Różany ogródek

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
RenataC
100p
100p
Od: 24 sie 2012, o 08:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Różany ogródek

Post »

ASK_anulla- łososiowej naparstnicy nie mam,więc nie powiem Ci czy się rozsiewa. Moje naparstnice już w jesieni miały maleńkie siewki w koło.
Tutaj masz białą lwią paszczę,jak by co ;)
http://allegro.pl/lwia-paszcza-biala-t ... 233.html

i taka
http://allegro.pl/lwia-paszcza-biala-to ... 85233.html
AgataPW
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 30 sty 2016, o 10:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj ;:138
a tak się zastanawiałam nad ta vanilia, przepiękne te róże. ;:138
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ojej, a co to za cudo? Aicha ;:oj
Piękna róża - napisz o niej coś więcej.
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44

Post »

Na moją zgubę ;:306 . Wysiew parapetowy już odpuszczę, bo mam dwie palety kiełków, a gdzieś je trzeba przepikować. Ale takie ładne nasiona sprzedaje... Naparstnica Elsie Kelsey, pierwiosnki kosmos muszelkowy...
Nie no, muszę odpuścić ;:124 . Przeglądając ofertę przypomniałam sobie o ubiegłorocznym pudełku (no, może dwóch ;:224 ) z nasionami i odnalazłam kolejne paczuszki ;:191 . Mam koszyk pełen nasion, a jeszcze nie kupowałam warzyw :!:
Rozpoznałam trawkę jednoroczną, z której zebrałam nasiona - włośnica.
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Awatar użytkownika
RenataC
100p
100p

Post »

AgataPW- Witaj :wit Ja jestem ze swoich zadowolona,rosną na totalnej patelni i nic sobie z tego nie robią. Już w pierwszym roku zbudowały mały krzaczek,w kolejnych rosną wyżej.
Jedyny mankament,to że nie pachną. Ale zawsze można ich podsadzić lewkoniami i sprawa załatwiona :D

Alania- Aicha rośnie u mnie 3 sezon,nie okrywam jej wcale od samego początku, kwitnie najwczesniej z wszystkich jakie mam. Pachnie owocowo.
Ma bardzo kolczaste gałązki. Listki drobne,początkowo wygląda jak dziczka ;:306 nawet w pierwszym odruchu miałam reklamować,że mi podkładkę sprzedali :;230 Kwitnie niestety tylko raz,ale bardzo długo.
W opisie widnieje jako róża krzaczasta,ja ją przypięłam do podpory,żeby zajmowała mniej miejsca,ale wcale nie przeszkadza jej to w obfitemu kwitnieniu.jak widać na zdjęciach :D
ASK_anulla- ja już się wyleczyłam z parapetowych upraw kwiatów :P Posiałam tylko pomidorki koktajlowe Black Cherry, bo takich sadzonek nie znalazłam na moim bazarku.

Też mam koszyk pełen nasion,ale wszystko będę siała wprost do gruntu. Mój mąż tylko się podśmiechuje, gdzie ja to wszystko zmieszczę. ;:306
Naparstniece mam,ja się lubuję w białych :tan
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Renatko ogródek masz bardzo ładny a róże to piękne już krzaki, aż miło popatrzeć.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
RenataC
100p
100p

Post »

Dzięki Danusiu :D
Czekam niecierpliwie na nowy sezon i wszystkie nowości które posadziłam jesienią i zamówiłam teraz :tan
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Renatko - pozytywnie zakręcona różyczkomaniaczko, jak fajnie że otworzyłaś swój wątek. 100 róż ;:224 , sama się nie obejrzysz, jak suma to osiągnie 150! Pamiętam, że mówiłam, że 100 to max, który może u mnie zagościć , a teraz... dziwię się, gdzie zmieściła się cała reszta! Też tak masz? Uśmiechnęłam się jak przeczytałam, że znudziła Ci się zieleń iglaków, bo i ja zachorowałam na kolorowy różany ogród po kilku latach obcowania z iglaczkami. Jeszcze trochę ich mam, choć jesienią sporo z nich ustąpiło miejsca różom. Twoja Aicha przepiękna, zdjęcia Vanilii także. Mam jej 2 krzaczki, ale że dopiero były u mnie jeden sezon, to nie powaliły mnie ani urodą, ani rozrostem krzaczków. Takie małe i mizerne, w dodatku dziś zobaczyłam, że pędy przemarzły i będę musiała bardzo nisko je ciąć. A tak mi zależało na niej, że kupiłam Vanillę na a...gro ( czego nie robię ).
Pozwól , że będę tu gościem.
Awatar użytkownika
RenataC
100p
100p

Post »

ewka36jj- Hej Ewka, tak na szybciorka przeleciałam myslami i po ostatnich zakupach już moja cyfra sięga 150 ;:306

Póki co czekam na realizację zamówień,później się będę martwiła gdzie posadzę :;230

W pierwszym sezonie,moje Vanillki też były niskie,dopiero w kolejnych rosną wyżej. To że nisko zetniesz nie przeszkadza,byle nie przemarzły do miejsca szczepienia.
Zapraszam zawsze i wciąż :D
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Wiem, że ogrodomaniacy musza zawsze coś zmieniać, nawet jak jest fajnie.
Mnie się ta kompozycja iglakowo różana podoba, ale Ty tu rządzisz ;:306
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44

Post »

Reniu, nieźle masz zaopatrzony bazarek. U mnie "bida z nyndzu", wybór pomidorów to: czerwony, malinowy (jak dobrze pójdzie) i koktajlowy, ogórki długie i krótkie, a papryka słodka albo ostra. Odmianowa ruletka. Nawet selery sprzedają oszukane (naciowe zamiast korzeniowych). Jeżeli chcemy uprawiać coś konkretnego, to trzeba siać. Mam tylko jednego zaufanego sprzedawcę bylin - nie ma nowości, ale jest uczciwy (jak coś nie zimuje, to sam zaznacza przy wyborze), a sadzonki są zadbane i niedrogie. Jednoroczne do kupienia, to głównie podstawowe rośliny balkonowe, bratki i gazanie. Na osteospermum też można czasem trafić.

150 ;:224 , to ciekawe, ile będzie za rok o tej porze. Też miałam ochotę na Vanillę, ale teraz się cieszę, że jej nie kupiłam - jestem pewna, że u mnie by zmarzła :roll: . Tez już niecierpliwie przebieram nogami, a wiosna się drażni ;:302 .
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Renatko - 150 ;:215 , mnie też stuknęło 150, a więc ;:136 Powiedz mi, co sadzisz pomiędzy różyczkami?
Awatar użytkownika
Ewa7
200p
200p
Od: 27 paź 2013, o 09:31
Kontakt:

Post »

Hej,hej Renia.rozyce jak zawsze śliczne u Ciebie. Będzie się działo jak wszystkie nówki posadzisz :-)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”