Pelargonia - wysiew nasion Cz.4
Re: Pelargonia - wysiew nasion cz.2
Andrz6, nie wiem jaka jest przyczyna, jaka to choroba ale raczej to jakiś grzyb i należałoby popryskac dithane czy topsinem. Albo oba. Jest tu na forum wątek " chorobowy" http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 19&t=13069 może pomoże.
Za mały ogród, za dużo marzeń...
- Nessa
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 2 kwie 2016, o 21:56
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ja w tym roku pierwszy raz siałam.Jestem zła, bo za opakowanie 5 nasion zapłaciłam 12 zł - tyle kosztowały w olsztyńskim sklepie ogrodniczym. Wzeszły wszystkie, ale... pomna drożyzny zamówiłam z Chin nasiona pelargonii. Gdzieś za miesiąc przyjdą to i przetestuje.
Ogólnie to WITAM. Jestem nowa
A to moje tegoroczne, malusie bo późno wysiane.
Ogólnie to WITAM. Jestem nowa
A to moje tegoroczne, malusie bo późno wysiane.
Jak tam wasze pelargonie? Moje od czasu wyniesienia na stałe na zewnątrz dumają. Tzn. listki im poczerwieniały ale nie urosły nic.
-
- 200p
- Od: 15 sie 2014, o 19:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
k-asia:
Czerwone liście u pelargonii mogą oznaczać że zmarzła.Ja swoje ogladam co ranek bo nie dawno w nocy na południu było 3 st.
Czerwone liście u pelargonii mogą oznaczać że zmarzła.Ja swoje ogladam co ranek bo nie dawno w nocy na południu było 3 st.
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 28 lut 2014, o 19:21
-
- 200p
- Od: 18 lut 2016, o 13:42
Re: Pelargonia - wysiew nasion Cz.4
Jak tam wasze pelargonie wysiewane z nasionek? Moje jeszcze nie kwitną, ale mają coraz więcej listków.
Pozdrawiam
Dorota
Dorota
Moje mają pąki i tylko czekam na ten dzień. Strasznie jestem ciekawa czy odmiany/kolory będą się zgadzać.
Oto moje pelargonie z siewu, po kilku wichurach dają radę. Pierwsze kwiaty około 2 tygodnie temu. Siane 2 luty.
Oto kolory:
Miały być czerwony, fioletowy i różowy. Tak jak myślałam fioletowy to bajka. Zamiast niego jest wiśniowy (?), też ładny.
Oto kolory:
Miały być czerwony, fioletowy i różowy. Tak jak myślałam fioletowy to bajka. Zamiast niego jest wiśniowy (?), też ładny.
- Ika2008
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 maja 2013, o 08:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pozdrawiam, Marta.
-
- 200p
- Od: 15 sie 2014, o 19:47
Zauważyłem na mojej pelargonii że choć pięknie kwitnie to szybko opadają płatki kwiatów i już teraz zawiązuje torebki nasienne.Czy to może być cecha odmianowa czy błedy w uprawie?