Mikoryza. Szczepionka mikoryzowa
troche Historii
A co do samej mikoryzy to raczej nie nowość.
Ostatnio jak byłem na grzybach w okolicach Wilgi natknąłem się na tablicę informacyjną o mikoryzie( taka stara chyba z lat 80). Ogólnie sens był taki ,że biada iglakowi który nie ma swojego grzybka:D
Ostatnio jak byłem na grzybach w okolicach Wilgi natknąłem się na tablicę informacyjną o mikoryzie( taka stara chyba z lat 80). Ogólnie sens był taki ,że biada iglakowi który nie ma swojego grzybka:D
przyjmuje:)
od czegos musiałem zaczac przygode z forum ogrodniczym
Pozdrawiam i prosze o informacje czy ktos stosowal taka grzybnie po ktorej ponoc rosna borowiki - widzialem taka gdzies w necie
Pozdrawiam i prosze o informacje czy ktos stosowal taka grzybnie po ktorej ponoc rosna borowiki - widzialem taka gdzies w necie
Mikoryza - sprawdzony srodek
ktoś polecił mi kiedyś Mikoryzę - i ja ją polecam dalej
przepięknie rosną na niej iglaki ... inne rośliny również
http://www.zielonydom.pl/
Jeżeli masz klawiaturę bez polskich liter, napisz to w stopce. Lila.
przepięknie rosną na niej iglaki ... inne rośliny również
http://www.zielonydom.pl/
Jeżeli masz klawiaturę bez polskich liter, napisz to w stopce. Lila.
Również przeprowadziłem własne doświadczenie z szczepionka mikoryzową .Szczepionkę zastosowałem pod kilka azalii , a część pozostawiłem bez stosowania mikoryzy . UWAGA 1 wniosek to że liście na azaliach po zastosowaniu mikoryzy pięknie się przebarwiają i jeszcze nie opadły , natomiast azalie bez mikoryzy były małe i już dawno opadły . Widać że pąki kwiatowe są już zdecydowanie większe . Reszta na wiosnę .Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu .
- iwika
- 500p
- Od: 17 paź 2006, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Ja akurat mam sczepionke mikroryzową i wydaje mi się, że nie dałam dużo bo ok. 11 zł z BIOPON uniwersalną wysatarcza na ok 20 roślin.
Są też z tej firmy inne do iglaków, rododendronów i trawnika.
Są też z tej firmy inne do iglaków, rododendronów i trawnika.
Iwona i Lhasa Apso
Mój prawie ogród - Iwika
Mój prawie ogród - Iwika
- iwika
- 500p
- Od: 17 paź 2006, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Efektów jeszcze nie mam bo ją mam zamiar wypróbować na wiosne , kupiłam ją w sklepie nasienno-ogrodniczym.aśka2006 pisze: naprawdę taka tania Jak pytałam o szczepionki do świerków i jodeł podano mi cenę ok. 80 zł - w centrum ogrodniczym. Wypróbowałaś ją już? Proszę o opis efektów. Dziękuję za podpowiedź. Jeszcze jedno - kupiłaś ją w centrum ogrodniczym?
Iwona i Lhasa Apso
Mój prawie ogród - Iwika
Mój prawie ogród - Iwika
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 24 sty 2008, o 18:49
- Kontakt:
Bardzo cieszy mnie sam fakt dyskusji o mikoryzie. Wprawdzie niektórzy upatrują w tym co robię wyłącznie kasy, ale myślę że i oni kiedyś przekonają się do stosowania najnowocześniejszych produktów pochodzenia naturalnego. Dla niedowiarków informacja,że na tysiące amatorów co zakupiły szczepionkę nie miełiśmy jednej poważnej reklamacji. Aby przekonać jeszcze tych nielicznych od wiosny 2008 będą dostepne szczepionki firmowane i pakowane przez MYKOFLOR (informacje na www.mikoryza.pl) . Oprócz amatorskich opakowań produkujemy i sprzedajemy profesjonalne szczepionki dla ogrodow, zalesień i np. plantacji wierzby. Ten post nie ma charakteru reklamowego lecz wyjaśniający; chętnie odpowiem na konkretne zapytania od uczestników forum, gdyż jestem również ogrodnikiem i szkółkarzem. Pozdrowienia dla wszystkich zainteresowanych . W. Szałański
Zezwalam na zawarty link informacyjny w poście
Admin.
Zezwalam na zawarty link informacyjny w poście
Admin.