Jest już wiosna!
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Jest już wiosna!
Martusiu ja zawsze sadziłam hiacynty do pojemników, bo ilekroć posadziłam bez albo w koszyku takim co sprzedają to wyjadły, to samo z tulipanami, a krokusy nie wiem czy zjadają czy przenoszą, bo skąd krokusy tam gdzie nigdy nie sadziłam Tak zrobię wsadzę do doniczki i zadołuję raczej w cieniu I ja Ci życzę ładnego dnia po są potrzebne, żeby pomału wszystko sobie zrobić , dobrej nocy
Ewelinko i dlatego trzeba robić zdjęcia, dużo zdjęć bo zawsze coś się wybierze Dziękuję za miłe słowa i serdecznie pozdrawiam
Danusiu dwa głosy za donica więc tak zrobię Ja karczochy sadziłam czasem już w kwietniu i znosiły nawet niewielkie przymrozki, czasem coś przymarzło, ale zaraz wyrastały nowe listki i roślina nigdy mi nie zmarniała. To do szklarni ja bym wyniosła. Nawet zastanawiam się czy tych z pierwszego rzutu nie wynieść do tunelu
Dobry wieczór Ewuniu
Nie mam zdjęć, żeby pokazać jak zmienił się ogród i obejście w ciągu 10 lat Była właścicielka sprzedała dom, bo zmarł jej ukochany mąż i powiedziała że nie chce widzieć domu w którym nie ma jego. Mieli zamiar sprzedać mieszkanie w Krakowie wyremontować dom i tu zamieszkać. Mąż się rozchorował i w ciągu paru miesięcy zmarł. Jednak może widziała dom z drogi bo niedaleko ma dom jej syn i pewnie przejeżdżali nieraz
Pozdrawiam Ewuniu
Ewelinko i dlatego trzeba robić zdjęcia, dużo zdjęć bo zawsze coś się wybierze Dziękuję za miłe słowa i serdecznie pozdrawiam
Danusiu dwa głosy za donica więc tak zrobię Ja karczochy sadziłam czasem już w kwietniu i znosiły nawet niewielkie przymrozki, czasem coś przymarzło, ale zaraz wyrastały nowe listki i roślina nigdy mi nie zmarniała. To do szklarni ja bym wyniosła. Nawet zastanawiam się czy tych z pierwszego rzutu nie wynieść do tunelu
Dobry wieczór Ewuniu
Nie mam zdjęć, żeby pokazać jak zmienił się ogród i obejście w ciągu 10 lat Była właścicielka sprzedała dom, bo zmarł jej ukochany mąż i powiedziała że nie chce widzieć domu w którym nie ma jego. Mieli zamiar sprzedać mieszkanie w Krakowie wyremontować dom i tu zamieszkać. Mąż się rozchorował i w ciągu paru miesięcy zmarł. Jednak może widziała dom z drogi bo niedaleko ma dom jej syn i pewnie przejeżdżali nieraz
Pozdrawiam Ewuniu
- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A ja wpadłam do Ciebie, a wylądowałam w wątku o jabłuszkach! Teraz kombinuję jak je zdobyć, bo uwielbiam twarde i soczyste! Czyli: kolejna zachciewajka...
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
- Tacca
- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Kontakt:
Marysiu, pocieszyłaś mnie bardzo. Dziś robię eksmisje.
- julcia1
- Od: 19 maja 2011, o 08:26
Marysiu jak lilie wyszły z cebulek przybyszowych to wyzbieraj bo niestety sieją się same nie zawsze tam gdzie chcemy Zakwitną dopiero za 2-3 lata jak cebule będą dojrzałe i odpowiednio duże. Nadmiar po prostu wyrzuć.
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Moje zielone zakręcenie
- Maska
- Kontakt:
Renatko o których jabłuszkach piszesz ? o Redlove? jak masz chęć czekać to z moich siewek coś powinno być i chętnie poślę, ale wiadomo trochę trzeba poczekać na jabłuszka. Moje drzewko rodziło od pierwsze roku (1 szt.) ale po trzech latach parę kilogramów Kupione u Stark.
Danusiu ja też kombinuję co wyeksmitować bo ciasno i jakoś kiepsko przybywają siewki
Julciu tak zrobię i wyzbieram a wyrzucać nie będę, bo nie lubię Na cebulki zawsze znajdą się chętni. Jak tylko im nie zaszkodzi wyzbieranie to pójdą w donice. A przysypywać je ziemią czy zostawić na powierzchni?
Danusiu ja też kombinuję co wyeksmitować bo ciasno i jakoś kiepsko przybywają siewki
Julciu tak zrobię i wyzbieram a wyrzucać nie będę, bo nie lubię Na cebulki zawsze znajdą się chętni. Jak tylko im nie zaszkodzi wyzbieranie to pójdą w donice. A przysypywać je ziemią czy zostawić na powierzchni?
- Tacca
- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Kontakt:
Marysiu, zmotywowałaś mnie. Dwa karczochy siedzą na rabacie a reszta w doniczkach w szklarni ( rezerwa).
- Maska
- Kontakt:
Danusiu w razie czego zawsze możesz je okryć, a wielkich mrozów to już nie będzie
- juni
- Od: 17 wrz 2009, o 10:43
Witam serdecznie wszystkich,bo jak zwykle ostatnia.
Nareszcie i ja poczułam wiosnę.
Zdjęcia porównawcze zawsze zaskakują - tak szybko urosło!
Nareszcie i ja poczułam wiosnę.
Zdjęcia porównawcze zawsze zaskakują - tak szybko urosło!
- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Marysiu! Przeczytałam, że ładnie Ci wykiełkowały i byłam ciekawa, co to za jabłuszka, więc myk do Wujka Google, a tam znalazłam wątek na naszym forum. Poczytałam Twoje opinie i wydaje mi się, że to jabłonka warta posadzenia, choć w moich warunkach myślę o zaszczepieniu na moim ,,żywopłocie".
Bo żeby było wesoło wymyśliliśmy, że nauczymy się się szczepić Mam ok 30 jabłonek posadzonych w szeregu i chcemy wprowadzić na nich nowe odmiany (znaczy inne, a niekoniecznie najnowsze ). Chwilowo pomysł utknął na poziomie planu, ale ...
Bo żeby było wesoło wymyśliliśmy, że nauczymy się się szczepić Mam ok 30 jabłonek posadzonych w szeregu i chcemy wprowadzić na nich nowe odmiany (znaczy inne, a niekoniecznie najnowsze ). Chwilowo pomysł utknął na poziomie planu, ale ...
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
- julcia1
- Od: 19 maja 2011, o 08:26
Marysiu ja wciskam do ziemi na bieżąco jak znajduję ,nawet w ciągu lata wciskam gdzie popadnie a nie przeszkadza, dopiero jak podrosną cebule wsadzam w docelowe miejsca
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Moje zielone zakręcenie
- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Heptakodium---pięknie Ci urosło, a co to w ogóle jest ? Ale Ty masz piękny busz Przepiękny, b. mi się podoba, uwielbiam takie, to jak zaczarowany ogród , w święta był ten film
- Mariolcia1962
- 1000p
- Od: 25 wrz 2013, o 18:43
Marysiu uwielbiam takie porównania było -jest .
Dopiero na zdjęciach widzimy jak ogród pięknieje z roku na rok , a roślinki coraz większe .
Dopiero na zdjęciach widzimy jak ogród pięknieje z roku na rok , a roślinki coraz większe .
Mój ogród na wsi
Pozdrawiam Mariola
Pozdrawiam Mariola
- majalis2013
- 500p
- Od: 20 mar 2013, o 08:10
I jeszcze jabłonki siejesz, jesteś niesamowita. Tyle masz zapału i chęci. Czas się ogarnąć
Agata