Mikoryza. Szczepionka mikoryzowa

Stosowanie pestycydów, herbicydów, chemicznych i naturalnych środków ochrony roślin.
ODPOWIEDZ
tadek59
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 9 lip 2007, o 20:47

troche Historii

Post »

A co do samej mikoryzy to raczej nie nowość.
Ostatnio jak byłem na grzybach w okolicach Wilgi natknąłem się na tablicę informacyjną o mikoryzie( taka stara chyba z lat 80). Ogólnie sens był taki ,że biada iglakowi który nie ma swojego grzybka:D
Awatar użytkownika
RoksiSK
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 kwie 2007, o 15:57

Post »

W takim razie przepraszam :oops:
Pozdrawiam Agnieszka
Mój Ogrod , Kuchnia i Storczyki
tadek59
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 9 lip 2007, o 20:47

przyjmuje:)

Post »

od czegos musiałem zaczac przygode z forum ogrodniczym :)
Pozdrawiam i prosze o informacje czy ktos stosowal taka grzybnie po ktorej ponoc rosna borowiki - widzialem taka gdzies w necie
finezja
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 7 wrz 2007, o 11:28

Mikoryza - sprawdzony srodek

Post »

ktoś polecił mi kiedyś Mikoryzę - i ja ją polecam dalej
przepięknie rosną na niej iglaki ... inne rośliny również
http://www.zielonydom.pl/

Jeżeli masz klawiaturę bez polskich liter, napisz to w stopce. Lila.
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ja wiosną zastosowałam mikoryzę firmy BIOPON. Łatwa w aplikacji. Zaszczepiłam Różaneczniki. Myślę ,że o rezultatach będę mogła się wypowiedzieć najwcześniej w przyszłym roku wiosną...Nawet grzybkom mikoryzowym trzeba bowiem dać nieco czasu :D
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
cynia
200p
200p
Od: 26 lis 2008, o 00:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pozdrawia cynia
grigori24
---
Od: 18 paź 2007, o 17:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Również przeprowadziłem własne doświadczenie z szczepionka mikoryzową .Szczepionkę zastosowałem pod kilka azalii , a część pozostawiłem bez stosowania mikoryzy . UWAGA 1 wniosek to że liście na azaliach po zastosowaniu mikoryzy pięknie się przebarwiają i jeszcze nie opadły , natomiast azalie bez mikoryzy były małe i już dawno opadły . Widać że pąki kwiatowe są już zdecydowanie większe . Reszta na wiosnę .Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu . :D
Awatar użytkownika
aśka2006
500p
500p
Od: 18 gru 2007, o 13:23

Post »

czy znacie dostęp do tańszych szczepionek? W centrach ogrodniczych ceny są obłędne a ja mam kilkadziesiąt sztuk na glinie i chciała bym im jakoś pomóc rosnąć!
Aśka
Awatar użytkownika
iwika
500p
500p
Od: 17 paź 2006, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Ja akurat mam sczepionke mikroryzową i wydaje mi się, że nie dałam dużo bo ok. 11 zł z BIOPON uniwersalną wysatarcza na ok 20 roślin.
Są też z tej firmy inne do iglaków, rododendronów i trawnika.
Iwona i Lhasa Apso
Mój prawie ogród - Iwika
Awatar użytkownika
aśka2006
500p
500p

Post »

:?: naprawdę taka tania :?: Jak pytałam o szczepionki do świerków i jodeł podano mi cenę ok. 80 zł - w centrum ogrodniczym. Wypróbowałaś ją już? Proszę o opis efektów. Dziękuję za podpowiedź. Jeszcze jedno - kupiłaś ją w centrum ogrodniczym?
Aśka
Awatar użytkownika
iwika
500p
500p
Od: 17 paź 2006, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

aśka2006 pisze::?: naprawdę taka tania :?: Jak pytałam o szczepionki do świerków i jodeł podano mi cenę ok. 80 zł - w centrum ogrodniczym. Wypróbowałaś ją już? Proszę o opis efektów. Dziękuję za podpowiedź. Jeszcze jedno - kupiłaś ją w centrum ogrodniczym?
Efektów jeszcze nie mam bo ją mam zamiar wypróbować na wiosne :roll: , kupiłam ją w sklepie nasienno-ogrodniczym.
Iwona i Lhasa Apso
Mój prawie ogród - Iwika
Awatar użytkownika
aśka2006
500p
500p

Post »

Ja również wypróbuje - podzielimy się obserwacjami. Do wiosny!!!
Aśka
Włodzimierz Szałański
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 24 sty 2008, o 18:49
Kontakt:

Post »

Bardzo cieszy mnie sam fakt dyskusji o mikoryzie. Wprawdzie niektórzy upatrują w tym co robię wyłącznie kasy, ale myślę że i oni kiedyś przekonają się do stosowania najnowocześniejszych produktów pochodzenia naturalnego. Dla niedowiarków informacja,że na tysiące amatorów co zakupiły szczepionkę nie miełiśmy jednej poważnej reklamacji. Aby przekonać jeszcze tych nielicznych od wiosny 2008 będą dostepne szczepionki firmowane i pakowane przez MYKOFLOR (informacje na www.mikoryza.pl) . Oprócz amatorskich opakowań produkujemy i sprzedajemy profesjonalne szczepionki dla ogrodow, zalesień i np. plantacji wierzby. Ten post nie ma charakteru reklamowego lecz wyjaśniający; chętnie odpowiem na konkretne zapytania od uczestników forum, gdyż jestem również ogrodnikiem i szkółkarzem. Pozdrowienia dla wszystkich zainteresowanych . W. Szałański Obrazek

Zezwalam na zawarty link informacyjny w poście
Admin.
:idea:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pestycydy, herbicydy, nawozy, OPRYSKI, środki pro-ekologiczne”