładałam tylko nakryłam patyczek słoikiem i może w przyszłym roku będzie kwitła .Moniś zdjęcia to też kwestia nauki .Ja uczyłam sie od wnusia podpatrywałam i pytałam a i tak nie zawsze uda mi sie zrobić porządne fotki .Gdyby na zdjęcia spojrzeć okiem fachowca to powiedziałby ,ze to kiczowate zdjęcia ,ale dla mnie to wystarcza ;:180
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

:wit Moniu super na wiosnę przypomnę się o patyczki :tan
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Moniko, ja także bardzo lubię hortensję, a więc z przyjemnością czytam, że i u ciebie także tej wiosny zagościły.
Mam ich kilkanaście, ale chyba najpiękniejsza jest jednak Limelight i Vanille Fraishe. Ta druga przezimowała już tę okropną zimę, a więc wiąże w ogóle z hortensjami duże nadzieje.
Z patyczków rozmnaża się bardzo łatwo. Wiosną dostałam dwa patyczki Bobo od forumki Franceski. Wyobraź sobie, że te patyczki zakwitły u niej w słoiku i właśnie takie kwitnące mi dała. Ciekawa jestem, czy przeżyją zimę, bo ta Bobo jest cudna. Czy zamierzasz powiększyć ich kolekcję?
Monikwiaty
1000p
1000p

Post »

Witajcie:)
JADZIU- Ja o słoiczku nie pomyślałam,dałam patyczki do takich malutkich doniczek po sadzonkach. To pierwsza rzecz jaka poza bylinami udała się i nie uschła . Inne krzewy kiedyś próbowałam (berberys,bukszpan,tuje) ale nigdy nie chciały współpracować:)
GRACHA- W notesie zapisała,koniecznie przypomnij:)
WANDZIU- U mnie zimowała już Anabellka kilka sezonów, Pinky i Limelight jedną ,ostatnia zimę. W tym roku dokupiłam Vanilkę,Grandiflorę i Bobo właśnie przez internet i mam nadzieje że za rok też będą takie piękne, kupowane były późno więc w tym to 3 patyczki na każdej były. Pewnie się jeszcze skusze na nie jedną ,jeśli poznam odmiany które wpadną mi w oko. Na tą chwilę na liście mam Mega Mindy, i nad nią się zastanawiam bo zapowiada się z opisu interesująco, na żywo niestety nie widziałam:)
Serdecznie pozdrawiam ,ponieważ mój weekend na wyjeździe zostawiam dla miłych gości dwa zdjęcia z Rosarium Chorzowskiego
nn ;:167 lincoln?
Obrazek
i całe poletko różyczek, czerwony z różowym ,odważne zestawienie a jak cudownie wyglądały całe łany
Obrazek
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Szybciutko proszę mi tu rozszyfrować co to za różyczka, ta czerwona obok różowej. To Red Fairy? Takiej szukam właśnie.
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Monikwiaty
1000p
1000p

Post »

Kochana to tylko znawcy mogą, tam nie było tabliczek ale wyglądała na fairy :)
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Witaj,
oszalałam na punkcie Twojego Multiblue ;:oj, jest przepiękny..Mój wygląda kompletnie inaczej. Czy mogę prosić o namiar sprzedawcy na priv:?:
Polecam Beautiful Bride - ma ogromne kwiaty i powtarza kwiaty nawet teraz :uszy
Potwierdzam, bardzo lubię BB, kwiaty ma jak 2 damskie dłonie. W tym roku startował od zera i ślicznie mi zakwitł
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Monisiu mogę sie mylić ,ale ona bardziej wygląda jak PAPA MEILLAND .On też pięknie pachnie i ma właśnie takie płatki zwinięte w dół i ma wiekszy kwiat niż Lincoln .Porównaj sobie Moniś
http://www.rosebook.ru/roses/gallery/mr-lincoln/
http://www.rosebook.ru/roses/gallery/papa-meilland/
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Faktycznie długa i wąska ta Twoja działka. A ja narzekałam nieco (ale tylko przy budowie) na moje 20 metrów ;:14 A Ty masz tam dom (może czegoś nie doczytałam)?
Masz już wiele ślicznych roślin, w tym róż :D
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

:wit Moniko! z wielką przyjemnością pospacerowałam po Twojej"ogrodowej wstążce".
Różnorodność roślin i ich bogata paleta barw sprawia,że nie chce się z niego wychodzić.Podoba mi się tu -będę często zagladała.Pozdrawiam i zapraszam do siebie. ;:180
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”