Narcyzy (Narcissus) Nasze FOTO.
- Olusia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Narcyze
Ten narcyz z pomarańczową trąbką jest wysoki nadaje się co cięcia .Po deszczach musiałam podwiązać do palika bo się pokładały.
Znalazłam nazwę tego białego pełnego OBDAM
OLA
Znalazłam nazwę tego białego pełnego OBDAM
OLA
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
-
- Od: 10 mar 2008, o 18:52
- gucia
- Przyjaciel Forum
- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
W ubiegłym roku na wystawie kwiatowej kupiłam trzy rodzaje narcyzów.
Pierwsza odmiana już zakwitła, niestety nie znam jej nazwy
Pierwsza odmiana już zakwitła, niestety nie znam jej nazwy
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
-
- Od: 10 mar 2008, o 18:52
Droga Gucio! Twój śliczny narcyz to przedstawiciel grupy 4 'Rip van Winkle'. Jego inna nazwa to N.minor subsp. pumilus 'Plenus' lub N. pumilus 'Plenus'. Osiąga wysokość ok.15cm.
Droga Gabi! Jeśli chodzi o Twoje narcyzy to wydaje mi się, że na trzecim zdjęciu jest narcyz z grupy 6 'Jack Snipe'. Musiałby mieć ok. 20cm wysokości. Powinien mieć bielsze płatki ale mój jest do Twojego łudząco podobny a ponieważ długo ma kwitnąć to stawiam, że jego wątpliwa biel stanie się jeszcze bielsza i to bez prania w jakimś cudownym proszku do prania. Odnośnie pierwszego narcyza to na razie nie wiem ale ponieważ mam je upatrzone u sąsiadki to myślę, że już wkrótce się dowiem. Ten sam narcyz jest na 2 zdjęciu Kayah a z tego wynika, że jest dosyć popularny.
Droga Gabi! Jeśli chodzi o Twoje narcyzy to wydaje mi się, że na trzecim zdjęciu jest narcyz z grupy 6 'Jack Snipe'. Musiałby mieć ok. 20cm wysokości. Powinien mieć bielsze płatki ale mój jest do Twojego łudząco podobny a ponieważ długo ma kwitnąć to stawiam, że jego wątpliwa biel stanie się jeszcze bielsza i to bez prania w jakimś cudownym proszku do prania. Odnośnie pierwszego narcyza to na razie nie wiem ale ponieważ mam je upatrzone u sąsiadki to myślę, że już wkrótce się dowiem. Ten sam narcyz jest na 2 zdjęciu Kayah a z tego wynika, że jest dosyć popularny.
- mag
- Od: 20 mar 2008, o 09:41
Kochani od siedmiu lat co roku dosadzam jakieś narcyze i jest ich coraz więcej oprócz Thalii, którą upodobał sobie tej zimy karczownik. Nigdy nie kierowałam się nazwami a raczej wyglądem, ale już w ubiegłym roku zauważyłam, że wszystkie starsze odmiany wyglądają jednakowo
jednolicie żółte, pełne - takich nie sadziłam w ogóle. Czy ktoś mi może powiedzieć co się stało?
A tego posadziłam w jesieni. Piękny, ale po pierwszym deszczu łodyżki nie wytrzymały ciężaru kwiatów i połamały się
jednolicie żółte, pełne - takich nie sadziłam w ogóle. Czy ktoś mi może powiedzieć co się stało?
A tego posadziłam w jesieni. Piękny, ale po pierwszym deszczu łodyżki nie wytrzymały ciężaru kwiatów i połamały się
-
- 100p
- Od: 14 kwie 2008, o 21:14
Narcyz Bridal Crown
Czy ktoś ma lub miał te narcyzy? Ja już pisałam w innym wątku że je posadziłam dopiero teraz gdyż właśnie dostałam działkę .. nie wiem czy coś z nich będzie .. ale są piekne i bardzo pachnace .. miałam je już w domu w doniczce.
Jak ktoś je zna to proszę pisać i wymieniać się poglądami na ich temat !!
Jak ktoś je zna to proszę pisać i wymieniać się poglądami na ich temat !!
- ewkapaw
- Od: 10 sty 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
To są moje narcyzy , niestety w wazonie bo pod ciężarem kwiatów się połamały . Padające deszcze też nie są dobre dla ich urody.
Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków