Jagoda kamczacka cz. 2
- hancik30
- 50p
- Od: 3 sie 2011, o 11:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Jagoda kamczacka cz. 1
Moje jagody już dojrzewają - od 4 dni zbieram owoce. Rosną przy ścianie wschodniej drewutni- chyba im to służy.
- kety
- 200p
- Od: 13 maja 2012, o 12:06
Witam, mam dwa krzaczki, młode...sadzone w zeszłym i dwa lata temu...jagody. W tym roku owocują nieśmiało, owoce już dojrzewają na tej starszej, ale nie pytajcie o odmianę-jak zwykle odmiana to jagoda kamcz. - owoc jak na tę pogodę nawet dość słodki. Ta młodsza ma jedną jagódkę jeszcze zieloną wnioskuję z tego, że później dojrzewa, ale czy jej wygląd może mnie niepokoić ? Tzn. kolor gałązek i liści...
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Zuzanna, zakręcona na zielono !
Zuzanna, zakręcona na zielono !
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 8 sty 2010, o 18:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Byłem dziś w "Mrówce" i spróbowałem na placu z sadzonkami owoców jagody kamczackiej "Siniczka"-rewelacja. Nie czuć żadnej goryczki, smak bardzo zbliżony do leśnych jagód. Polecam ,sam też kupiłem dwie sadzonki.
- seedkris
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 lut 2009, o 11:56
Re: Jagoda kamczacka cz. 2
Dziś dojrzały owoce na odmianie Wojtek i brązowa. Są spore.
Pozdrawiam z Podlasia seedkris
U mnie dojrzewają atut i duet.Są duże i soczyste,ale kwaśne.W ub. roku były słodsze.
Jagoda kamczacka - Przycięcie
Witam wszystkich forumowiczów. Jestem tu nowy i jest to mój pierwszy wpis. Na działce którą zakupiłem w zeszłym roku rośnie jagoda kamczacka. W zeszłym roku owców było bardzo dużo i wyglądała bardzo zdrowo. Na jesień robiliśmy równanie terenu po budowie pod nowy trawnik. W jakiś sposób musiało to zaszkodzić krzakowi ponieważ w połowie wysechł. Główne pędy sa tak jakby zdarte z kory i obszczępione na pewno nie zrobiła to żadna maszyna . Moje pytanie brzmi czy można wyciąć cały krzak i odkryć delikatnie korzenie tak żeby puściły nowe pędy
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 5 mar 2013, o 20:11
- Kontakt:
Re: Jagoda kamczacka - Przycięcie
Wygląd głównych pędów jest normalną cechą tego krzewu. (Polska nazwa większości gatunków z rodzaju Lonicera to suchodrzew - ze względu na wygląd właśnie pędów.) Proponuję wyciąć tylko tą uschniętą połowę.
- seedkris
- Od: 1 lut 2009, o 11:56
A jak ze smakiem? Czy te większe owoce są słodsze?
Pozdrawiam z Podlasia seedkris
W tym roku ze smakiem owoców jest słabo w większości wyczówalna goryczka (wina długotrwałych deszczy ?) w tamtym roku były smaczniejsze. Co do wielkości i smaku owoców każda ma moim zdaniem inny smak ale to rzecz gustu ( niekoniecznie te większe są smaczniejsze).
Pozdrawiam Wojtek
-
- Od: 8 maja 2010, o 22:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
U mnie większość jagód już dojrzała ale wczorajsza burza spowodowała ,że duża część leży na ziemi
-
- 200p
- Od: 13 kwie 2012, o 08:23
Hej,ja zjadłem właśnie pierwsze,bardzo smaczne,nie wyczuwam żadnej goryczki,smakują jak jagoda leśna/borówka amerykańska.Nie wiem jakie to odmiany,mam 3
- whitedame
- Od: 17 lut 2012, o 16:22
U mnie wysyp owoców. W tym roku są wyraźnie kwaśniejsze, ale jakie mają być jak lało z małymi przerwami 3 tygodnie, a słońca było jak na lekarstwo. Goryczki nie wyczuwam.
Beata
Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty Frank Zappa
Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty Frank Zappa