Krzyżówki Kozuli - odnowienie pełnej listy - opisy + zdjęcia
Re: Krzyżówki Kozuli - odnowienie pełnej listy - opisy + zdjęcia
K/55 Cherokee Purple x Black Zebra F3 (2014 wojtek i/Kasencja/Kozula)
Również były dwa krzaczki w uprawie i 2 różne wersje.
1 bursztynowy plenny i smaczny. Ten powtórzył wygląd i cechy jakie opisywały w swoich postach Zuzia 55 i Kasencja.
2 zebrowany poszedł chyba w tatę - niestety jego zdjęć nie posiadam.
Również były dwa krzaczki w uprawie i 2 różne wersje.
1 bursztynowy plenny i smaczny. Ten powtórzył wygląd i cechy jakie opisywały w swoich postach Zuzia 55 i Kasencja.
2 zebrowany poszedł chyba w tatę - niestety jego zdjęć nie posiadam.
Pozdrawiam Wojtek
K/58 CLX 37 397 x spłaszczony malinowy Ff F3 (2014 wojtek i/Zuzia55/Kozula)
Bardzo fajny pomidorek, dobrze wiązał pyszne malinowe i dosyć mięsiste pomidorki. Na poszczególnych gronach owoce o dość zróżnicowanych kształtach.
Bardzo fajny pomidorek, dobrze wiązał pyszne malinowe i dosyć mięsiste pomidorki. Na poszczególnych gronach owoce o dość zróżnicowanych kształtach.
Pozdrawiam Wojtek
K/75 Kalman x Anna Russian F3 (2014 wojtek i/Agulka11/Kozula)
Krzaki wysokie, bardzo ładnie wiązał. Owoce dosyć duże, smaczne, mięsiste w większości serduchowate.
Krzaki wysokie, bardzo ładnie wiązał. Owoce dosyć duże, smaczne, mięsiste w większości serduchowate.
Pozdrawiam Wojtek
K/122 Purple Pear Brandywine x 37 malinowy F5 (2014 wojtek i/Cantati/Alina-277)
Kolejny bardzo smaczny pomidorek. Krzak wysoki. Dużo sporych owoców, praktycznie sam miąższ z bardzo niewielką ilością nasion.
Kolejny bardzo smaczny pomidorek. Krzak wysoki. Dużo sporych owoców, praktycznie sam miąższ z bardzo niewielką ilością nasion.
Pozdrawiam Wojtek
K/121 Orange Strawberry x Persimon F6 (2014 wojtek i/Jode22/B.Szczepański)
Duże owoce, bardzo mięsiste, smaczne. Mocno dojrzały był trochę ciapowaty. Dwa krzaczki owoce na obu identyczne.
Duże owoce, bardzo mięsiste, smaczne. Mocno dojrzały był trochę ciapowaty. Dwa krzaczki owoce na obu identyczne.
Pozdrawiam Wojtek
K/127 Rudy F6 Liść regularny (2014 wojtek i/AdamS)
Dość wysoki, owoce okrągłe, część sakiewkowatych. Dobrze wiązał. Smaczny.
Dość wysoki, owoce okrągłe, część sakiewkowatych. Dobrze wiązał. Smaczny.
Pozdrawiam Wojtek
K/138 Malinowa zebra F8 (2014 wojteki/Aimee/Jerry/ewat)
Bardzo ładny krzaczek wysoki, owoce dosyć duże, spłaszczone. Dobrze jest podwiązywać grona, bo nie utrzymują ciężaru owoców. Mięsiste i smaczne. Mogą dosyć długo poleżeć po zerwaniu. Miałem dwa krzaki i na obydwu identyczne owoce.
Bardzo ładny krzaczek wysoki, owoce dosyć duże, spłaszczone. Dobrze jest podwiązywać grona, bo nie utrzymują ciężaru owoców. Mięsiste i smaczne. Mogą dosyć długo poleżeć po zerwaniu. Miałem dwa krzaki i na obydwu identyczne owoce.
Pozdrawiam Wojtek
K/184 Malinowa zebra z dzióbkiem x malinowy 37 F4 (2014 wojtek i/Cantati/Comcia/Kozula)
Miałem trzy krzaczki tego pomidorka i dwie wersje.
Dwa krzaki wydały owoce malinowe okrągłe, bardzo smaczne. Roślinki były wysokie i ładnie wiązały.
Jeden krzak natomiast miał owoce okrągłe, pomarańczowe, lekko zebrowane. Również smaczne.
Miałem trzy krzaczki tego pomidorka i dwie wersje.
Dwa krzaki wydały owoce malinowe okrągłe, bardzo smaczne. Roślinki były wysokie i ładnie wiązały.
Jeden krzak natomiast miał owoce okrągłe, pomarańczowe, lekko zebrowane. Również smaczne.
Pozdrawiam Wojtek
K/185 Faworyt x K37 F2 (2014 wojtek i/Kozula)
Miałem tylko 1 krzaczek. Pomidorek wysoki ponad 2,5 m.Owoce malinowe mięsiste, dosyć duże. Na niższych gronach serduchowate, wyżej więcej okrągłych. Ładnie wiązał, b. smaczny. Rósł w gruncie.
Miałem tylko 1 krzaczek. Pomidorek wysoki ponad 2,5 m.Owoce malinowe mięsiste, dosyć duże. Na niższych gronach serduchowate, wyżej więcej okrągłych. Ładnie wiązał, b. smaczny. Rósł w gruncie.
Pozdrawiam Wojtek
- cantati
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 lut 2012, o 17:00
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wojtek, piękne pomidorki Ładnie Ci się rozszczepił K/122 Purple Pear Brandywine x 37 malinowy F5, u mnie w ub roku były bardziej podobne do Purple Pear Brandywine. Muszę wysiać go w przyszłym roku, może będzie takie żebrowane serducho jak u Ciebie
K/68 Big F6 Dyno x Orange Strawberry
Pomidor czerwony w typie befsztyk
Owoce zaczynają dojrzewać w drugiej połowie sezonu, ok. 85-90 dni po wysadzeniu sadzonek na miejsce stałe.
Czerwone, duże i bardzo duże befsztyki, o wadze ok. 400-700g; jeśli zawiąże dużo owoców w gronie, zdarzają się drobniejsze; smak rewelacyjny, prawdziwie pomidorowy, lekko kwaskowy, dużo miąższu, galaretki w sam raz; bardzo smaczny.
Krzak bardzo silny, wysoki, RL, liście duże, bardzo plenny i zdrowy.
K/68 Big F6 Dyno x Orange Strawberry
Owoce zaczynają dojrzewać w drugiej połowie sezonu, ok. 85-90 dni po wysadzeniu sadzonek na miejsce stałe.
Czerwone, duże i bardzo duże befsztyki, o wadze ok. 400-700g; jeśli zawiąże dużo owoców w gronie, zdarzają się drobniejsze; smak rewelacyjny, prawdziwie pomidorowy, lekko kwaskowy, dużo miąższu, galaretki w sam raz; bardzo smaczny.
Krzak bardzo silny, wysoki, RL, liście duże, bardzo plenny i zdrowy.
Pozdrawiam, Dorota
- cantati
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 lut 2012, o 17:00
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
K/141/6 F5 Albenga x Copia
Duże befsztyki, czerwone, waga ok. 400-600g jeśli wyregulujemy grona (robiłam to w ub. sezonie), jeśli nie wyregulujemy, owoce będą drobniejsze jak na poniższej fotce, ale będzie ich za to więcej; pomidorki są słodkie z lekkim kwaskiem, mięsiste i bardzo smaczne.
Krzak wysoki, RL, plenny i zdrowy.
Duże befsztyki, czerwone, waga ok. 400-600g jeśli wyregulujemy grona (robiłam to w ub. sezonie), jeśli nie wyregulujemy, owoce będą drobniejsze jak na poniższej fotce, ale będzie ich za to więcej; pomidorki są słodkie z lekkim kwaskiem, mięsiste i bardzo smaczne.
Krzak wysoki, RL, plenny i zdrowy.
Pozdrawiam, Dorota
Udało mi się znaleźć jeszcze zdjęcie całego grona K/184, a ponieważ nie mogę edytować tamtego postu to będzie tu.
I jeszcze raz zamieszczę K/134 - niech będą w jednym miejscu.
K/134 zebra żółta śliwka F6 (2014 wojtek i/Winterek/Kozula)
W tym sezonie miałem 2 krzaczki tej krzyżówki. Roślinki nieco różniły się między sobą ale ponieważ były smaczne nasiona pozyskałem z obu.
Wersja podłużna, bardziej zebrowana
oraz wersja okrągła, mniej zebrowana, owoce mocno pomarańczowe
I jeszcze raz zamieszczę K/134 - niech będą w jednym miejscu.
K/134 zebra żółta śliwka F6 (2014 wojtek i/Winterek/Kozula)
W tym sezonie miałem 2 krzaczki tej krzyżówki. Roślinki nieco różniły się między sobą ale ponieważ były smaczne nasiona pozyskałem z obu.
Wersja podłużna, bardziej zebrowana
oraz wersja okrągła, mniej zebrowana, owoce mocno pomarańczowe
Pozdrawiam Wojtek
Mała poprawka : na fotach powyżej, pokolenie F5. Nasiona wydłubane z tego, to F6.
Bardzo dobry przykład, że piątka, nie jest jeszcze stabilna.
Moje F4, było podobne do tych śliwek z pierwszej foty, (K/134). Ale miało więcej owoców w gronie i wszystkie były jednakowe.
Osobiście, nie przepadam za paskami w pomidorach, ale wygląd tego mojego F4 był rewelacyjny.
Smak trochę dziwny, taki owocowy. Ale ciekawy.
Bardzo dobry przykład, że piątka, nie jest jeszcze stabilna.
Moje F4, było podobne do tych śliwek z pierwszej foty, (K/134). Ale miało więcej owoców w gronie i wszystkie były jednakowe.
Osobiście, nie przepadam za paskami w pomidorach, ale wygląd tego mojego F4 był rewelacyjny.
Smak trochę dziwny, taki owocowy. Ale ciekawy.