Działka Pestki - rok 2013
Re: Działka Pestki - rok 2013
Tereniu witaj
Niech te Święta upłyną Wam w ciepłej ,rodzinnej atmosferze ,niech będą zdrowe , radosne , niezapomniane i wolne od trosk dnia codziennego . Składam Ci życzenia dziś , bo na Forum będę zaglądać dopiero po świętach.
Niech te Święta upłyną Wam w ciepłej ,rodzinnej atmosferze ,niech będą zdrowe , radosne , niezapomniane i wolne od trosk dnia codziennego . Składam Ci życzenia dziś , bo na Forum będę zaglądać dopiero po świętach.
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.
H. Jackson Brown
H. Jackson Brown
- pestka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 gru 2008, o 21:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam nic ciekawego dalej zima niestety .Dzięki za życzenia kochane dziewczynki troszkę zajęłam się pikowaniem lwiej paszczy na balkon to jest bylinowa raz
posiana sama się wysiewa i bardzo niska ,na zimę zabieram skrzynkę do piwnicy
pomidorki
i moja albizia ciekawa jestem jaka mi urośnie
posiana sama się wysiewa i bardzo niska ,na zimę zabieram skrzynkę do piwnicy
pomidorki
i moja albizia ciekawa jestem jaka mi urośnie
Pestka zaprasza na swoją działkę: SPIS moich wątków Działka ROD pestki -rok 2016-2022 Kupię-sprzedam
- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pesteczko - jakie masz śliczne siewki. Lwie paszcze też bardzo lubię. Moja koleżanka co roku ma mnóstwo samosiejek i te, które od niej dostaję - to mi najładniej kwitną. Kilka razy siałam sama kupowane w sklepie nasionka, ale nie były takie ładne. Nie ma to jak szczerze podarowane roślinki - prawda?
- pestka
Witajcie Ambotak lwie paszcze już spore ale nie chcę dużo małe skrzyneczki na balkon to wystarczy.A na działce sporo pracy grabienia uprzątnąć suche po zimie kikuty po obcinałam ,a teraz po kolei porządkuje tyle wiosny krokusy już u mnie przekwitają nie nacieszyłam się nimi a nornice to plaga dziur narobiły mnóstwo idę kupić coś na nornice, bo zjedzą resztę cebul tulipanów tyle zdjęć tylko uchwyciłam
na razie tyle jutro idę na działkę pracować dzisiaj wizyty u lekarzy
pozdrawiam
na razie tyle jutro idę na działkę pracować dzisiaj wizyty u lekarzy
pozdrawiam
Pestka zaprasza na swoją działkę: SPIS moich wątków Działka ROD pestki -rok 2016-2022 Kupię-sprzedam
- pestka
Kochani znalazłam chwilę aby się odezwać ,w ten deszczowy dzień;dobrze że wczoraj choć na troszkę byłam na działce popielić truskaweczki i to co się dało, czyli wsadziłam resztę mieczyków z tygodniowym odstępem żeby nie wszystkie naraz kwitły .
Miałam piękny [Rdes Auberta ]ale niestety padł po 3 sezonach zmarzł lub zgnił , jak spotkam muszę kupić drugi ,. teraz cieszę się tulipanami i szafirkami.mam nadzieję że jutro będzie lepsza pogoda.
pozdrawiam wszystkich
Miałam piękny [Rdes Auberta ]ale niestety padł po 3 sezonach zmarzł lub zgnił , jak spotkam muszę kupić drugi ,. teraz cieszę się tulipanami i szafirkami.mam nadzieję że jutro będzie lepsza pogoda.
pozdrawiam wszystkich
- pestka
Witam co nowego u was bo u mnie tulipanki kwitną, czereśnia też kwitnie, tylko nie wiem kiedy pryskać i czym żeby owoc był nie robaczywy może ktoś mi poradzi z was kochani .
życzę słonka i miłego dzionka
życzę słonka i miłego dzionka
- zuzola11
- Od: 14 sty 2013, o 10:36
Witaj Pestko wiosna u ciebie w pełni co do oprysków to moja wiedza jest tak , że można je wykonac kiedy opadną wszystkie płatki kwiatów z drzewa . Nie robi sie oprysków na drzewach które jeszcze kwitna czyli maja jeszcze kwiaty
zuzola11 zapraszam - Moje pierwsze "kroki" na działce
Kasia
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 27&start=1" onclick="window.open(this.href);return false;
Kasia
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 27&start=1" onclick="window.open(this.href);return false;
- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Pesteczko - z opryskami niestety nic nie poradzę, bo nie mam do nich ani ręki ani zamiłowania.
Za to zazdroszczę Ci sreduszki, Moja padła Już nie potrafię powiedzieć która to z kolei. Nie pasuje im u mnie miejsce albo ziemia. Nie będę już więcej próbować. A jak u Ciebie z pogodą? Moja córka narzeka że cały czas pada, a u mnie z kolei bardzo sucho.
Za to zazdroszczę Ci sreduszki, Moja padła Już nie potrafię powiedzieć która to z kolei. Nie pasuje im u mnie miejsce albo ziemia. Nie będę już więcej próbować. A jak u Ciebie z pogodą? Moja córka narzeka że cały czas pada, a u mnie z kolei bardzo sucho.
- maryla-56_56
- Od: 16 kwie 2009, o 19:18
Tereniu teraz dopiero po opadnięciu 3/4 kwiatów można opryskać preparatem grzybobójczym. Na Nasionnice trześniówkę, która powoduje robaczywienie pryska się preparatem Decis. Trzeba śledzić komunikaty o wylocie tych much. Lot much trwa od końca maja do połowy lipca.
Tak robi mój M. Wcześniej też opryski robił, ale to jeszcze było przed pąkami.
Śliczne szafirki, a jaki soczysty tulipan.
Tak robi mój M. Wcześniej też opryski robił, ale to jeszcze było przed pąkami.
Śliczne szafirki, a jaki soczysty tulipan.
- pestka
Zuzola11dzięki za radę nigdy tego nie robiłam a co roku czereśnie robaczywe więc pomyślałam o oprysku i śliwki Węgierki to samo, kupiłam oprysk czekam na deszcz a później oprysk.
Ambo ja też nigdy nie pryskałam ale kiedyś trzeba zacząć prawda .Serduszka jest już 3 sezon jeszcze mam białą ale ona później wychodzi u mnie nie ma deszczu ,może jutro będzie padać mają być burze.
Marylko dzięki za radę o oprysku właśnie dzisiaj kupiłam czekam deszczu to później oprysk kwiaty lecą z drzew, pełno już leży na ziemi.Myślę że po deszczu oprysk
bo deszcz zmyje oprysk i co potem.
U mnie jutro zapowiadają burze może popadać.
Ambo ja też nigdy nie pryskałam ale kiedyś trzeba zacząć prawda .Serduszka jest już 3 sezon jeszcze mam białą ale ona później wychodzi u mnie nie ma deszczu ,może jutro będzie padać mają być burze.
Marylko dzięki za radę o oprysku właśnie dzisiaj kupiłam czekam deszczu to później oprysk kwiaty lecą z drzew, pełno już leży na ziemi.Myślę że po deszczu oprysk
bo deszcz zmyje oprysk i co potem.
U mnie jutro zapowiadają burze może popadać.
- pestka
Witam dzisiaj na działce pielenie i sadzenie dalii ,tylko kilka sztuk resztę zmarzły nie ciekawie z daliami w tym roku.Może jutro będzie oprysk drzewek. Po wczorajszym deszczu zakwitły Kamasje,irysek,zaczynają kwitnąć czosnki,bodziszek żałobny, kuklik,floks,pigwa, serduszka jedna i druga.
tyle na dziś dobrej nocy
tyle na dziś dobrej nocy
- Paulii
- Od: 25 lut 2013, o 15:03
Witaj Pestko piękne miałaś kwiaty w 2011 roku w tym również widac ze piękne juz Ci zakwitły
Pauli "To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"
- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
U mnie też wszystko ładnie kwitnie i jest mokro bo ciągle pada , nawet trawnika córka nie może dokończyć bo mokro .. Ja mam jasno-liliową kamasję ,może się wymienimy bo mam już ich sporoa takiej jeszcze nie mam .