Moje spełnione marzenie Małgocha1960
- anabuko1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje spełnione marzenie Małgocha1960
o Małgosiu zimy śniegu ,to Ty jeszcze masz sporo Tak jak i u mnie ale i oznaki wiosny już masz ,a ja nie
- BOGULENKA
- 500p
- Od: 23 lis 2012, o 13:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Małgosiu, ale u Ciebie bardziej wiosennie, niż u mnie. U mnie śniegu po kolana, niektórych roślinek w ogóle nie widać. Nawet nie mam fragmentu odsłoniętego trawnika, ale wiem, że będzie źle, bo trawna równo miesiąc pod śniegiem bez tlenu spędziła, więc grzybów będzie całe mnóstwo. Martwie się też bardzo żurawkami, bo niektóre z nich to już 1,5 miesiąca pod śniegiem. Szkoda, bo ta zima do pewnego momentu zapowiadała się naprawdę łaskawie. Zakupy poczyniłaś Gosiu śliczne, pięknie różanie będzie u Ciebie.
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Aniu,Bogusiu,śniegu nie ma tu,gdzie słońce operuje w południe.Od strony sąsiada,gdzie mam tuje sniegu po kolana i chyba do maja bedzie leżał,bo tam słońca nie ma prawie wcale.
- magenta
- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Małgosiu, absolutnie zabraniam wstawiać zdjęcia śniegu
Chyba, że ta ropucha przegoni zimę
Chyba, że ta ropucha przegoni zimę
- beatris
- 200p
- Od: 16 mar 2008, o 15:20
Małgosiu twój ogród jest przepiękny, już nie raz do Ciebie zaglądałam, a Twoje hortensje są prześliczne, żałuję, że dzisiaj żadnej nie kupiłam, ale to nic straconego... Gosiu, czy hortensje wszystkie rosną u Ciebie w słońcu?
"Wer mit seinem Garten schon zufrieden ist, hat ihn nicht verdient!" Dr. Karl Foerster
Ten kto ze swojego ogrodu zadowolony jest, ten go nie zasluzyl .
Róże w Bergfelde
Ten kto ze swojego ogrodu zadowolony jest, ten go nie zasluzyl .
Róże w Bergfelde
- malgocha1960
Kasiu,zanim ropucha przegoni zime to słońce ja roztopi.Słoneczko tak ładnie świeci,ze tu gdzie sięga roztapia się to białe szaleństwo w mgnieniu oka.
Beatko,witam cię.Hortensje moje są porozrzucane po całym ogrodzie, w cieniu,półcieniu,słońcu.Teraz po zakupie studiuje w necie wymagania rosliny,dopiero ja sadzę,żeby uniknąć potem przesadzania.
Dla zainteresowanych w brico maja baaaardfzo duzo róż,różne magnolie,wierzby na pniu, migdałki na pniu,margaretki na pniu, rh na pniu, śliwe czerwona ozdobną,budleje, tawuły rózne odmiany,bluszcze,winobluszcze i nie apmietam juz co,ale wyszłam oszołomiona.
Beatko,witam cię.Hortensje moje są porozrzucane po całym ogrodzie, w cieniu,półcieniu,słońcu.Teraz po zakupie studiuje w necie wymagania rosliny,dopiero ja sadzę,żeby uniknąć potem przesadzania.
Dla zainteresowanych w brico maja baaaardfzo duzo róż,różne magnolie,wierzby na pniu, migdałki na pniu,margaretki na pniu, rh na pniu, śliwe czerwona ozdobną,budleje, tawuły rózne odmiany,bluszcze,winobluszcze i nie apmietam juz co,ale wyszłam oszołomiona.
-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
malgocha1960 pisze:Aniu,to wszystko przez naszą Dorotkę,bo jak gadamy telefonicznie to tak pieje nad różami,ze zaraziła mnie.Mam nadzieję ,że taka zima jak ubiegła nie powtórzy się i troche pogoszcza u mnie te róże.Powiekszam rabate przy tarasie i tu chce je posadzic.
Gosia poważnie tak mam... widzisz ile ono mi daja radosci...a to same badyle, jak będę piac jak zakwitną
Kupiłas śliczne róze , white New Dawn Handel reszta tez fiu fiu... szalejesz kobitko ...ale jakie to przyjemne co nie
- Malgolinka
- Od: 28 kwie 2010, o 14:16
Ja też melduję się w nowym wątku, Małgoś u mnie też tyle śniegu leży, na szczęście powoli topnieje i żonkile wybijają
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Śliczne róże kupiłaś - a ja nie mam brico . W ogrodzie mam tunel w którym da się już pracować
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Zgubiłaś mi się Małgosiu, ale już Cię mam.
Widzę, że i Ciebie różyczka bierze.
Widzę, że i Ciebie różyczka bierze.
- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Gosiu Kochana jeszcze chwila,. moment, a wiosna do nas zawita
Przecież w końcu musi przyjść
Przecież w końcu musi przyjść
- malgocha1960
Dorotko,nie mogę sie doczekac,zeby zacząc to wszystko sadzić,bo lezy jedno na drugim i się męczy.
Gosiu,fajnie,ze coraz częściej sie odzywasz,a to juz rok jak było spotkanie u Bozenki.
Marysiu,dobry i tunel,byle pogrzebac w ziemi.
Gosiu,jakoś w tym roku wzięło mnie na róże,oby tylko sie odwdzięczyły pieknym kwitnieniem.
Halinko,witaj.Mam nadzieję,ze za tydzień bedziemy wszystkie w ogrodach z wystajacymi zadami grzebały w ziemi.
Kiedy mam posadzic kupione róże do gruntu?
Gosiu,fajnie,ze coraz częściej sie odzywasz,a to juz rok jak było spotkanie u Bozenki.
Marysiu,dobry i tunel,byle pogrzebac w ziemi.
Gosiu,jakoś w tym roku wzięło mnie na róże,oby tylko sie odwdzięczyły pieknym kwitnieniem.
Halinko,witaj.Mam nadzieję,ze za tydzień bedziemy wszystkie w ogrodach z wystajacymi zadami grzebały w ziemi.
Kiedy mam posadzic kupione róże do gruntu?
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Ja też nie mogę doczekać się tej wiosny,ale czytam,że i szybkie lato prognozują Wszystko mi jedno aby ciepło i zielono było