U Ani
- luna1202
- 100p
- Od: 21 mar 2014, o 09:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: U Ani
Teoretycznie miejsce jeszcze jest, ale mojemu mężowi to się zapala czerwona lampka jak słyszy, że coś będzie jeszcze gdzieś posadzone Głównie chodzi o koszenie trawy i zawsze powtarza: "byle tak, żeby mi było dobrze wjechać kosiarką"
A czy ktoś jest mi w stanie powiedzieć co to są za krzewy:
A czy ktoś jest mi w stanie powiedzieć co to są za krzewy:
- luna1202
- 100p
Nikt nie wie co to są za krzewy??? Eh... trudno może gdzieś przypadkiem znajdę na necie.
Chciałam Wam pokazać co przędziorek zrobił z difenbachią:
Mama oczywiście już się chciała jej pozbyć, ale ja mówię "O nie! Proszę mi ją dać, ja spróbuję ją wyleczyć"
Po porządnej kąpieli w wodzie z płynem do mycia naczyń, zaczyna odżywać
Potrzebuję jeszcze porady w sprawie fikusa, którego ukorzeniam. Ma już trochę korzonków, ale nie wiem czy mogę go już wsadzić do ziemi? Czy takie korzonki są wystarczające?
- markonix
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 mar 2009, o 16:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam na forum
ciężko dostrzec co jest na drugim zdjęciu , lepsze będzie bliższe zdjęcie : listków i kwiatów jak zakwitną
dla paulownie zostaw sporo miejsca i dobrze wybierz miejsce bo jak się rozrośnie to potem szybko będzie z niej drzewo ..
pozdrawiam Marek
ciężko dostrzec co jest na drugim zdjęciu , lepsze będzie bliższe zdjęcie : listków i kwiatów jak zakwitną
dla paulownie zostaw sporo miejsca i dobrze wybierz miejsce bo jak się rozrośnie to potem szybko będzie z niej drzewo ..
pozdrawiam Marek
- Malachitek
- 1000p
- Od: 13 kwie 2013, o 01:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bardzo ładne nasadzenia przy bramie i krzewuszka, to bardzo wdzięczny krzew.
A ten drugi ze zdjęcia mi najbardziej przypomina lilaka Josiki (syringa josikaea) - czas kwitnienia też się zgadza, ale pewna na 100% nie jestem.
A ten drugi ze zdjęcia mi najbardziej przypomina lilaka Josiki (syringa josikaea) - czas kwitnienia też się zgadza, ale pewna na 100% nie jestem.
- luna1202
- 100p
Witaj markonix Dziękuję za odwiedziny. Już wstawiam zdjęcia tego drugiego krzewu:
W tym tygodniu udało mi się wyhaczyć w Lidlu fikusika za 12 zł!!! Już od dawna czaiłam się na takiego, ale widywałam droższe okazy, także nie mogłam przepuścić takiej okazji
I jeszcze rzut okiem na tunel:
Ogórki już zajadam
Gorzej z pomidorami, wiszą i wiszą, i coś nie chcą dojrzeć A Wy już zajadacie swoje???
Papryka zaczyna kwitnąć (kwiatuszki widać na tej papryczce po lewej )
Dorotko teraz chyba lepiej widać na zdjęciach co to jest i jak na moje oko to nie lilak.Malachitek pisze: A ten drugi ze zdjęcia mi najbardziej przypomina lilaka Josiki (syringa josikaea) - czas kwitnienia też się zgadza, ale pewna na 100% nie jestem.
W tym tygodniu udało mi się wyhaczyć w Lidlu fikusika za 12 zł!!! Już od dawna czaiłam się na takiego, ale widywałam droższe okazy, także nie mogłam przepuścić takiej okazji
I jeszcze rzut okiem na tunel:
Ogórki już zajadam
Gorzej z pomidorami, wiszą i wiszą, i coś nie chcą dojrzeć A Wy już zajadacie swoje???
Papryka zaczyna kwitnąć (kwiatuszki widać na tej papryczce po lewej )
- katharos
- 1000p
- Od: 4 sie 2012, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/25f ... 8737b.html
Może to żylistek?
Przejrzałam wszystkie strony... bardzo ładne masz roslinki. Ja podobnie jak ty jeszcze kilka lat temu nie myślałam że będę miała bzika na punkcie kwiatów..tych domowych i ogrodowych...ale jak napisałaś czas człowieka zmienia
I ja też mieszkam w okolicach K-owa
Może to żylistek?
Przejrzałam wszystkie strony... bardzo ładne masz roslinki. Ja podobnie jak ty jeszcze kilka lat temu nie myślałam że będę miała bzika na punkcie kwiatów..tych domowych i ogrodowych...ale jak napisałaś czas człowieka zmienia
I ja też mieszkam w okolicach K-owa
- luna1202
- 100p
Witaj Kasiu!
Cieszę się, że do mnie zajrzałaś. W wolnej chwili również wpadnę z rewizytą. A zdradzisz mi, z której części okolic Krakowa jesteś? Jeśli chodzi o krzew to faktycznie jest to żylistek dziękuję że mnie oświeciłaś
A jeszcze chciałam Wam pokazać białego storczyka, o którym wspominałam w pierwszym moim poście i który przedwczoraj w końcu rozwinął pierwszy pączek, a dziś już są dwa Zajęło mu to ponad dwa miesiące (licząc oczywiście od wypuszczenia pędu). Musicie mi wybaczyć, że tak się tym podniecam, ale to jest mój pierwszy storczyk, który będąc pod moją opieką wypuścił pęd i teraz wreszcie doczekałam się kwitnienia
Cieszę się, że do mnie zajrzałaś. W wolnej chwili również wpadnę z rewizytą. A zdradzisz mi, z której części okolic Krakowa jesteś? Jeśli chodzi o krzew to faktycznie jest to żylistek dziękuję że mnie oświeciłaś
A jeszcze chciałam Wam pokazać białego storczyka, o którym wspominałam w pierwszym moim poście i który przedwczoraj w końcu rozwinął pierwszy pączek, a dziś już są dwa Zajęło mu to ponad dwa miesiące (licząc oczywiście od wypuszczenia pędu). Musicie mi wybaczyć, że tak się tym podniecam, ale to jest mój pierwszy storczyk, który będąc pod moją opieką wypuścił pęd i teraz wreszcie doczekałam się kwitnienia
- Malachitek
- 1000p
- Od: 13 kwie 2013, o 01:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Taaak, teraz po kwitnących zdjęciach widać, że to żylistek - będę wiedziała na przyszłość jakie ma kwiatostany przed rozwinięciem
A pomidory świetne, moje dopiero kwitną... a te tutaj
A pomidory świetne, moje dopiero kwitną... a te tutaj
to co to za odmiana, że takie niskie? Wyglądają jak ziemniaki