Mój ci on część 3
- Madziagos
- -Moderator Forum-.
- Od: 10 kwie 2012, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój ci on część 3
Mirko,
teść miał rację.
Mam sporo topól - same się sieją i głuszą wszystko inne, więc je wycinamy.
Rzeczywiście, opał z tego bardzo kiepski - niskoenergetyczny, nawet po wyschnięciu.
U mnie to właśnie olchy padały łupem bobrów.
Ale tak na prawdę każde drzewo może zostać obalone - najgorzej sprawa się ma z owocowymi.
Kiedy bóbr wpadnie do sadu....
U mnie teraz jest (-)2.
Myślę, że zima jeszcze da o sobie znać.
Roślinki chowaj.
teść miał rację.
Mam sporo topól - same się sieją i głuszą wszystko inne, więc je wycinamy.
Rzeczywiście, opał z tego bardzo kiepski - niskoenergetyczny, nawet po wyschnięciu.
U mnie to właśnie olchy padały łupem bobrów.
Ale tak na prawdę każde drzewo może zostać obalone - najgorzej sprawa się ma z owocowymi.
Kiedy bóbr wpadnie do sadu....
U mnie teraz jest (-)2.
Myślę, że zima jeszcze da o sobie znać.
Roślinki chowaj.
- Bufo-bufo
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 lip 2009, o 20:31
Mireczko witaj Zima w tym roku coś szybko nas opuściła. Śniegu ani śladu. Tak, zimą można zauważyć to na co nie zwraca się uwagi w pozostałych porach roku. Te rośliny są jak kręgosłup dla reszty zieleni. Nie znam się, ale wygląda na to że zwierzęta które kładą drzewa skorzystały z łagodnej zimy, wczoraj też usłyszałam o położonym drzewie.
- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
O rety masz bobry niesamowite jak blisko masz żywą i rzadko spotykaną, naturalną przyrodę Chociaż ja wiem co one potrafią , ale widziałam je tylko na zdjęciach a Ty masz na wyciagnięcie ręki Dla mnie to super A jaka cudna wierzba , no i faktycznie wcześnie zakwitła. Mnie one jakoś się nie wiodą . Na ogrodzie mam zwykłą , taka z lasu wierzbę
-
- Od: 16 lip 2011, o 12:31
Cześć koleżankom
Tak,blisko mam tę naturę,cudnie jest, jak mijam stado sarenek z daleka,ale już mniej,gdy trzeba ostro hamować,bo odszkodowania za uszkodzenia samochodu nie ma.No i przykro by było widzieć kontuzjowane zwierzę Dzików to dopiero mamy dostatek Wszystkie pastwiska wyglądają,jakby glebogryzarką je ktoś obrobił.Zajęcy jest więcej,bażanty puścili w okolicy dwa lata temu,widać,że postawili na odbudowę gatunku mieszkańców lasów.
A ja dzisiaj poharcowałam z sekatorem trochę,jutro zamierzam dokończyć wierzby,choć jednej daruję,bo wygląda mi na martwą,hakuro-nishiki ,szczepiona.Nie mam pomysłu, co posadzić na jej miejsce.A czy wierzbę smoczą tnie się?
Dokupiłam dzisiaj nasionek,12 mieczyków(wkurzają mnie,bo fikają przy kwitnieniu,ale nie mogłam się powstrzymać )
No i rękawiczki śliczniutkie kupiłam,ale nie wiem,co w nich będę robić,pielić na pewno nie,bo na czubkach już widać rzadki ścieg,więc paznokci nie ochronią.
Czy ktoś hodował drzewko storczykowe?
Po przycięciu lawenda wygląda smutno,ale to dla jej dobra.
Tak,blisko mam tę naturę,cudnie jest, jak mijam stado sarenek z daleka,ale już mniej,gdy trzeba ostro hamować,bo odszkodowania za uszkodzenia samochodu nie ma.No i przykro by było widzieć kontuzjowane zwierzę Dzików to dopiero mamy dostatek Wszystkie pastwiska wyglądają,jakby glebogryzarką je ktoś obrobił.Zajęcy jest więcej,bażanty puścili w okolicy dwa lata temu,widać,że postawili na odbudowę gatunku mieszkańców lasów.
A ja dzisiaj poharcowałam z sekatorem trochę,jutro zamierzam dokończyć wierzby,choć jednej daruję,bo wygląda mi na martwą,hakuro-nishiki ,szczepiona.Nie mam pomysłu, co posadzić na jej miejsce.A czy wierzbę smoczą tnie się?
Dokupiłam dzisiaj nasionek,12 mieczyków(wkurzają mnie,bo fikają przy kwitnieniu,ale nie mogłam się powstrzymać )
No i rękawiczki śliczniutkie kupiłam,ale nie wiem,co w nich będę robić,pielić na pewno nie,bo na czubkach już widać rzadki ścieg,więc paznokci nie ochronią.
Czy ktoś hodował drzewko storczykowe?
Po przycięciu lawenda wygląda smutno,ale to dla jej dobra.
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Mój ci on cz. 3
- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Mireczko, widzę, że rozpoczęłaś sezon wiosenny a tu dopiero luty ogród wydoroślał gdy wspomnę Twoje początki i planowania gdzie co posadzić. Topole to są chwasty drzewne jak je wszyscy nazywają i nikt nie żałuje . Masz migdałka? jeżeli nie to proponuję w miejsce wierzby lub obielę
-
O,Ewunia,jak miło.To prawda,wydoroślał mój ogród,a miałby się jeszcze lepiej,gdyby właścicielka bardziej dbała w sezonie.A to lato było zabójcze.Wykopywałam paprocie dla syna i zaraz myśl do ciebie mi poleciała,już chyba tak zawsze będzie Nie pamiętam,żyje u ciebie?
Mam migdałka,mam obielę,na to miejsce wybiorę chyba coś zimozielonego,bo jest w miejscu widocznym,zaraz przy bramie,więc niech zawsze będzie na czym oko zawiesić.Poszukam zdjęcie ze (prawdopodobnie),śp. wierzbą
Ledwie znalazłam zdjęcie z nią,stoi za płotem, za różą rozpostartą na nim.Jakże musiała się czuć zaniedbana.
Poczytałam na forum (jakaż to skarbnica wiedzy) o drzewie storczykowym. Cieszę się,że uprawiane jest z powodzeniem,bo ja już z akacją i jacarandą próbowałam.Akacja padła a ta druga nawet nie wzeszła.
Wschodzą moje nasionka wysiane wcześniej;żeniszek,zioła,trawy.Zrobię zdjęcie w świetle dziennym jutro.
Mam migdałka,mam obielę,na to miejsce wybiorę chyba coś zimozielonego,bo jest w miejscu widocznym,zaraz przy bramie,więc niech zawsze będzie na czym oko zawiesić.Poszukam zdjęcie ze (prawdopodobnie),śp. wierzbą
Ledwie znalazłam zdjęcie z nią,stoi za płotem, za różą rozpostartą na nim.Jakże musiała się czuć zaniedbana.
Poczytałam na forum (jakaż to skarbnica wiedzy) o drzewie storczykowym. Cieszę się,że uprawiane jest z powodzeniem,bo ja już z akacją i jacarandą próbowałam.Akacja padła a ta druga nawet nie wzeszła.
Wschodzą moje nasionka wysiane wcześniej;żeniszek,zioła,trawy.Zrobię zdjęcie w świetle dziennym jutro.
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci on cz. 3
Mój ci on cz. 3
- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Paprocie mają się dobrze, wiem lato było prawdziwie afrykańskie i ja również nic nie zadziałałam w ogrodzie. Jeszcze masz do wyboru wiele innych atrakcji roślinnych jakieś inne w kolorze bo zielonego masz chyba dużo Czerwone kloniki lub buk pendula lub złoty perukowiec gold... ale pewnie już masz coś na oku
Jeżeli dalej jesteś chętna na patyki z róży chińskiej czerwonej i żółtej to napisz adres i wysyłam. Ukorzenia się bardzo łatwo.
Jeżeli dalej jesteś chętna na patyki z róży chińskiej czerwonej i żółtej to napisz adres i wysyłam. Ukorzenia się bardzo łatwo.
-
Kropki nad i nie postawiłam,a nie wiem,czy właśnie mi nie podsunęłaś pomysłu z tym bukiem.Czerwony od dawna mi się podoba.(Jest czerwony,czy mylę z czymś innym
Róża chińska,czyli hibiskus? Zmarnowałam swój,zasuszyłam w altanie,więc poproszę.
Róża chińska,czyli hibiskus? Zmarnowałam swój,zasuszyłam w altanie,więc poproszę.
Mój ci on cz. 3
Mój ci on cz. 3
Mireczko, ależ ta różyca piękna Czym Ty ją karmisz??? Co to za odmiana?
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Mój wiejski bałagan
-
Anetko ażebym to ja wiedziała Wszystko,co mam z przed forum jest nn. Porównując opisy,kwitnienie,ochrzciłam ją Super Dorothy ,ale nie radziłam się znawców.Może jak i ja zapadnę na różyczkę to dopilnuje identyfikacji.Dostałam ukopany badylek ,a na dziś mam trzy takie krzaki
Moje pierwsze sianie wschodzi.Za chwilę posadzę/posieję namoczone nasiona drzewa storczykowego.Ale najpierw udowodnię,że mój ogród jest pod szczególna opieką
Trwają przygotowania do kolejnej zimy
Moje pierwsze sianie wschodzi.Za chwilę posadzę/posieję namoczone nasiona drzewa storczykowego.Ale najpierw udowodnię,że mój ogród jest pod szczególna opieką
Trwają przygotowania do kolejnej zimy
Mój ci on cz. 3
Mój ci on cz. 3
Piękny ogród, mnie też zauroczyła pnąca NN. Przypomina mi różę, którą mieliśmy kiedyś na działce. Masz może zdjęcia ze zbliżeniem kwiatu?
Ogród pełen pięknych kwiatów i roślin- to marzenie, które zamierzam spełnić
A w planach był tylko trawnik...
Kasia
A w planach był tylko trawnik...
Kasia
- Bufo-bufo
- Od: 26 lip 2009, o 20:31
Snop słoneczny Niedawno widziałam przez chwilę jakby tęcza owinęła się wokół połowy słońca. Patrząc na tarczę zegarową była ułożona jak wskazówki ustawiają się od 17.30 do 12. Jej końce były proste. Zdążyłam zrobić zdjęcie. Byłam tak zaaferowana tym cudownym zjawiskiem że zwróciłam uwagę na to co dzieje się na niebie innemu pasażerowi siedzącemu przede mną w autobusie Zdjęcie jest w moim wątku. Kilka lat temu w moim ogrodzie była krawędź tzn stopa tęczy
-
Wygrzebałam to zdjęcie z folderu z przed 3 lat dla klarag Jak masz dla niej inne imię,to napisz Przy okazji szperania,zobaczyłam,ile rzeczy już nie mam,Prusznika np.
Olu,byłam,widziałam,niesamowite zdjęcie
Mój ci on cz. 3
Mój ci on cz. 3