Kawon ( arbuz ) - część 5
Re: Kawon ( arbuz ) - część 5
U mnie od 5 dni są kwiaty męskie, a od dziś są żeńskie, pierwszy raz w tym roku będę próbował robić za pszczoły, może patyczkiem z watą przeniosę pyłek, jutro się kwiat rozchyli ten z zalążkiem arbuza, zrobiłbym kilka zdjęć ale tel. w domu został. 25 sztuk jest w ziemi i tylko w dwóch są kwiaty męskie i żeński, pierwsze jakie sialem. Mam jeszcze 25 sztuk w pojemnikach i tam już są kwiaty męskie i żeńskie, dwa tygodnie później siane, mają zaledwie 6 liści, różne odmiany. Przydałby się ul gdzieś blisko, heh.
- Marcoo16
- 1000p
- Od: 24 mar 2013, o 15:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moje na razie pięknie rosną. Są co prawda jeszcze małe, ale przy takiej pogodzie..
Pozdrawiam Marek
Mój "mały" zakątek... - czyli ogród i pogaduchy
Spraw, aby każdy dzień miał szansę stać się najpiękniejszym dniem twojego życia. [Mark Twain]
Mój "mały" zakątek... - czyli ogród i pogaduchy
Spraw, aby każdy dzień miał szansę stać się najpiękniejszym dniem twojego życia. [Mark Twain]
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 13 cze 2013, o 01:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jak często podlewacie sadzonki po wsadzeniu do gruntu ? Czy sadzicie je na kopczykach/ górkach ?
A czy mrówki mogą zaszkodzić roślince? Bo chodzą po kwiatach moje arbuza. Czyż one zapylają?
Moja arbuzy mizerne.
Sporo liści pożółkło, dostało czarnych plam, infekcja mączniaka.
Ale mam nadzieje, że teraz przy tych upałach ładnie pójdą do przodu i coś jednak będzie z uprawy
Sporo liści pożółkło, dostało czarnych plam, infekcja mączniaka.
Ale mam nadzieje, że teraz przy tych upałach ładnie pójdą do przodu i coś jednak będzie z uprawy
W tym roku chyba będzie lipa z arbuzów..
Przez te deszcze padło mi 40% sadzonek a nadają znów deszcze. Trzeba będzie za rok pomyśleć o jakiś palikach i przykrywaniu jakąś folią.
Przez te deszcze padło mi 40% sadzonek a nadają znów deszcze. Trzeba będzie za rok pomyśleć o jakiś palikach i przykrywaniu jakąś folią.
- bioy
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 maja 2012, o 12:04
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
U mnie w tym sezonie też różowo nie jest.
Część sadzonek padło na zgorzel, sporo załatwiły drutowce, a te które jeszcze żyją mają mączniaka...
Część sadzonek padło na zgorzel, sporo załatwiły drutowce, a te które jeszcze żyją mają mączniaka...
Pozdrawiam, Jacek
- kama_80
- 1000p
- Od: 30 wrz 2013, o 09:33
U mnie zagmieździła się mszyca na kawonach. Spryskałam karate. W Poznaniu była zlewa, połamało mi słoneczniki ozdobne a kawony pod agro nawet nie tknięte
Pozdrawiam Jola
A czy mrówki mogą zaszkodzić dla arbuza (konkretnie, o kwiaty chodzi)?
- kama_80
- 1000p
Grimol zobacz czy nie masz na arbuzach mszycy lub innych żyjątek. Mrówki bez powodu nie spacerują
Pozdrawiam Jola
Niestety nie ma innych żyjątek, tylko mrówki. Posypałem substralem, więć powinno się ogarnąć.
Mam pytanie, czy jak się naderwało parę korzonków, to roślina będzie rosła? (chodzi o takie te zapasowe korzonki, małe).
Mam pytanie, czy jak się naderwało parę korzonków, to roślina będzie rosła? (chodzi o takie te zapasowe korzonki, małe).
- kama_80
- 1000p
Chodzi Ci o wąsy czepne? Nie powinno nic być tej roślinie
Pozdrawiam Jola