Kwiatki B.
- Brendii
- 500p
- Od: 22 wrz 2013, o 19:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Kwiatki B.
Oj Epi będzie na pewno, hehe już nawet wiem gdzie go postawię Jak dobrze pójdzie to już niedługo
- Dumbledore
- 500p
- Od: 2 wrz 2013, o 14:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Paulii
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 lut 2013, o 15:03
Witaj Piękne grudiaki i jeden będzie Ci kwitł
Niech pięknie i cudownie u Ciebie rosną i kwitną
A co to za dziada znalazłam na storczyku :?:oby nie poszło dalej.
Niech pięknie i cudownie u Ciebie rosną i kwitną
A co to za dziada znalazłam na storczyku :?:oby nie poszło dalej.
Pauli "To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"
- Andziax007
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Zobaczysz jak grudniki rozwiną pąki w całej okazałości to już im się nie oprzesz i na stałe zagoszczą na parapecie - kto wie może kiedyś dołączą do kolekcji inne kolorki kwiatów
- Brendii
- 500p
Andziax007 no na pewno mają u mnie pulsa za kwitnienie już im nawet nawóz do kwitnących kaktusów kupiłam
Podejrzałam na wątku Krysi39 że jej rośliny też się na zimowanie nie wybierają, u mnie podobnie pędy kwiatowe na storczyku, nowe listki na anturium, młodziaki na gruboszu więc uznałam że zimy szybko nie będzie (wrazie czego zwale na zielonych że wprowadziły mnie w błąd.... ) i uległam skrętnikowi Ciachnęłam listek z pracy i jutro będę zakładać szklarenkę I to nie jedyna szczepka za jakął proszę trzymać kciuki, bo czekam też na przesyłkę z Epi
Podejrzałam na wątku Krysi39 że jej rośliny też się na zimowanie nie wybierają, u mnie podobnie pędy kwiatowe na storczyku, nowe listki na anturium, młodziaki na gruboszu więc uznałam że zimy szybko nie będzie (wrazie czego zwale na zielonych że wprowadziły mnie w błąd.... ) i uległam skrętnikowi Ciachnęłam listek z pracy i jutro będę zakładać szklarenkę I to nie jedyna szczepka za jakął proszę trzymać kciuki, bo czekam też na przesyłkę z Epi
- Malachitek
- 1000p
- Od: 13 kwie 2013, o 01:59
W takim razie trzymam kciuki za korzonki - mnie też skrętniki kuszą i kuszą - pewnie jakbym miała gdzie urwać listka to też bym już spróbowała
I nie dziwię się wcale, że uległaś Epipremnum, w końcu one są świetne
I nie dziwię się wcale, że uległaś Epipremnum, w końcu one są świetne
- deissy
- Od: 22 sie 2008, o 17:28
Ale ciesze że uległaś skrętnikowi Kciuki trzymam i nie puszczam
Pokaż nam szklarenkę
U mnie szaleją hoje wypuszczają nowe listki storczyki pedziki,korzonki....zimy nie będzie
Pokaż nam szklarenkę
U mnie szaleją hoje wypuszczają nowe listki storczyki pedziki,korzonki....zimy nie będzie
- hanka101
- Od: 31 mar 2013, o 09:20
to ja też się przyłączę do tej meteorologicznej debaty Dziewczyny zima jednak będzie, moje pachypodium zrzuca palmę znaczy się będzie zima jak nic
- Brendii
- 500p
Dzięki deissy
Przekażę spraw e zielonym do ponownego rozpatrzenia (ale skrętnikowi nie powtórzę )hanka101 pisze:
to ja też się przyłączę do tej meteorologicznej debaty Dziewczyny zima jednak będzie, moje pachypodium zrzuca palmę znaczy się będzie zima jak nic
- hanka101
- Od: 31 mar 2013, o 09:20
przekaż, przekaż zobaczymy co powiedzą
jeśli chodzi o rozmnażanie roślin z listków to w zeszłym roku w listopadzie wzięło mnie na fiołki; trochę listków kupiłam, trochę dostałam wszystkie posadziłam do ziemi, stały i stały i nic się nie działo, a ja czekałam i czakałam
Na wiosnę prawie wszystkie wypuściły małe listki
-
- 200p
- Od: 1 mar 2012, o 14:18
Cześć wam. Przyłącze się do debaty. Moje pachypodium ciągle wypuszcza małe zielone listki:) Nic nie zrzuca.
- piasek pustyni
- Od: 10 cze 2012, o 11:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
To zależy, które Pachypodium masz na myśli. Ja mam 7 różnych gatunków (jeszcze niedawno było 9 - jedno zasuszyłam jedno się ukorzenia, bo przelałam roślinę ) i na przykład Pachypodium succulentum rośnie w najlepsze (ale to jego pora, zatrzyma się około końca października), Pachypodium namaquanum ani myśli o zimie, natomiast Pachypodium saundersii pokazało nowe przyrosty, a to, o którym prawdopodobnie myślisz, czyli Pachypodium lamerei, u mnie jeszcze wypuściło dwa listki. Także o zimie nie ma co jeszcze mówić, przynajmniej w przypadku madagaskarczykówhanka101 pisze:moje pachypodium zrzuca palmę znaczy się będzie zima jak nic