Na glinie malowane - wiosna / lato 2013
- kania
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 maja 2009, o 10:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Na glinie malowane - wiosna / lato 2013
Baaardzo piękny ogród!
- imwsz
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kasiu zza miedzy, nasionka przyjechały do mnie w kopercie i zrobiłam próbę. Nasionka były tak malutkie, ę po prostu rzuciłam do pojemniczka z kokosem i czekałam.
A czy coś z tego będzie to jedna Góra tylko wie
Pomorska Kasiu
Tak zaczyna wyglądać ogródeczek po 3 latach walki z perzem, a walka polegała na wykopywaniu na kolanach i oczywiście nadal trwa
A czy coś z tego będzie to jedna Góra tylko wie
Pomorska Kasiu
Tak zaczyna wyglądać ogródeczek po 3 latach walki z perzem, a walka polegała na wykopywaniu na kolanach i oczywiście nadal trwa
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
- abcd
- 1000p
- Od: 15 kwie 2010, o 11:12
- Kontakt:
Kurcze , te maluszki Hortensji mają od razu hortensjowe liście
Ilonko i proszę o radę . Kupiłam na wiosnę to cudo http://www.oczarjk.pl/index.php?act=377 Pisali że nadaje się do posadzenia w pojemniku , więc wymarzyłam sobie że wsadzę ją do dużej donicy i będę miała ją przy sobie siedząc i relaksując się w ogrodzie . Więc wsadziłam ją w donicę ,ale ona nic nie urosłą wręcz mam wrażenie że . Jak myślisz czy wyjąć ją z donicy i wsadzić do gruntu , czy jeszcze poczekać ? Tylko właściwie na co
Ilonko i proszę o radę . Kupiłam na wiosnę to cudo http://www.oczarjk.pl/index.php?act=377 Pisali że nadaje się do posadzenia w pojemniku , więc wymarzyłam sobie że wsadzę ją do dużej donicy i będę miała ją przy sobie siedząc i relaksując się w ogrodzie . Więc wsadziłam ją w donicę ,ale ona nic nie urosłą wręcz mam wrażenie że . Jak myślisz czy wyjąć ją z donicy i wsadzić do gruntu , czy jeszcze poczekać ? Tylko właściwie na co
- imwsz
Elu czy masz jej zdjęcie? Jeśli tak to mi prześlij i do czasu oglądu nie wyjmuj
Podstawa - czy wypuściła chociaż trochę listków
Moje wiosenne prawie wszystkie siedzą w donicach i są chwilowo wkopane do ziemi. Mają listki i nic złego się z nimi nie dzieje
A o jakich hortensjach piszesz?
Podstawa - czy wypuściła chociaż trochę listków
Moje wiosenne prawie wszystkie siedzą w donicach i są chwilowo wkopane do ziemi. Mają listki i nic złego się z nimi nie dzieje
A o jakich hortensjach piszesz?
Pozdrawiam - Ilona
- kania
Ilonko, od razu widać, że kochasz hortensje miłością pierwszą! Siewki w pojemniku wyglądają na bardzo chętne do współpracy i jak jeszcze ciut podrosną i się wzmocnią to będą z nich piękne krzaczory. A jaka satysfakcja, że to tymi ręcami zostało stworzone . Jeszcze wnuki za sto lat na forum ogrodniczym pokażą hortensje, co to je babcia Ilona zasadziła .
- kasia_rom
- Od: 5 paź 2008, o 12:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No to próba udana , wykiełkowały i wyglądają na hortensje
A jaka to odmiana ?
A jaka to odmiana ?
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Ilonko zaskoczyłaś mnie wysiewem hortensji jeszcze się z tym nie spotkałam
Co to za cudny kwiatuszek w donicy???
Co to za cudny kwiatuszek w donicy???
Pozwolę sobie napisać bo Ilonka i tak pewnie nie pamiętakasia_rom pisze:No to próba udana , wykiełkowały i wyglądają na hortensje
A jaka to odmiana ?
Jest to mix wielu odmian ,ale najwięcej nasion było z odm.'Last Post', 'Pink Diamont' i 'Great Star'
Pozdrawiam. Ewa
- kasia_rom
Ale fajnie, to nawet kilka odmian będzie
Hortensje powtarzają cechy?
Hortensje powtarzają cechy?
Raczej nie, ale jakaś perełka może wyrosnąć
Pozdrawiam. Ewa
- kasia_rom
No to jeszcze ciekawiej, nową odmianę wyhodować
- imwsz
Kasiu tym słowem na "b" to mnie powaliłaś na tyle, że mój mnie zapytał co ja się w ten monitor wpatruję
No bądź co bądź moja mama w tym wieku została babcią ale jakoś moim latoroślom się nie spieszy, na szczęście
Faktycznie od zeszłego sezonu hortensje bukietowe darzę wielką atencją ale i tak róż mam więcej od nich
Kasiu made in Łubianka gdybym nie wiedziała, że są to nasiona hortensji i byłyby na rabacie to jak nic dostałyby eksmisję.
Niestety wysiane nasionka nie powtarzają cech matecznych co może i lepiej. Można się spodziewać czegoś nowego a może i spektakularnego jak na możliwości laika
Aguś a to Ci niespodzianka. Ale nie martw się ja też o takim sposobie nie wiedziałam chociaż mnie nurtował. Myślałam, że coś takiego można zrobić w odpowiednich szkółkarskich warunkach. Także w tym roku podjęłam próbę, ale co z tego wyjdzie , zobaczymy.
Aguś w doniczce jest pojedyncze Million Bells (takie info dostałam od sprzedawcy) w ciapki
Ewcia masz prawie rację. Pamiętałam, że jest tam mix i 2 ostatnie nazwy
Sama jestem ciekawa co z tego mi wyjdzie. Przydała by mi się Great Star w kolorze czerwonego wina
A teraz pokarzę Wam wytwory mojego nadwornego stolarza nie stolarza, natomiast nasadzenia to już moje
Może nie są idealne jak od fachowca ale dla mnie są najlepsze.
W sobotę będzie następna "produkcja"
No bądź co bądź moja mama w tym wieku została babcią ale jakoś moim latoroślom się nie spieszy, na szczęście
Faktycznie od zeszłego sezonu hortensje bukietowe darzę wielką atencją ale i tak róż mam więcej od nich
Kasiu made in Łubianka gdybym nie wiedziała, że są to nasiona hortensji i byłyby na rabacie to jak nic dostałyby eksmisję.
Niestety wysiane nasionka nie powtarzają cech matecznych co może i lepiej. Można się spodziewać czegoś nowego a może i spektakularnego jak na możliwości laika
Aguś a to Ci niespodzianka. Ale nie martw się ja też o takim sposobie nie wiedziałam chociaż mnie nurtował. Myślałam, że coś takiego można zrobić w odpowiednich szkółkarskich warunkach. Także w tym roku podjęłam próbę, ale co z tego wyjdzie , zobaczymy.
Aguś w doniczce jest pojedyncze Million Bells (takie info dostałam od sprzedawcy) w ciapki
Ewcia masz prawie rację. Pamiętałam, że jest tam mix i 2 ostatnie nazwy
Sama jestem ciekawa co z tego mi wyjdzie. Przydała by mi się Great Star w kolorze czerwonego wina
A teraz pokarzę Wam wytwory mojego nadwornego stolarza nie stolarza, natomiast nasadzenia to już moje
Może nie są idealne jak od fachowca ale dla mnie są najlepsze.
W sobotę będzie następna "produkcja"
Pozdrawiam - Ilona
- kania
Ilonka, one SĄ idealne , a jaki fajny mają kolor . Bardzo mi się widzą takie donice .