Świat roślin Ewy-rozalki część szósta
- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Świat roślin Ewy-rozalki część szósta
Tereniu życzę ci miłego dzionka
Beatko remonty są paskudne i pochłaniają dużo czasu ,ale za to potem jest pięknie .Dzięki że wpadłaś .
Betti ,Ty diablico ,a co Ty robiłaś w świątyni ? Woda to się na pewno gotowała
Moje ciśnienie mi dziś nie dokucza ,chociaż teraz mi przypomniałaś ,że nie brałam jeszcze lekarstw .We Wrocławiu nie byłam ,za daleko .Czyżby zginął jakiś krzew ?
Beatko remonty są paskudne i pochłaniają dużo czasu ,ale za to potem jest pięknie .Dzięki że wpadłaś .
Betti ,Ty diablico ,a co Ty robiłaś w świątyni ? Woda to się na pewno gotowała
Moje ciśnienie mi dziś nie dokucza ,chociaż teraz mi przypomniałaś ,że nie brałam jeszcze lekarstw .We Wrocławiu nie byłam ,za daleko .Czyżby zginął jakiś krzew ?
- HalinaK
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewuniu wpadłam z rewizytą, a tu taka miła niespodzianka, cudne fotki uroczych orlików, piwonii i innych piękności
Ten orlik i czerwono - biały bardzo mi się podoba
Ten orlik i czerwono - biały bardzo mi się podoba
Ewciu, cóż za cudne otwarcie kolejnego wątku Roślinki przepiękne Mnie również wpadł w oko powyższy orlik..i wszystkie rhododendronki ;)
- Mandragora
- Od: 25 maja 2008, o 16:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wszyscy chwalą rh i orliki, to ja dla odmiany pochwalę łubin, którego piękno tkwi w jego prostocie i który mi osobiście kojarzy się z dzieciństwem Ewuniu, u mnie znowu pada, oj pogoda nas nie rozpieszcza... Wczoraj pryskałam mydłem potasowym - myślisz, że powinnam powtórzyć? Deszcz pewnie wszystko zmył, nie wiem, jak mydło działa - czy ono nie zabija od razu robactwa?
Miłego popołudnia Kochana
Miłego popołudnia Kochana
- ewa_rozalka
- 1000p
HALINKO jesteś u mnie pierwszy raz ,witam Cię zatem przepięknie i zapraszam do ponownych odwiedzin
Bardzo się cieszę ,że Ci się podobają moje roślinki ,wiesz że ja bywałam u Ciebie od dawna .Zawsze szukałam Twojego ogrodu ,kiedy byłam tylko czytelniczką .I dlatego cieszę się podwójnie z odwiedzin
AGNIESIU to może ten dołożę do tamtego ?
MILENKO ja też lubię łubiny .Mój czerwony zaginął w tajemniczych okolicznościach .
Mydlo potasowe jest bardziej na choroby niż na robala i chyba Ci się nie opłaca pryskać ,bo cały czas coś kropi ,teraz zanosi się na burzę i jest bardzo parno .Posłuchaj mojej rady ,zostaw tą chemię i odpocznij ,daj przyrodzie szansę niech się wykaże .Bierz przykład ze mnie ,ja do tej pory nic nie pryskałam i nie zamierzam .Najwyżej jakaś roślina będzie brzydsza w tym roku ,ale już na przyszły będzie lepiej .Nie martw się tak wszystkim i pamiętaj że masz swoje cudowne salamandry i one lubią czyste środowisko .
Nie gniewaj się na mnie za te morały,ale szczerze tak myślę
Bardzo się cieszę ,że Ci się podobają moje roślinki ,wiesz że ja bywałam u Ciebie od dawna .Zawsze szukałam Twojego ogrodu ,kiedy byłam tylko czytelniczką .I dlatego cieszę się podwójnie z odwiedzin
AGNIESIU to może ten dołożę do tamtego ?
MILENKO ja też lubię łubiny .Mój czerwony zaginął w tajemniczych okolicznościach .
Mydlo potasowe jest bardziej na choroby niż na robala i chyba Ci się nie opłaca pryskać ,bo cały czas coś kropi ,teraz zanosi się na burzę i jest bardzo parno .Posłuchaj mojej rady ,zostaw tą chemię i odpocznij ,daj przyrodzie szansę niech się wykaże .Bierz przykład ze mnie ,ja do tej pory nic nie pryskałam i nie zamierzam .Najwyżej jakaś roślina będzie brzydsza w tym roku ,ale już na przyszły będzie lepiej .Nie martw się tak wszystkim i pamiętaj że masz swoje cudowne salamandry i one lubią czyste środowisko .
Nie gniewaj się na mnie za te morały,ale szczerze tak myślę
- Mandragora
- Od: 25 maja 2008, o 16:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ewuś, ale ja własnie nie chcę używać chemii i dlatego wolałam popryskać mydłem ogrodniczym. Róże mam młodziutkie, szkoda byłoby je stracić. Na młodszej sośnie czarnej oprócz mszyc mam takie dziwne kokony na igłach. Mówisz, że mydło to też chemia? Bo ja taka zadowolona z siebie, że zrezygnowałam z Mospilanu Ewuś, jakbym się mogła na Ciebie gniewać
- Rewi
- 1000p
- Od: 17 lip 2012, o 11:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Witam i zapisuje się
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
- ewa_rozalka
- 1000p
Madziu w tym wypadku mydło Ci wiele nie pomoże .Sosnę niestety musisz popryskać .Szkodniki iglastych bardzo je niszczą ,to nie to co róże ,na wiosnę przytniesz i masz z głowy ,a iglak rośnie cały sezon .
Witaj Ewciu pędziwiatrze
Witaj Ewciu pędziwiatrze
- ewa_rozalka
- 1000p
Betti ,żeby można bylo ,to bym się z Tobą moim podzieliła ,oszczędziła byś sobie przykrości .
- nataszka
- 100p
- Od: 19 mar 2013, o 19:36
Co ja tu widzę....przepadłam na 2-3 tyg a Ewcia już nowy wątek założyła Ja to chyba już każde logowanie do forum będę zaczynac od poszukiwań nowego wątku Ewy Pozdrawiam cieplutko, choć maj u mnie kapryśny
OGRÓD- kocham go bo każda garstka piachu leży tak jak ja sobie wymyśliłam
Moja garstka piachu
Moja garstka piachu
- ewa_rozalka
- 1000p
Nataszko ,witaj królewno .Wniosek z tego że za duże przerwy robisz ,musisz częściej bywać na forum .Ominęła Cię imprezka z okazji mojej osiemdziesiątej strony .Agacia zorganizowała i Betinka .Fajnie było.
- wiewioreczka
- 500p
- Od: 11 maja 2012, o 23:03
Ewuś pomogłabyś u mnie, ile podciąć moją Hakuro Zbieram się do tego jak kot do jeża, a wiem że trzeba Zapraszam na kawe właśnie zaparzyłam, taką poobiednią
Pozdrawiam ciepło
Pozdrawiam ciepło
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Ale kolory Ale bogactwo A ja się cieszę z kilku azalii i różaneczników
Deszcze u mnie się ostatnio nie pojawiają, więc mszyce i inne szkodniki ukrzywdzę
Deszcze u mnie się ostatnio nie pojawiają, więc mszyce i inne szkodniki ukrzywdzę