Sukulenty i kaktusiki KaRo
A ja dziś byłam w TESCO, kupiłam paprote i ukradłam.. no nie oszukujmy się, tak to właśnie wyglądało 3 gruboszki Znaczy takie listeczki malutkie. Wydaje mi się że to pciumki Dorki ale nie jestem pewna. Jeden pciumek miał korzonek i malutkie odrostki, poza tym taki listek urawny, nie wiem czy się ukorzeni i coś co widziałam u Ciebie Taka choineczka ;) Wszytsko gruboszki Leszek potępia mój czyn... jakoś to zniosę
Krysiu! Właśnie sobie uśwadomiłam że dzięki Twojej kolekcji oznaczę wszystkie moje kaktusiki w Raciborzu! Jesteś genialna To lepsze niż encyklopedia
Krysiu! Właśnie sobie uśwadomiłam że dzięki Twojej kolekcji oznaczę wszystkie moje kaktusiki w Raciborzu! Jesteś genialna To lepsze niż encyklopedia
Aniu, to chyba te same pciukmi lub podobne... ocenisz sama
Tak, KaRo my sępimy lub "częstujemy się" (przy okazji to ten wilczomlecz co przy Tobie skubnęłam na klatce schodowej już się ukorzenił w wodzie 8) ) a ja znam człowieka który do każdej doniczki jaką spotka na swojej drodze coś dodaje ;-) I tak dzięki niemu można było kiedyś w jednym z oddziałów ZUS zobaczyć wyrastającą dynię z doniczki z juką Zawsze ma przy sobie zapas nasionek typu dynia, słonecznik czy jakieś zboża. Mowa o dorosłym mężczyźnie, tacie mojej rówieśniczki!
Jeśli ktoś kiedyś kupił kwiatek w jakimś supermarkecie i potem w tej doniczce wyrosło mu jeszcze coś to mogło to być właśnie jego dzieło
Tak, KaRo my sępimy lub "częstujemy się" (przy okazji to ten wilczomlecz co przy Tobie skubnęłam na klatce schodowej już się ukorzenił w wodzie 8) ) a ja znam człowieka który do każdej doniczki jaką spotka na swojej drodze coś dodaje ;-) I tak dzięki niemu można było kiedyś w jednym z oddziałów ZUS zobaczyć wyrastającą dynię z doniczki z juką Zawsze ma przy sobie zapas nasionek typu dynia, słonecznik czy jakieś zboża. Mowa o dorosłym mężczyźnie, tacie mojej rówieśniczki!
Jeśli ktoś kiedyś kupił kwiatek w jakimś supermarkecie i potem w tej doniczce wyrosło mu jeszcze coś to mogło to być właśnie jego dzieło
- pszubart
- 100p
- Od: 20 cze 2006, o 19:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Rośliny zidentyfikowane jako:
-Haworthia v., to Aloe aristata,
-Aloe aristata, to Aloe brevifolia,
-Zygocactus, to Schlumbergera x buckleyi,
-Aporocactus flagelliformis, to Pfeiffera ianthothele,
-???, to Lepismium houllentianum,
-Epiphyllum, to Epiphyllum phyllantoides,
-???, to Schlumbergera truncata,
-Crassula arborescens, to Cotyledon orbiculata.
-Haworthia v., to Aloe aristata,
-Aloe aristata, to Aloe brevifolia,
-Zygocactus, to Schlumbergera x buckleyi,
-Aporocactus flagelliformis, to Pfeiffera ianthothele,
-???, to Lepismium houllentianum,
-Epiphyllum, to Epiphyllum phyllantoides,
-???, to Schlumbergera truncata,
-Crassula arborescens, to Cotyledon orbiculata.
Pozdrawiam wszystkich.