Jest już wiosna!

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Jest już wiosna!

Post »

Martusiu ja zawsze sadziłam hiacynty do pojemników, bo ilekroć posadziłam bez albo w koszyku takim co sprzedają to wyjadły, to samo z tulipanami, a krokusy nie wiem czy zjadają czy przenoszą, bo skąd krokusy tam gdzie nigdy nie sadziłam ;:185 Tak zrobię wsadzę do doniczki i zadołuję raczej w cieniu :D I ja Ci życzę ładnego dnia po są potrzebne, żeby pomału wszystko sobie zrobić , dobrej nocy ;:196

Ewelinko i dlatego trzeba robić zdjęcia, dużo zdjęć bo zawsze coś się wybierze :D Dziękuję za miłe słowa i serdecznie pozdrawiam ;:196

Danusiu dwa głosy za donica więc tak zrobię :D Ja karczochy sadziłam czasem już w kwietniu i znosiły nawet niewielkie przymrozki, czasem coś przymarzło, ale zaraz wyrastały nowe listki i roślina nigdy mi nie zmarniała. To do szklarni ja bym wyniosła. Nawet zastanawiam się czy tych z pierwszego rzutu nie wynieść do tunelu :D

Dobry wieczór Ewuniu ;:168
Nie mam zdjęć, żeby pokazać jak zmienił się ogród i obejście w ciągu 10 lat ;:202 Była właścicielka sprzedała dom, bo zmarł jej ukochany mąż i powiedziała że nie chce widzieć domu w którym nie ma jego. Mieli zamiar sprzedać mieszkanie w Krakowie wyremontować dom i tu zamieszkać. Mąż się rozchorował i w ciągu paru miesięcy zmarł. Jednak może widziała dom z drogi bo niedaleko ma dom jej syn i pewnie przejeżdżali nieraz :uszy
Pozdrawiam Ewuniu ;:196
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A ja wpadłam do Ciebie, a wylądowałam w wątku o jabłuszkach! :;230 Teraz kombinuję jak je zdobyć, bo uwielbiam twarde i soczyste! ;:224 Czyli: kolejna zachciewajka... ;:224
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Marysiu, pocieszyłaś mnie bardzo. Dziś robię eksmisje.
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Marysiu jak lilie wyszły z cebulek przybyszowych to wyzbieraj bo niestety sieją się same nie zawsze tam gdzie chcemy ;:196 Zakwitną dopiero za 2-3 lata jak cebule będą dojrzałe i odpowiednio duże. Nadmiar po prostu wyrzuć.
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Renatko o których jabłuszkach piszesz ? o Redlove? jak masz chęć czekać to z moich siewek coś powinno być i chętnie poślę, ale wiadomo trochę trzeba poczekać na jabłuszka. Moje drzewko rodziło od pierwsze roku (1 szt.) ale po trzech latach parę kilogramów :D Kupione u Stark.

Danusiu ja też kombinuję co wyeksmitować ;:306 bo ciasno i jakoś kiepsko przybywają siewki ;:224

Julciu tak zrobię i wyzbieram a wyrzucać nie będę, bo nie lubię ;:185 Na cebulki zawsze znajdą się chętni. Jak tylko im nie zaszkodzi wyzbieranie to pójdą w donice. A przysypywać je ziemią czy zostawić na powierzchni?
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Marysiu, zmotywowałaś mnie. Dwa karczochy siedzą na rabacie a reszta w doniczkach w szklarni ( rezerwa).
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Danusiu w razie czego zawsze możesz je okryć, a wielkich mrozów to już nie będzie :D
Awatar użytkownika
juni
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 wrz 2009, o 10:43

Post »

Witam serdecznie wszystkich,bo jak zwykle ostatnia. :wit
Nareszcie i ja poczułam wiosnę.
Zdjęcia porównawcze zawsze zaskakują - tak szybko urosło!
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Marysiu! Przeczytałam, że ładnie Ci wykiełkowały i byłam ciekawa, co to za jabłuszka, więc myk do Wujka Google, a tam znalazłam wątek na naszym forum. Poczytałam Twoje opinie i wydaje mi się, że to jabłonka warta posadzenia, choć w moich warunkach myślę o zaszczepieniu na moim ,,żywopłocie".
Bo żeby było wesoło wymyśliliśmy, że nauczymy się się szczepić :;230 Mam ok 30 jabłonek posadzonych w szeregu i chcemy wprowadzić na nich nowe odmiany (znaczy inne, a niekoniecznie najnowsze ;:333 ). Chwilowo pomysł utknął na poziomie planu, ale ...
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Marysiu ja wciskam do ziemi na bieżąco jak znajduję ,nawet w ciągu lata wciskam gdzie popadnie a nie przeszkadza, dopiero jak podrosną cebule wsadzam w docelowe miejsca ;:196
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Heptakodium---pięknie Ci urosło, a co to w ogóle jest ? Ale Ty masz piękny busz ;:138 Przepiękny, b. mi się podoba, uwielbiam takie, to jak zaczarowany ogród , w święta był ten film :wink: ;:138 :wit
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Mariolcia1962
1000p
1000p
Od: 25 wrz 2013, o 18:43

Post »

Marysiu uwielbiam takie porównania było -jest ;:138 .
Dopiero na zdjęciach widzimy jak ogród pięknieje z roku na rok , a roślinki coraz większe :wit .
Mój ogród na wsi
Pozdrawiam Mariola
Awatar użytkownika
majalis2013
500p
500p
Od: 20 mar 2013, o 08:10

Post »

I jeszcze jabłonki siejesz, jesteś niesamowita. Tyle masz zapału i chęci. Czas się ogarnąć :twisted:
Agata
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”