Uratowane storczyki (Art) :)
Ewuniu, mojego 'Liodoro' mam od marca ub. roku i jak już pisałam w moim wątku wcześniej -
nie pachnie (chętnie bym to sprawdziła ponownie, lecz koszmarny katar nie pozwala ).
Dzięki też za info o tym jaskrawo - różowym storczyku.
Guciu, dzięki za wspaniały pomysł, jak elegancko zachować się wobec Pani Profesor
Asiu, Monisiu, dzięki za odwiedziny, miłe słowa i potwierdzenie pomysłu Guci.
A co Wy na to, żeby włożyć wcześniej do podłoża jakąś pałeczkę nawozową, lub nawozowo-owadobójczą
(jedną, podzielona na 3 części). Bo wątpię w to, że Pani Prof. będzie storczyka w ogóle nawozić...
nie pachnie (chętnie bym to sprawdziła ponownie, lecz koszmarny katar nie pozwala ).
Dzięki też za info o tym jaskrawo - różowym storczyku.
Guciu, dzięki za wspaniały pomysł, jak elegancko zachować się wobec Pani Profesor
Asiu, Monisiu, dzięki za odwiedziny, miłe słowa i potwierdzenie pomysłu Guci.
A co Wy na to, żeby włożyć wcześniej do podłoża jakąś pałeczkę nawozową, lub nawozowo-owadobójczą
(jedną, podzielona na 3 części). Bo wątpię w to, że Pani Prof. będzie storczyka w ogóle nawozić...
- EWA K
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 sty 2008, o 23:16
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
..to świetny pomysł z tą ściągawką, proponuję gratisowe korepetycje w razie potrzeby oczywiście.
hmm...a z tym liodoro, to może nie być oryginał. Widziałam prawdziwe na wystawie i one pachniały na odleglość. To może być hybryda, które teraz widuję od czasu do czasu i które są bardzo podobne (piękne)do typowych liodoro, ale są bez zapachu Takie były również ostatnio w W-wie.
Twój ma dodatkowo delikatny deseń, bardzo ciekawy!
ja mam jednego mieszańca, tylko nieco podobnego do liodoro, bo ma podobny kształt, ale kolor ciemniejszy, jednak pachnie. Kupiłam go nie wiedząc nawet , że on ma zapach!
a skąd pochodzi Twój ,,liodoro"?
hmm...a z tym liodoro, to może nie być oryginał. Widziałam prawdziwe na wystawie i one pachniały na odleglość. To może być hybryda, które teraz widuję od czasu do czasu i które są bardzo podobne (piękne)do typowych liodoro, ale są bez zapachu Takie były również ostatnio w W-wie.
Twój ma dodatkowo delikatny deseń, bardzo ciekawy!
ja mam jednego mieszańca, tylko nieco podobnego do liodoro, bo ma podobny kształt, ale kolor ciemniejszy, jednak pachnie. Kupiłam go nie wiedząc nawet , że on ma zapach!
a skąd pochodzi Twój ,,liodoro"?
Witaj Joasiu :P
Tak masz pięknie kolorowo , pozwolę się nacieszyć Twoim Phal.Liodoro .. do czasu moich kwitnięć. A....iiiiiiiidzie....wiadomo jak powoli. Warto czekać na ten zapach, widok, choć wielkością liści mnie męczy .
Gratuluję wszystkich- ten drugi całkiem ,całkiem ciekawy również, mniej spotykany.
Trzeci darowany wcale bym nie oddawała P.Profesor, u niej sie zmarnuje.
Lepiej kupić drobiazg mniej żywy. Nie wszyscy mają serce i chęć posiadania kwiatów-ale to tylko moja podpowiedż :P .
pozdrawiam J VANKA
- wielkie gratulacje za wielkie kwitnienia
Tak masz pięknie kolorowo , pozwolę się nacieszyć Twoim Phal.Liodoro .. do czasu moich kwitnięć. A....iiiiiiiidzie....wiadomo jak powoli. Warto czekać na ten zapach, widok, choć wielkością liści mnie męczy .
Gratuluję wszystkich- ten drugi całkiem ,całkiem ciekawy również, mniej spotykany.
Trzeci darowany wcale bym nie oddawała P.Profesor, u niej sie zmarnuje.
Lepiej kupić drobiazg mniej żywy. Nie wszyscy mają serce i chęć posiadania kwiatów-ale to tylko moja podpowiedż :P .
pozdrawiam J VANKA
- wielkie gratulacje za wielkie kwitnienia
Witajcie! Oj jak trudno mi ostatnio znaleźć odrobinę czasu, aby buszować po Forum !
Tym milej, gdy czytam od Was tyle ciepłych słów. Dziękuję za gratulacje, cenne rady i wsparcie.
Ewo, 'Liodoro' pochodzi z L. Merlin.
Jovanko, Soniu - niestety NIE ODDANIE storczyka nie wchodzi w rachubę, ponieważ to był prezent
od kogoś innego. Ja nigdy bym takiego pomysłu nie wymyśliła znając Panią Profesor...
Pozostaje więc jednak ściągawka i doglądanie przy okazji odwiedzin
Jovanko, mam nadzieję, że pokażesz nam swojego 'Liodoro' jak zakwitnie. Poczekamy
cierpliwie (zaintrygowała mnie ta wielkość liści u Twojego, bo mój ma całkiem normalne).
Pozdrawiam wszystkich cieplutko
Tym milej, gdy czytam od Was tyle ciepłych słów. Dziękuję za gratulacje, cenne rady i wsparcie.
Ewo, 'Liodoro' pochodzi z L. Merlin.
Jovanko, Soniu - niestety NIE ODDANIE storczyka nie wchodzi w rachubę, ponieważ to był prezent
od kogoś innego. Ja nigdy bym takiego pomysłu nie wymyśliła znając Panią Profesor...
Pozostaje więc jednak ściągawka i doglądanie przy okazji odwiedzin
Jovanko, mam nadzieję, że pokażesz nam swojego 'Liodoro' jak zakwitnie. Poczekamy
cierpliwie (zaintrygowała mnie ta wielkość liści u Twojego, bo mój ma całkiem normalne).
Pozdrawiam wszystkich cieplutko
Z okazji Świąt Wielkanocnych
- życzę wszystkim Forumowiczom Błogosławieństwa Bożego w życiu osobistym i rodzinnym,
a w pasji storczykowej (i nie tylko!) - samych zdrowo rosnących roślinek i prześlicznych kwitnień
Jako niespodziankę, dołączam własnoręcznie zdobioną pisankę ze strusiego jaja.
Szczerze mówiąc, nie wiem kto się bardziej napracował - czy mąż, który musiał wydmuchać
zawartość równoważną ok. 42 jajkom kurzym, czy ja zdobiąc
Co powiecie na takiego żółciutkiego storczyka jako symbol wiosny?
Prawda, że nie zawsze musi to być żonkil lub tulipan... ?
Pozdrawiam wszystkich serdecznie i świątecznie , J anna.
- życzę wszystkim Forumowiczom Błogosławieństwa Bożego w życiu osobistym i rodzinnym,
a w pasji storczykowej (i nie tylko!) - samych zdrowo rosnących roślinek i prześlicznych kwitnień
Jako niespodziankę, dołączam własnoręcznie zdobioną pisankę ze strusiego jaja.
Szczerze mówiąc, nie wiem kto się bardziej napracował - czy mąż, który musiał wydmuchać
zawartość równoważną ok. 42 jajkom kurzym, czy ja zdobiąc
Co powiecie na takiego żółciutkiego storczyka jako symbol wiosny?
Prawda, że nie zawsze musi to być żonkil lub tulipan... ?
Pozdrawiam wszystkich serdecznie i świątecznie , J anna.
- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Joasiu niesamowita pisanka
gratulacje dla Męża za "wydmuchanie" i dla Ciebie za tak piękne ozdobienie
a storczyk aż dech zapiera...wspaniały
również życzę wszystkiego co najlepsze z okazji Świąt
gratulacje dla Męża za "wydmuchanie" i dla Ciebie za tak piękne ozdobienie
a storczyk aż dech zapiera...wspaniały
również życzę wszystkiego co najlepsze z okazji Świąt
Pozdrawiam, Asia