Mój Świat - Tamaryszek - cz.4
- dodad
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój Świat - Tamaryszek - cz.4
Witaj Izo
Zazdroszczę bardzo wycieczki do Anglii i możliwości obejrzenia tych ogrodów 'na żywo'. W zeszłym roku miałam nawet zamówiona taka wycieczkę, ale niestety musiałam zrezygnować. Żałuję bardzo, może... kiedyś....
Na razie muszą wystarczyć mi wirtualne podróże tak więc dziękuję za każde zdjęcie
Krokusy przepiękne! W masie siła
Zazdroszczę bardzo wycieczki do Anglii i możliwości obejrzenia tych ogrodów 'na żywo'. W zeszłym roku miałam nawet zamówiona taka wycieczkę, ale niestety musiałam zrezygnować. Żałuję bardzo, może... kiedyś....
Na razie muszą wystarczyć mi wirtualne podróże tak więc dziękuję za każde zdjęcie
Krokusy przepiękne! W masie siła
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Uwielbiam drzewa. Faktycznie miałas szczęście, że dostałas taką działeczkę. Czy te wichury nie narobiły strat w drzewostanie?
Drzewa nadają majestatyczności ogrodowi, a jednocześnie ocieplają, otulają go
szczególnie lubię brzozy wiosna kiedy dopiero próbują rozwinąc listki
Drzewa nadają majestatyczności ogrodowi, a jednocześnie ocieplają, otulają go
szczególnie lubię brzozy wiosna kiedy dopiero próbują rozwinąc listki
Witaj Izo, Twój wątek był pierwszym, jaki zaczęłam odwiedzać po dotarciu na FO. Byłam świeżą ogrodniczką bez żadnej wiedzy, a nawet chyba bez chęci jej posiadania, na dopiero co zakupionej działce (3300, z kawałkiem lasu - jak u Ciebie), niestety położonej daleko od Warszawy. Twój ogród wydał mi się jakimś niedościgłym cudem, stał się dla mnie inspiracją do próby stworzenia czegoś u siebie.
Joasia
Obejrzałam na forum wiele ogrodów i twój jak dla mnie jest nr 1
Miałaś szczęście kupując taką piękną działkę juz z dużymi drzewami, ale też dużo pracy włożyłaś aby wyglądała tak jak wygląda.
Ja mam działkę o powierzchni 50 arów jest bardzo duża, ale jak moja rodzina ją dostała to nie było na niej żadnych drzew oprócz kilku leszczyn.
Nie wyglądała za ciekawie takie łyse pole z hulającym wiatrem. Działka należała do mojego wujka i cioci którzy przez całe swoje życie nie wsadzili tam żadnego drzewa
Do tej pory z rodzinką nie możemy pojąć jak mieszkając na wsi na takiej dużej działce można było nie mieć sadu i żadnych drzew.
Na szczęście po 12 latach od przejęcia działki wygląda ona zupełnie inaczej mamy bardzo duzo drzew ale niestety jeszcze przed nami dużo pracy żeby stworzyć piękny ogród.
Miałaś szczęście kupując taką piękną działkę juz z dużymi drzewami, ale też dużo pracy włożyłaś aby wyglądała tak jak wygląda.
Ja mam działkę o powierzchni 50 arów jest bardzo duża, ale jak moja rodzina ją dostała to nie było na niej żadnych drzew oprócz kilku leszczyn.
Nie wyglądała za ciekawie takie łyse pole z hulającym wiatrem. Działka należała do mojego wujka i cioci którzy przez całe swoje życie nie wsadzili tam żadnego drzewa
Do tej pory z rodzinką nie możemy pojąć jak mieszkając na wsi na takiej dużej działce można było nie mieć sadu i żadnych drzew.
Na szczęście po 12 latach od przejęcia działki wygląda ona zupełnie inaczej mamy bardzo duzo drzew ale niestety jeszcze przed nami dużo pracy żeby stworzyć piękny ogród.
- Reni4
- Od: 21 wrz 2009, o 15:01
Przeglądnęłam cały nowy wątek..poczytałam...jestem pełna podziwu dla Ciebie kochana... Tworzysz wspaniale rabaty,,,już pisałam w poprzednim wątku o ceglanym murze i jego otoczeniu..wyszło wspaniale...
Rabatka pod sosną też mi się podoba..dużo pracy ale warto.Pozdrawiam i życzę dalszej realizacji marzeń..
Rabatka pod sosną też mi się podoba..dużo pracy ale warto.Pozdrawiam i życzę dalszej realizacji marzeń..
Witaj Izo!Do twojego cudnego ogrodu zaglądam od dawna.Cofnęłam się w wątkach do początków i jestem naprawdę pełna podziwu.Włożyłaś w ten ogród bardzo dużo pracy,czasu,serca...Ale efekty są wspaniałe.Widać,że kochasz to miejsce.A takiego ceglanego muru nie widziałam jeszcze nigdzie.Twój ogród kojarzy mi się z bajką...Tajemniczy ogród,zaczarowany...Brakuje słów
-
- Od: 14 lis 2013, o 15:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
znowu piękne ogrody nam pokazałaś.
- trillum30a
- 200p
- Od: 6 lut 2012, o 15:24
Kącik pod lipą wszystko u Ciebie perfekcyjnie zgrane,dopasowane...Podziwiam
Pozdrawiam-Iwona
- JSZFRED
- Od: 1 lut 2008, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Izo ja podobnie jak Aguniada też bym mogła mieć ok.3000 m2 choć pewnie taki duży ogród nigdy by nie wyglądał tak perfekcyjnie jak Twój i Agi, krokusy w grupach pod iglaczkami , dzięki za info o zawilcach i perukowcach u mnie też jest kwaśna ziemia
- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Witaj!
I mnie przyciągnął Tamaryszek - spodziewałam się pięknego ogrodu - ale ten mnie zaskoczył (gratulacje) - jestem zachwycona, bardzo, bardzo!
Pięknie jest w każdym Twym wątku - bez wyjątku... Jednym słowem: cud, miód, bombonierka
Pozdrawiam bardzo wiosennie!
I mnie przyciągnął Tamaryszek - spodziewałam się pięknego ogrodu - ale ten mnie zaskoczył (gratulacje) - jestem zachwycona, bardzo, bardzo!
Pięknie jest w każdym Twym wątku - bez wyjątku... Jednym słowem: cud, miód, bombonierka
Pozdrawiam bardzo wiosennie!
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Prace Oudolfa też podziwiam, niestety do lasu sosnowego niewiele tych pomysłów można przenieść.
Znów zaskoczyłaś interesującą wycieczką. Co prawda za baldaszkowymi jakoś nie przepadam to zupełnie mi to nie przeszkadza żeby z przyjemnością oglądać je u innych.
Po każdym programie ogrodniczym, po przejrzeniu wielu wątków zaraz bym robiła rewolucje u siebie i nowe aranżacje Potem pukam się w głowę i wracam do swojej piaszczystej rzeczywistości
Znów zaskoczyłaś interesującą wycieczką. Co prawda za baldaszkowymi jakoś nie przepadam to zupełnie mi to nie przeszkadza żeby z przyjemnością oglądać je u innych.
Po każdym programie ogrodniczym, po przejrzeniu wielu wątków zaraz bym robiła rewolucje u siebie i nowe aranżacje Potem pukam się w głowę i wracam do swojej piaszczystej rzeczywistości
Witaj!
Wspaniały ogród. Widać dobry smak, piękne połączenia i dążenie do celu.
Ogrody angielskie dla mnie doskonałe. Cieszę się, że mogę je u Ciebie oglądać.
Podobają mi się twoje podsumowania.
Pozdrawiam
Wspaniały ogród. Widać dobry smak, piękne połączenia i dążenie do celu.
Ogrody angielskie dla mnie doskonałe. Cieszę się, że mogę je u Ciebie oglądać.
Podobają mi się twoje podsumowania.
Pozdrawiam
...wierna fanka Twojego ogrodu...