Mandarynka z pestki.
Re: Mandarynka z pestki.
Chciałambym ponowić pytanie jak przyciąć madarynke bo jednak te pędy są suche Będę wdzięczna za pomoc
- BobejGS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Tnij przed zdrowym oczkiem
Te suche wiem jak obciąć. Chodzi mi o przycięcie tych zielonych, tak żeby się ładnie krzewiła. A wiem, że jest tu kilka speców którzy mają swoje ładnie rozkrzewione.
- larry1976
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 17 mar 2014, o 12:21
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Mandarynka z pestki.
Witam wszystkich
Mandarynka wyrosła mi w doniczce po prostu wrzuciłem parę pestek po zjedzeniu mandarynki, przesadziłem ją do doniczki i przebywa obecnie na oknie cały, jest osłoneczniona gdyż po tej stronie ma słońce cały dzień. Ma już może z rok tak mi się wydaje, trudno mi powiedzieć, a piszę dlatego bo mi ma poczek i bedzie kwitnąć, mam pytanie czy muszę ją wystawić na dwór chodzi o to by kwiat został zapylony ? Dajcie znac co i jak fotke dołączę. pozdrawiam.
Regulamin forum się kłania... np. zdjęcia,stopka,avatar łamią go ... zapraszam do jego przestudiowania/Administrator
Mandarynka wyrosła mi w doniczce po prostu wrzuciłem parę pestek po zjedzeniu mandarynki, przesadziłem ją do doniczki i przebywa obecnie na oknie cały, jest osłoneczniona gdyż po tej stronie ma słońce cały dzień. Ma już może z rok tak mi się wydaje, trudno mi powiedzieć, a piszę dlatego bo mi ma poczek i bedzie kwitnąć, mam pytanie czy muszę ją wystawić na dwór chodzi o to by kwiat został zapylony ? Dajcie znac co i jak fotke dołączę. pozdrawiam.
Regulamin forum się kłania... np. zdjęcia,stopka,avatar łamią go ... zapraszam do jego przestudiowania/Administrator
Regulamin forum proszę poznać
- tomekb1
- Przyjaciel Forum - silver
- Od: 30 gru 2012, o 18:33
Jak Ci tak szybko zakwitła z pestki, to jesteś szczęściarzem trafiając na wielozarodkowe nasionko. Kwiat zapyli Ci się i bez wystawiania na dwór. Roślina może być cały czas w domu na oknie (oprócz kuchni z kuchenką gazową).
Pozdrawiam
Tomek
Tomek
- Marcin01988
- 500p
- Od: 23 gru 2010, o 21:05
Jako ozdoba takie mandarynki z pestek są dobre ale owoców to chyba z nich nie będzie.
Może sam jak mi się trafią pestki to sobie nasionka do ziemi posadzę i będę czekać
Może sam jak mi się trafią pestki to sobie nasionka do ziemi posadzę i będę czekać
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 27 lut 2014, o 15:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A no na owoce to ja nie liczę, byle sobie żyło i rosło zdrowo Owoce mam za to na kalamondynce to mandarynka nie musi już mieć
- BobejGS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Kontakt:
Moje mandarynki popikowałem Ciekaw jestem jak będą rosły
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 27 lut 2014, o 15:57
Duże już są? Mi wyrosło już nawet 7 siewek, a pestek było 6
- larry1976
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 17 mar 2014, o 12:21
- Kontakt:
Mandarynka z pestki - Kwitnie oto dowód
Witam wstawiam obiecaną fotkę kwatu mandarynki, jakoś przedwczoraj dopiero się rozwinął, długo mu to trwało pozdrawiam.
Regulamin forum proszę poznać
- Marcoo16
- 1000p
- Od: 24 mar 2013, o 15:55
Ale piękny
na pewno cudnie pachnie
na pewno cudnie pachnie
Pozdrawiam Marek
Mój "mały" zakątek... - czyli ogród i pogaduchy
Spraw, aby każdy dzień miał szansę stać się najpiękniejszym dniem twojego życia. [Mark Twain]
Mój "mały" zakątek... - czyli ogród i pogaduchy
Spraw, aby każdy dzień miał szansę stać się najpiękniejszym dniem twojego życia. [Mark Twain]
-
- 10p - Początkujący
- Od: 19 mar 2014, o 10:56
Witam,
mam pytanie co do mojej mandarynki (wyszła z ziemi 4 dni temu).
"Listki", które widzicie na dole to pozostałość po pestce, która się rozdzieliła na pół po tym jak zdjąłem z niej wierzchnią osłonkę. Ze środka normalnie wyrosła łodyżka i roślina puszcza wyżej normalne listki.
Pytanie brzmi czy powinienem tę pestkę oderwać? W jakiś sposób obciąża siewkę?
Czy też totalnie się tym nie przejmować i zostawić tak jak jest?
To jedyna z 5 posianych pestek, która zechciała kontynuować swój żywot jako roślina, stąd też nie chciałbym jej stracić przez taką bździnę
mam pytanie co do mojej mandarynki (wyszła z ziemi 4 dni temu).
"Listki", które widzicie na dole to pozostałość po pestce, która się rozdzieliła na pół po tym jak zdjąłem z niej wierzchnią osłonkę. Ze środka normalnie wyrosła łodyżka i roślina puszcza wyżej normalne listki.
Pytanie brzmi czy powinienem tę pestkę oderwać? W jakiś sposób obciąża siewkę?
Czy też totalnie się tym nie przejmować i zostawić tak jak jest?
To jedyna z 5 posianych pestek, która zechciała kontynuować swój żywot jako roślina, stąd też nie chciałbym jej stracić przez taką bździnę
Pozdrawiam, Daniel